Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285135 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sibou

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #180 dnia: 02 Maj 2007, 10:02:11 »
Dziękuję za odpowiedź i jeszcze chciałbym się zapytać czy jak zostajemy strażnikiem kopalni to czy mamy wstęp do zamku gomeza??logicznie myśląc to chyba mamy ale lepiej się zapytać..
I jeśli ktos zna odpowiedź czy mściwa stal jest u thorgana i o co chodzi z tym tajnym levelem to proszę o odpwiedź.
Pozdrawiam

Offline GUSTAVV

• Kret
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 02 Maj 2007, 16:47:01 »
siemano!
gdzie u diabła jest obóz łowców orków?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 02 Maj 2007, 16:47:01 »

Offline MooN

• Magnat
« Odpowiedź #182 dnia: 02 Maj 2007, 18:13:31 »
Obóz ÂŁO Znajduje się niedaleka wieży Xarardasa, mniejwięcej na południe i mniwjwięcej na pólnocny-wschód od jaskini, w której w G2 spotykamy Diega.
Pozdro

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 03 Maj 2007, 02:03:29 »
mam problem wykonalem wyszystkie zadania dla przemytników zabilem monka nic przy sobie  nie mial potem ide do  Thangorem i nic kamienia nie mam i nie wiem co dalej robic

Offline Daedagor

• Magnat
  • wejb
« Odpowiedź #184 dnia: 03 Maj 2007, 10:21:00 »
Witam. Otóż mam pytanie. Gdzie mogę znaleźć ÂŁuk ÂŚmierci? Jest mi potrzebny dla Servina żeby mi zrobił z niego najlepszy nie magiczny łuk w grze. Czekam na odpowiedź.

Pozdro!!

canis

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 03 Maj 2007, 10:45:57 »
Ja owy łuk zabierałem z martwego ciała z obozu mrocznych wojowników na wyspę tam gdzie przebywa Zdrajca Pradawnych (Uriziel) wyrżnąłem wszystkich i z truchła przywódcy (ma szarą skórę[oczywiście jak już go zabiłem]) brałem łuk śmierci (nie wiem kto inny ma owy łuk, ale wiem że od niego możesz zapożyczyć ;) )

Pozdrawiam Canis  

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: 05 Maj 2007, 05:50:22 »
no mam nawet 4 i nic mi to nie dalo

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #187 dnia: 05 Maj 2007, 10:19:10 »
Niestety, ale muszę powiedzieć, że mam podobny problem. Ja także utknąłem w tym zadaniu: szef przemytników kazał mi pogadać z Ratfordem, co zrobiłem po rozmowie z Wężem na temat tej spółki. Wcześniej jednak odwiedziłem Starą Kopalnię - tam pogadałem z Drake'iem, potem z Wężem. Jemu najpierw zakomunikowałem, że pozbyłem królowej, a następnie nawiązałem do tego, że on ma problem z pełzaczami (czyli w złej kolejności wybrałem dialog... ale tylko tak się dało =/ ).
Kazał mi porozmawiać z Albertem, ale u niego widnieje tylko opcja Handlu.
Co z tym zrobić?

canis

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: 05 Maj 2007, 10:54:04 »
"Przemyt rudy.
Po rozmowie z Gilbertem wiemy już, że za przemytem stoi jedne z kupców w kopalni. Po wejściu do kopalni powinniśmy (jak sugerował Gilbert) porozmawiać z Drakiem. Informację o przemycie możemy kupić od Alepha, który sprzedaje różne wartościowe wiadomości. Dowiadujemy się, że to Wąż wytapia na lewo rudę. Wąż zdradzi nam imię kupca, jeżeli załatwimy sprawę z kopaczami (wystarczy mieć przy sobie jajo z leża królowej). Teraz dowiemy się, że za całym interesem stoi Alberto, kupiec z kopalni, stroi zaraz koło Iana. Teraz mamy kilka możliwości:
- idziemy do Thangora, kasujemy nagrodę (Zbroja Przemytników + ich dozgonna wdzięczność, czyli więcej zadań, np. Serwin po wykonaniu pewnego zadania z mieczem, może dla nas wykonać wspaniały łuk – najlepszy w grze);
- mówimy Ianaowi o procederze w jego kopalni, ale Wąż i Alberto już na lubić nie będą (czyt. nic nam nie sprzedadzą). Dostawy też się skończą, ale jak pogadamy z Thangorem to stwierdzi, że i tak ma już wystarczający zapas rudy i zaliczy to zadanie;
- rozmawiamy z Cronosem i sprzedajemy rudę Magom Wody (nagroda to dobra zbroja i pierścień, ale tracimy zaufanie Przemytników)."

(fragment z solucii)

Pozdrawiam Canis

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 05 Maj 2007, 11:43:18 »
Witam. Ja mianowicie mam taki problem, ze wszedlem do zatopionej wiezy, przeplynalem w dol , pozabijalem te kosciaki ktore na mnie tam czekaly obszedlem smoka, zrabowalem wszystko co bylo i chcialem wyjsc na powierzchnie az tu nagle bum. Gothic sie wylacza za kazdym razem jak proboje z tamtad wyjsc. Wiec uzylem teleportu ktory dostalem w obozie przrmytnikow. Bylo wszystko ok teleportowalem sie ale teraz chce tam wrocic bo zapomnialem wziasc helmu do kompletu. No i sek w tym ze jak wchodze tam z powrotem to gra sie wylacza. Mowie caly czas o tej zatopionej wiezy. Wyskakuje blad Access Violation....Wie ktos w czym problem?

Offline chewnik

• Kret
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: 05 Maj 2007, 11:43:36 »
Ja terz mam taki malutki, no dość spory problem z tym modem. Gdy wracam od Uriziela, chcem wejść spowrotem do "tamtego" świata, gra przy ładowaniu mi się wyłancza  . Prosze o jakieś porady.

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #191 dnia: 05 Maj 2007, 13:08:49 »
dzienki za informacie ale mi to nic nie dalo tak jak bym nie mial dalszego dialogu wszystko wykonalem i nic nie wiem co jestes grane

Offline mattax14

• Kret
  • *
« Odpowiedź #192 dnia: 06 Maj 2007, 01:02:27 »
Witam wszystkich. Mam nastepujacy bład w grze:
Po włczeniu playerkita i odpalenia moda wybieram new game i czekam moze 5 sekund i gra mnie wywala do pulpitu. Po 25 sekundach pojawia mi sie okno z critical error. Nie pomaga nawet przeinstalowanie gothica wraz z modami. Wgrane mam patche od 1.01 i 1.03. Jutro zrobie format dysku i zobacze czy bedzie dzialalo ale wątpie w to. Czy ktoś miał taki sam problem? I prosiłbym o podanie konfiguracji playerkita 1.08 bo być moze gra sie wyłaczy przez zła konfiguracje playerkita. W miedzyczasie zapodam screena z errorem.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 06 Maj 2007, 01:06:15 »
Cytat: mattax14
Czy ktoś miał taki sam problem? I prosiłbym o podanie konfiguracji playerkita 1.08 bo być moze gra sie wyłaczy przez zła konfiguracje playerkita. W miedzyczasie zapodam screena z errorem.
Miałem podobny problem mnie pomogła instalacja gothic mod developmentkit. Najlepiej zainstaluj na nowo grę wrzuć moda zainstaluj zapodany przeze mnie bonus i odpal moda, powinno działać przynajmniej mnie zadziałało.

http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...p;release_id=28

Offline mattax14

• Kret
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: 06 Maj 2007, 01:15:14 »
Ale odpalic przez playerkita czy przez development kit?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 06 Maj 2007, 01:25:44 »
Cytat: mattax14
Ale odpalic przez playerkita czy przez development kit?
Przez playerkita, developmentkit'em nie odpalasz modyfikacji...po prostu zainstaluj go w folderze z grą.

Offline mattax14

• Kret
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 06 Maj 2007, 01:44:18 »
ale jak to zainstalować? Tam nie ma zadnego instalatora.

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #197 dnia: 06 Maj 2007, 08:22:26 »
W folderze z gothickiem po zainstalowaniu dodatku (domyślnie C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic) masz ikonkę:[img]http://images21.fotosik.pl/254/b1e60dae9b8ee977.png\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]
Z tego instalujesz, restartujesz kompa i przy odpalaniu gothica zamiast gry powinno pojawić Ci się okienko do wyboru: sam Gothic, Vortagle fur MOD-INI (to chyba spacer ;), i Mroczne Tajemnice (ikonka buźki). Wybierasz oczywiście to ostatnie, no i jedziem.
Gdyby zamiast okna uruchomiła się gra, wychodzisz i (domyślnie): C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\System szukasz ikonki ''G'' podpisanej jako ''Gothic Starter'', w okienku klikasz Mroczne Tajemnice i powinno pójść gładko.

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: 06 Maj 2007, 11:44:49 »
Instalowanie GMDK uważam za głupotę, skoro został on zaimpletowany w instalatorze modyfikacji. Wyskakiwanie tego błędu to norma. Gdy włączysz grę po raz kolejny wszystko powinno działać poprawnie.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 06 Maj 2007, 12:18:34 »
Cytat: Thoro
Instalowanie GMDK uważam za głupotę, skoro został on zaimpletowany w instalatorze modyfikacji. Wyskakiwanie tego błędu to norma. Gdy włączysz grę po raz kolejny wszystko powinno działać poprawnie.
Niby jest jednak błąd czasem wyskakuje a zainstalowane GMDK pomaga...ponowne uruchomienie przynajmniej mnie w ogóle nie pomagało...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 06 Maj 2007, 12:18:34 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18