Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285112 razy)

Description:

Offline mattax14

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #200 dnia: 06 Maj 2007, 13:01:19 »
Pomogło zainstalowanie Gothic Mod Development kit. Dzięki wszytkim a szczególne podziekowania dla IsentoR-a. Wielki plus dla ciebie.

Offline Slomek.16

• Kret
  • *
« Odpowiedź #201 dnia: 08 Maj 2007, 20:05:12 »
Siema
Ja w swoim Gothicu miałem problem z kopaczem na początku ale go ominąłem, zabrałem stary miecz i dopiero wtedy go załatwiłem.  
Z Podejrzanym typem nie miałem problemów ponieważ tam gdzie znajduje się zardzewiały miecz wystarczy iść trochę dalej i na beczkach znajduje się skórzany woreczek.
Następnym problemem jest to że kiedy dostaję misję "DOSTAWCA RUDY" dowiaduje się od Gilberta że to Wąż i Drake jest odpowiedzialny za przemyt rudy. Gadam z Drakiem i oczywiście "ON o tym nic nie wie" idę do Wężą i  z nim nie da się o niczym pogadać ( poza standardowym "Czy możesz mi dać trochę rudy" ). Kiedy zabije Królową pełzaczy dopiero mam u niego tekst do zagajenia "Pozbyłem się pełzaczy, teraz ty powiedz mi co wiesz..." i dopiero po tym pojawia się następny tekst "Jeśli mi nie wierzysz to sprawdź mnie" i daje mi zadanie żeby zabić pełzacze. W sumie zdradza mi że to Alberto zajmuje się wszystkim ale z kolei z nim też o niczym nie mogę zagaić. Nie wiem co z tym zrobić.
Tak samo jest z misją zabicia Monka. Korth każe mi go zabić i pyta się czy "Tanghor mi coś o nim  wspominał" a mój koleś odpowiada że tak, a Tangor mi wogóle nic nie mówił.

Nie wiem czy można naprawić te błędy.

Pięść Beliara jest niedaleko kamiennego smoka. wystarczy iśc dalej i leży na kamiennym ołtarzu, ale nie wiem po co ci on skoro ognionośćcy i tak nie zabijasz.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 08 Maj 2007, 20:05:12 »

Offline chewnik

• Kret
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 08 Maj 2007, 21:41:11 »
Z tego co wiem, to zanim pogadasz Alberto, to musisz dostać zadanie od przemytników żeby znaleźć nowego dostawce rudy (po zabiciu Quentina  ). Dopiero wtedy będziesz mugł pogadać z Alberto i będziesz miał trzy możliwości wyboru, kturą wybierzesz zalerzy od ciebie.
« Ostatnia zmiana: 08 Maj 2007, 21:41:57 wysłana przez chewnik »

Offline cronin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: 09 Maj 2007, 10:24:26 »
No, poradziłem sobie... Teraz huzia na wyspę :)

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: 09 Maj 2007, 14:39:10 »
Mam pewien problem z dostawcami rudy a oto chodzi ze w 3 rozdziale dopiero spotkalem gilberta potem normalnie zabijam quentino a nastepnie szukam handlarza, chodzi o to ze jak rozmawiam z Wezem mam zabic pełzacze ja juz wszytstkei wczesniej zabilem i nie wiem co teraz mam zrobic bo on mi nic nie powiedzial kto jest dostawca moze mi kos powie albo jak to obejsc zeby mi powiedzial

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #205 dnia: 09 Maj 2007, 15:06:49 »
Problem już parokrotnie poruszany. Musisz poprostu podążyć tak jak było to przewidziane, jeżeli zrobisz coś w innej kolejności to zadanie się spapra:
Kiedy pokonasz królową pełzaczy, bez względu na to czy rozmawiałeś wcześniej z wężem pojawi ci się dialog w którym wydaje alberta, a powinno się to odbyć całkiem inaczej. Do rzeczy, powinno się to dziać w takim porządku: Najpierw gadasz z Drago - tym strażnikiem przy pierwszym pomocie. On jednak o przemytach nic niewie, więc udajesz się do sprawdzonego informatora - Alepha. Ten za symboliczną sumę 100 bryłek podpowie Ci, że z przemytem musi mieć coś wspólnego Wąż. Kierujesz się do niego. Hutnik zgadza się wydać kupca, jednak tylko pod warunkiem, że pozbędziesz się pełzaczy z kopalni. Po zabiciu królowej wracasz do niego, a wtedy on zdradza Ci że przemytnikiem jest Alberto. Następnie udajesz się do niego i odbierasz paczkę z rudą, lub donosisz Ianowi o delikwencie. Zmówię paciorek za to żebyś miał wcześniejszego save'a. Jeśli nie, zostają kody, nowa gra, lub olać przemytników.
a kod na paczkę od Alberto(dla Thangora) to:
insert orepackw razie czego, jak dokładnie ma przebiegać zadanie masz napisane jeszcze w solucji.

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #206 dnia: 10 Maj 2007, 16:06:34 »
Mozliwe ze to pytanie juz padlo chociaż czytając go niezauwazylem. Jestem w swiatyni pradawnych, przeszedlem droge 7 krokow, mam juz mistrza i poszedlem do Ken’Udza (?) ten mowi ze ze zada mi kilka pytan i pyta czy jestem gotowy Ja mowie ze moze pozniej on mowi ze jak nie teraz to nigdy (czy cos w tym stylu) i tu sie pojawia problem poniewaz po tym jak skoncze z nim gadac niemoge pogadac z nikim nawet z Ken’Udzem. Niemoge tez opuscic swiatyni bo straznik mnie niewyposci bez zgody Ken’Udza.    

Powie mi ktoś może jak wybrnąć z tej sytuacji ?

Pozdrawiam.

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #207 dnia: 10 Maj 2007, 16:29:50 »
Z tego co pamiętam, to próbie o której mówił Ken'Udz trzeba się poddać od razu, bo jak sam napisałeś mówi: ''teraz albo nigdy''. Jak na moje oko to wyjścia są dwa:
1. Wcześniejszy save. Wczytujesz, odpowiadasz na pytania (odpowiedzi masz w solucji) i zostajesz pradawnym.
2. Jeżeli nie masz savu musisz użyć buga. Idziesz do portalu i zanim strażnik Cię zaczepi wyciągasz broń i poprostu przebiegasz koło niego. Powinno zadziałać. Dalej poprostu odszukujesz kryjówkę Balaiareth'a na powierzchni (gdzie? też jest w solucji), zabijasz go i teleportujesz się na wyspę. W ten sposób wykonasz fabułę opuszczając jedynie ten momęt, i prawdopodobnie nie będziesz mógł się pochwalić pradawnym.

Jednak jak masz jakiegoś wcześniejszego save (nawet taki w którym dopiero przybyłeś do świątyni pradawnych) to opłaca się go wczytać, bo jednak trochę Cię ominie.

Offline zziom244

• Kret
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: 10 Maj 2007, 22:46:38 »
Zainstalowalem dodatek i wszystko wlacza sie , kliknam nowa gra , laduje sie dosc szybko wlacza filmik , pokazuje mi sie Diego i wyrzuca mnie do pulpitu a gra sie minimalizuje i nie da sie jej juz wlaczyc , Prosze o pomoc

Offline ZiomciO

• Kret
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 11 Maj 2007, 15:09:31 »
Czy można w MT zostać Gury? Jeśli tak to jak?

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #210 dnia: 11 Maj 2007, 15:15:17 »
Niestety, w Mrocznych Tajemnicach nie można zostać Guru. Przynajmniej z tego, co wiem. Autorzy moda mieli w planach takie rozwiązanie, jednak przed wydaniem modyfikacji zrezygnowali z tego pomysłu.

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 11 Maj 2007, 21:34:53 »
A jeżeli zostane strażnikiem w obiozie przed kolpalnią to dostanę zbroje strażnika której nie można było dostać w G1????

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #212 dnia: 11 Maj 2007, 22:02:01 »
A jeżeli zostane strażnikiem w obiozie przed kolpalnią to dostanę zbroje strażnika której nie można było dostać w G1????
Rozumiem, że chodzi ci o Ciężki Pancerz Straży. Owszem, będzie taka możliwość, lecz musisz wpierw na niego zasłużyć...

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: 12 Maj 2007, 17:53:47 »
Ja mam taki problem: Oddałem Saturasowi almanach ale ten zleca mi zadanie znalezienia brakujących kartek, mam isc do Maga w Obozie przed kopalnią- ten z kolei mowi mi ze mam isc do jakiejs jaskini.   Mój problem jest taki ze niewiem o jaką jaskinie chodzi. Myslałem ze moze to ta ktore prowadzi do Pradawnych ale nic tam nieznalazłem.   Wie ktoś może co mam zrobić?

Pozdro.

canis

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: 12 Maj 2007, 18:03:26 »
zejdz do tego rowy w tej jaskini i weź popękany kamień z truchła jakiegoś szkieletu. oto chodzi temu magowi ognia koło katapulty

Offline bum

• Kret
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: 12 Maj 2007, 20:47:58 »
a używaliście czarnej rudy?

Offline Bubda

• Kret
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: 12 Maj 2007, 22:47:38 »
Jest to jedna z pierwszych misji. Otóz Diego zleca mi abym odebral przesylke z obozu przemytników. Ide tam rozmawiam z handlarzem.Mówie mu ze nie mam tyle rudy. Nastepnie przychodze do niego z ruda ale nigdzie nie ma dialogu o tym. Nie wiem co mam zrobic.  

Offline OS@M@

• Kret
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: 12 Maj 2007, 23:40:57 »
to zrobiłeś błąd niepotrzebnie mu mówiłeś że nie masz tyle rudy musisz dać ze swojej kieszeni i jak pójdziesz z powrotem do Diega z tą przesyłką to Diego zwróci Ci te 100 bryłek rudy radze wczytać sejwa a jak już zapisałeś to idź od początku pozdrawiam    

Ps: masz tu stronkę z zadaniami http://gothic.gram.pl/forum/index.php?showtopic=4375
« Ostatnia zmiana: 13 Maj 2007, 00:43:38 wysłana przez SzlugA »

Offline Bubda

• Kret
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 12 Maj 2007, 23:58:12 »
THX

A jeszcze jedno: jak wypelnic zadanie"Spotkanie"?? Kiedy diego milten i lester pójda w to miejsce i gdzie ono jest??
« Ostatnia zmiana: 13 Maj 2007, 00:44:21 wysłana przez SzlugA »

Offline CKO$C@R

• Kret
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: 13 Maj 2007, 11:08:06 »
Witam,
Pisze to w tym temacie poniewaz bez Mrocznych Tajemnic nie mialem tego problemu
mianowicie gdy ide z Diego do Kanionu Trolli i mam isc na góre po kamien ogniskujacy
 jego tam nie ma    jesli wiecie jak rozwiazac ten problem prosze o pomoc lub jakis kod na ten kamien.

Z powazaniem O$C@R  

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #219 dnia: 13 Maj 2007, 11:08:06 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18