Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285008 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #300 dnia: 02 Czerwiec 2007, 18:53:41 »
Cytat: bauncc
jakieś instrukcje ?? jak sie tego używa??
Rozpakuj to w głównym folderze z grą i po sprawie modyfikacja powinna działać.

Offline bauncc

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #301 dnia: 02 Czerwiec 2007, 21:40:51 »
Cytat: IsentoR
Rozpakuj to w głównym folderze z grą i po sprawie modyfikacja powinna działać.

z patchami wszelkiego gatunku typu np. textury z G2. Też się tak robi?

2 pytanko :) jest jakaś kolejność w instalacji np-

-gra
-mod
-playerkit
-gothic_mod_developmentkit

czy może vice versa :)
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2007, 21:46:48 wysłana przez bauncc »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #301 dnia: 02 Czerwiec 2007, 21:40:51 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #302 dnia: 02 Czerwiec 2007, 21:51:56 »
Cytat: bauncc
z patchami wszelkiego gatunku typu np. textury z G2. Też się tak robi?
2 pytanko :) jest jakaś kolejność w instalacji np-

-gra
-mod
-playerkit
-gothic_mod_developmentkit
czy może vice versa :)

Najlepiej wrzucić chyba tak: gra, playerkit, gra. Jak gra nie działa to dograć developmentkit. Wrzuć to po prostu i powiedz czy ci działa...

Offline bauncc

• Kret
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 02 Czerwiec 2007, 23:42:06 »
Cytat: IsentoR
Najlepiej wrzucić chyba tak: gra, playerkit, gra. Jak gra nie działa to dograć developmentkit. Wrzuć to po prostu i powiedz czy ci działa...

no to zrobiłem tak zainstalowałem grę potem playerkit a następnie mod i na samym końcu develompnet kit (?):) i nadal stwierdzam ze gra nie działa... a sam Gothic hula bez problemu czyli fakt iż moja gra mogla być zepsuta odrzucamy :P chyba ze mod zj**y jest?? podaj linka ktoś skad ściągnąć moda of cors tego którego wy używacie....aż w takiej desperacji jestem ze chyba kupie orginal grę g1 może to coś zmieni, a 20zł to nie pieniądz ....

btw. chyba ze ktoś ma inne pomysły

pzdr

Offline user4585

• Kret
  • *
« Odpowiedź #304 dnia: 03 Czerwiec 2007, 07:54:29 »
Fajnie ,że mnie olaliście! Nie chciałbym spamować ale nie mam wyboru.
Jestem strażnikiem kopalni.Wypełniłem zadania od przemytników i mam dostarczyć rzeczy bandytom.Dostałem hasło mam wszytko i idę tam.(użyłem god mode na zębacze). Kosa zamiast się zapytać odrazu rzuca się na mnie!!!
Najdziwniejsze jest to ,że kumpel gra z kodami i jest OK. Chociaż on gra najemnikiem...

Panowie to wina gildi czy też bug??

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #305 dnia: 03 Czerwiec 2007, 09:33:39 »
Nie to, że Cię olaliśmy, tylko nie bardzo wiemy co można z tym zrobić. Jest to zwykły bug, który pojawił się pewnie dlatego, że użyłeś kodów.
Przeinstalowanie gry nic nie da, bo problem tkwi w savie. Jeśli masz inny zapis, zanim użyłeś kodów, to wczytaj i spróbuj jeszcze raz.
Możesz też poprostu zabić Kosę. Nie jest Ci on do niczego potrzebny, bo spotkać musisz się tylko z Quentinem (którego też pewnie prędzej czy później zasiekasz). Jeśli masz za słabą postać, polecam dobry czarek (lub nawet kilka).
Najdziwniejsze jest to ,że kumpel gra z kodami i jest OK. Chociaż on gra najemnikiem...
Tak już to bywa z tymi kodami. Może używał ich w innym momencie, lokacji i zadziałało to u niego całkiem inaczej. Wina gildii raczej to nie jest, bo w dodatek można grać wszystkimi obozami. Ja w każdym razie grałem wtedy cieniem i wszystko było w porządku.
Jeśli zdecydujesz się zagrać od nowa, zamiast kodów polecam uzbroić się w cierpliwość i poekspić trochę przed trudniejszymi akcjami. Nie dość, że nie będziesz miał bugów, to na dodatek gra stanie się o wiele ciekawsza. Kodami tylko psujesz sobie zabawę, uwierz.
« Ostatnia zmiana: 03 Czerwiec 2007, 09:34:44 wysłana przez momo »

Offline Smok Wawelski

• Kret
  • *
« Odpowiedź #306 dnia: 03 Czerwiec 2007, 22:06:38 »
Witam!

Na początek coś o tym, jak udało mi się zainstalować Mroczne Tajemnice (już za drugim razem).
1. Gothic 1 (w domyślnym katalogu – jak próbowałem w innym to MT nie działał),
2. MT 1.00 (w głównym katalogu z grą),
3. gothic1_playerkit-1.08k (ten co się w głównym katalogu z grą pojawia po zainstalowaniu MT),
4. patch 1.01,
5. patch 1.03.

I dwa „udogodnienia” (bugi?), które znalazłem.

Jak zdobyć exp bez ograniczeń? Wystarczy zanieść jedzonko, o które prosi kowal głodomór z obozu strażników-sadystów. Pojawia się opcja „Zmieniłem zdanie. Naucz mnie kowalstwa.”. Jak ją wybierzemy to dostajemy 500exp. Potem należy się rozmyślić („WSTECZ”). Ponowne wybranie „Zmieniłem zdanie. Naucz mnie kowalstwa” znowu daje 500exp. Procedurę powtarzać aż się znudzi.

Jak stać się bogatym już na początku gry? Poczekać na walkę na arenie. Jak jeden z walczących zostanie pokonany szybciutko odciążamy go ze wszelakiego złomu (taki Kirgo ma go całkiem sporo).

I na koniec jeszcze coś w temacie bugu, któremu pozwolę sobie nadać tytuł „Ballada o straszliwej rzezi” (jak ktoś nie wie dlaczego to polecam lekturę Waligórskiego). Pierwsze dziwne symptomy zauważyłem już pierwszego dnia na targowisku – ludziska zaczęli biegać i krzyczeć „wracaj tchórzu” itp. Tylko, że ja wcześniej nie ruszałem nic w temacie Areny. Nie pamiętam niestety która była wtedy godzina – na pewno wieczór, ale jeszcze było widno – i nie wiem, czy jakieś walki na arenie miały wcześniej miejsce. Jeśli chodzi walkę na zamku, to wydaje mi się, że Magnaci atakują wszystkich innych (albo odwrotnie). Magowie podpalają jednego z Magnatów, strażnik na spółkę z kowalem (kucharzem?) leją innego. Znalazłem miecze Blizny i Kruka, ale ich trupów już nie ma. Wyjątkiem może być Gomez. Kiedy go odwiedziłem Arto już nie żył (kto mógł go zabić jeśli nie Gomez?), a Gomez próbował zaszlachtować uciekającą dziewuchę. Niestety nie pożyłem dość długo, aby zobaczyć co z tego wyniknie.

Pozdrawiam
S. W.

P.S.

No więc przyjrzałem się jak to w tym zamku wygląda. Na placu jest spokój dopóki Bartolo (czy jakoś tak) nie wybiegnie z głównego budynku za uciekającą dziewuchą. Wtedy wszyscy huzia na Józia ... tzn. na Magnata (ale dżentelmeni). Pan B. jest straszny twardziel. Dzięki magom zaczyna płonąć, ale dziewczynie nie odpuszcza (może właśnie dlatego). Dopiero kilku strażników z mieczami jest w stanie zainteresować go walką. Po pewnym czasie scenka rodzajowa zostaje powtórzona – tym razem z Gomezem w roli głównej.

Jeśli chodzi o pozostałych Magnatów to miecz Blizny znalazłem przed wejściem do głównego budynku – tak więc mogli go usiec strażnicy. Ale miecz Kruka leżał w środku, a trup Arto w sali „tronowej”. Czyżby więc Magnaci walczyli także między sobą?

Pozostaje jeszcze rola płci przeciwnej. Nie dodaliście czasem jakiś Panienek Gomezowi? Jeśli tak to może one są powodem całego zmieszania.

Pozdrawiam
S. W.

Offline Xav

• Kret
  • *
« Odpowiedź #307 dnia: 03 Czerwiec 2007, 22:38:54 »
hmm....dziwne naprawde spotykam sie z tym 1 raz ja tak  niemialem umnie cisza i spokój :D

Offline user4585

• Kret
  • *
« Odpowiedź #308 dnia: 04 Czerwiec 2007, 08:08:41 »
No to masz pecha <lol2>
Przeinstaluj MT lub graj bez kodów żadnych :P wtedy nie powinno być takich problemów :D

Offline Siekacz

• Kret
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 04 Czerwiec 2007, 17:09:32 »
I na koniec jeszcze coś w temacie bugu, któremu pozwolę sobie nadać tytuł „Ballada o straszliwej rzezi” (jak ktoś nie wie dlaczego to polecam lekturę Waligórskiego). Pierwsze dziwne symptomy zauważyłem już pierwszego dnia na targowisku – ludziska zaczęli biegać i krzyczeć „wracaj tchórzu” itp. Tylko, że ja wcześniej nie ruszałem nic w temacie Areny. Nie pamiętam niestety która była wtedy godzina – na pewno wieczór, ale jeszcze było widno – i nie wiem, czy jakieś walki na arenie miały wcześniej miejsce. Jeśli chodzi walkę na zamku, to wydaje mi się, że Magnaci atakują wszystkich innych (albo odwrotnie). Magowie podpalają jednego z Magnatów, strażnik na spółkę z kowalem (kucharzem?) leją innego. Znalazłem miecze Blizny i Kruka, ale ich trupów już nie ma. Wyjątkiem może być Gomez. Kiedy go odwiedziłem Arto już nie żył (kto mógł go zabić jeśli nie Gomez?), a Gomez próbował zaszlachtować uciekającą dziewuchę. Niestety nie pożyłem dość długo, aby zobaczyć co z tego wyniknie.

No cóż, czasem w koloni karnej bujki sie zdażają :D

A tak na poważnie to błąd jest dosyć poważny. Zdaża sie to w wersji 1.1 i nie zostało poprawione w żadnym pathu.
Całe zamieszanie jest spowodowane skryptem areny, naprawimy to w pathu który wyjdzie wraz z dubbingiem.

Przeinstaluj MT lub graj bez kodów żadnych :P wtedy nie powinno być takich problemów :D

Od razu mówie, że to nic nie da :D

Offline Slomek.16

• Kret
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 05 Czerwiec 2007, 16:06:52 »
Mam małe pytanko.

Czy ktoś wie gdzie można znaleść 2 klucze?:
1. Do skrzyni koło której stoi Servin.
2. Do wieży w opuszczonym klasztorze mnichów.

Offline hajanpl

• Kret
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: 05 Czerwiec 2007, 17:25:09 »
Mam problem: gram sobie w mt poraz 1st i wszystko jest OK. Tylko dowiedzialem sie ze mozna zostać dowudca obozu kolo kopalni i zapragnolem tego:D no i do rzeczy zawsze jak gram w g1 to przelatalem tych 3 kopaczy kolo ogniska przed starym obozem :/ dla expatylko problem w tym za wykonuje to zadanie dla KRUKA z zaginionymi kopaczami tylko ze ja zabilem tego SEANCHES'a i nie da sie wykonac zadania czy ktos moze mi podac jakas komenda do marvina albo cos w tym stylu zebym mugl to ukonczyc PLZ zzamieszczam link do mojego save :    zaraz go zamieszcze tylko cos mi rapidshare nie dziala zaraz zamieszcze gdzie indziej sry(jest to caly folder z save'ami do mt wczytajcie ten w ktorym najdluzej gralem) PLZ O KONTAKT tu na forum lub mile widziany na gg 6499519 PLIZKA !! przerubcie save albo dajcie jakies komendy np: ozywienie npc (dodam ze jego cialo nie lezy kolo ogniska poprostu zniknelo), lub na wykonanie danego zadania na 100%. THX z gory i plizka o kontakt

Offline RaczeK

• Kret
  • *
« Odpowiedź #312 dnia: 05 Czerwiec 2007, 19:00:54 »
Witam wszystkich! :] na początku chce zaznaczyć że gram w GI nie poraz pierwszy a juz sam straciłem rachube  :P Zainstalowałem Moda lecz mam problem ... nie wiem u kogo wyuczyć się siły i np otwierania zamków... z tego co pamietam to Diego mogl nas nauczyć siły a rączka otwierania zamków niestety takich opcji u nich nie mam ;/ Nawet udało mi się dostać do obozu przemytnikó sądząc iż po wykonaniu zadania dl aDiega odblokuje sie ta opcja lecz kapa ;/ Jest to irytujące biorąc pod uwage ze poziom gry z modem jest nieco wyższy wiec nauka jest tu niezbędna ... może ja popełniłem jakiś błąd, tego nie wiem dlatego zwróciłęm sie do Was o pomoc ... jesli sie w czymś pomyliłem z gory sorx... Pozdro 4All! :]

Offline Nagur

• Kret
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 05 Czerwiec 2007, 21:17:51 »
Hmm... gdyby było jeszcze jego ciało to by nie było problemu z ożywieniem (wystarczy wejść w ciało zmarłego przy aktywnych kodach klikając "o" i gdy jesteśmy w ciele to kliknąć f8 i jesteśmy żywi a potem z powrotem do ciała Bezia  ) , ale jak nie ma to nie mam pojęcia jak mógłbyś go przywrócić do życia . Obawiam się, że będziesz musiał zacząć od początku albo dać se siana z przywództwem nad obozem  

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #314 dnia: 06 Czerwiec 2007, 11:32:05 »
To ja mam taki problem: wykonałem wszystkie zad dla przywodcy przemytnikow ale on niema dialogu zeby mi oddac kamien ogniskujący. Wie ktos gdzie on jest( kamien)? Powiem odrazzu ze wykonałem zadanie z przemytem rudy.

Offline benfranklin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #315 dnia: 06 Czerwiec 2007, 13:49:33 »
hej:D mam problemema powrociłem od pradawnych znalazlem Balaiaretha i dostalem od niego zadanie przyniesienia krzysztalu z tej calej areny problem w tym ze zawody na arenie wygralem duzo wczesniej, wygrany kryszal uzylem a saves nie mam z tamtego czasu z resztą i tak bylo w cholere temu wiec jesli da sie jakos ominąc ten problem to dajcie znac a jak nie to wyslijcie saves na benfranklin@o2.pl z gory dzieki

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #316 dnia: 06 Czerwiec 2007, 14:39:05 »
Miałem ten sam problem co ty i wszystko dalej normalnie mi szło, więc da się ominąć ten wątek ;)

Offline jurex11

• Kret
  • *
« Odpowiedź #317 dnia: 07 Czerwiec 2007, 17:46:21 »
 Mam taki problem odpalam mroczne tajemnice wszystko jest dobrze, wybieram nową grę i gdy pasek ładowania dochodzi do końca gra wychodzi na pulpit i nic nie da sie zrobić. Plz pomocy!!!

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: 07 Czerwiec 2007, 18:02:39 »
Uruchom grę i będzie już poprawnie działało.

Offline Pawlo7

• Kret
  • *
« Odpowiedź #319 dnia: 07 Czerwiec 2007, 18:35:51 »
Witam wszytkich!Mam pare pytań.Otóż tak:
1.) Jestem w 3 roździale i w niektórych miejscach mi się zacina gra.Wychodzi z gry i wyskakuje tabelka i jest do kliknięcia"end tash" czy coś takiego.Niewiem przez to(zaznaczam że nie używam kodów) może to przez że za dużo potworów.Ale jak wybije potwory z daleka z kuszy to i tak się zacina.Niewiem jak na to zaradzić bo w miejcach co mi się zacina to w niektórych jest potrzebne do zadań i nie mogę kontynuować gry.Może musze odinstalować i zainstalować moda???Proszę o pomoc.
P.S- w pierwszym roździale nie zacinało mi się w ani jednym miejscu w drugim chyba też.
2.) Czasami w grze znaczy nawet często na sekunde się zacina i słysze głos ścierwojada.i w tym momencie tam gdzie jest tam pare potworów w stadach to mi przybywa stworów(ścierwojady, wilki kretoszczury, jaszczury i tp).Na początku jest to miłe bo mogę sobie poziomów natłuc ale potem nie miło jak goni za mną około 100 wilków na raz.Może przez to tak jak w pytaniu pierwszym zacina mi się gra???U was też się tak dzieje bo co jakiś czas słysze odgłos ścierwojada i przybywa i przybywa zwierząt.Czekam na odpowiedź.
3.)Gdzie mogę znaleźć tych kopaczy w zadaniu co mi daje Kruk zaginionych.Dwóch już znalazłem(Popo i Sanchez)Gdzie są pozostali???
4.)Gdzie jest Monk w 3 roździale co uciekł z kamieniem ogniskujących???Bo nie mogę znaleźć a przemierzyłem bardzo dużą część Górniczej doliny(oprócz tych miejsc co mi się zacina).
5.)Gdzie jest alchemik ten co jest na wzgórzu razem z kopaczem Popo???Coś tu czytałem że jest gdzieś uwięziony ale gdzie???
6.)Co z tym zadaniem z "tajemniczym Eremitą"???Oddałem mu wszystkie książki Hromanina gdzieś z niknął(dokłądnie tam gdzie jest Diego w Gothic 2).Zabija się go i dalej jest w zadaniach.
Proszę o szybkie odpowiedzienie na moje pytania a zwłaszcza na pierwsze bo nie da się grać.Z góry dzięki.
P.S-jak coś to pisać na gg-585287.Także ja mogę w czymś pomóc bo już troche zadań zrobiłem nowych.Pozdrawiam wszystkich graczy Gothic:D.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #319 dnia: 07 Czerwiec 2007, 18:35:51 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything