Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
Arthas:
Ostatnio coraz bardziej wciągam się w Mroczne Tajemnice, przez co mam coraz więcej pytań i zagadnień związanych z samym modem. Nie chciałbym popsuć sobie całej rozgrywki i zaczynać jej od początku, więc wolę uzyskać kilka istotnych informacji dotyczących moda już teraz.
1. Czy jeśli zostanę Strażnikiem w obozie przy kopalni, będę miał dostęp do ciężkiego pancerza strażnika? Natomiast jeśli przyłączę się, jak dawniej do Strażników ze Starego Obozu, również ta zbroja będzie dostępna?
2. Mam 30% broni jednoręcznej. Czy jest sens dalej inwestować w broń jednoręczną? Jeśli tak, gdzie znajdę jakieś lepsze bronie jednoręczne, bo jak na razie jest ich niewiele.
3. W modyfikacji można zostać Magnatem. Czy będąc jedną z najważniejszych osób w Starym Obozie i zarazem w Koloni będę miał jakieś większe przywileje, a skazańcy będą traktować mnie z większym szacunkiem?
Thoro:
--- Cytuj ---1. Czy jeśli zostanę Strażnikiem w obozie przy kopalni, będę miał dostęp do ciężkiego pancerza strażnika? Natomiast jeśli przyłączę się, jak dawniej do Strażników ze Starego Obozu, również ta zbroja będzie dostępna?
--- Koniec cytatu ---
Tak, co więcej będziesz mógł nawet zostać magnatem - szefem obozu. Co do drugiej części pytania nie jestem pewien, ponieważ na początku grałem szkodnikiem.
--- Cytuj ---2. Mam 30% broni jednoręcznej. Czy jest sens dalej inwestować w broń jednoręczną? Jeśli tak, gdzie znajdę jakieś lepsze bronie jednoręczne, bo jak na razie jest ich niewiele.
--- Koniec cytatu ---
A jaką masz obecnie. Meczetę znajdziesz na szczycie wieży mgieł oraz w obozie łowców orków - jest to dosyć dobra broń na początku aczkowleik wymaga dużo siły. W świątyni pradawnych znajdziesz kata, on również jest dobry i wymaga mniej siły niż meczeta.
Ponadto, jeden z przeciwników na arenie Skrzypka, posiada "lodowy język" (jakoś tak). Wygląda tak jak kat, jednak ilość zadawanych obrażeń jest o wiele większa. Dodatkowo, broń przy losowych ciosach krótkotrwale zamraża przeciwnika. Jest to bardzo dobra broń.
--- Cytuj ---3. W modyfikacji można zostać Magnatem. Czy będąc jedną z najważniejszych osób w Starym Obozie i zarazem w Koloni będę miał jakieś większe przywileje, a skazańcy będą traktować mnie z większym szacunkiem?
--- Koniec cytatu ---
Będziesz miał zbroje magnata i teorytycznie większe wpływy w obozie. Strażnik ze zbrojowni bez oporu odda nam klucz, a Wyzysk będzie nam płacił 130 bryłek dziennie. Co więcej będziesz mógł wydawać polecenia bezimiennym strażnikom.
pewee:
Dostalem zadanie od Kruka "przemyt rudy" i chodzilo w nim o to, zeby zdemaskowac Melkora, a nastepnie go zabic. Zrobilem to wszystko, powiedzialem o tym Krukowi i dalej to zadanie mam w aktywnych... ostatni wpis brzmi:
--- Cytuj ---Kiedy powiedzialem Krukowi o smierci Melkora magnat nawet nie drgnal. Jego zimne oczy zdawaly sie przebijac mnie na wskros. Cholera te Kruk jest jakis dziwny. Oczwiscie nagrody nie przewidzial, ale moze to i lepiej. nie dobrze jest miec z magnatami zbyt wiele wspolnego.
--- Koniec cytatu ---
i nie wiem co teraz mam zrobic... Czy to zadanie juz jest skonczone? Jesli tak to czemu mam je nadal w aktywnych?...
West:
Witam!
Mam kilka pytań związanych z tym modem:
1) gdy wchodzę do wieży znajdującej się obok przemytników gra mi się "wiesza" zaraz za pierwszymi schodami. Jakie mogą być tego przyczyny i ewentualnie jak temu zaradzić ?? Dodam, że wcześniej tak nie było wszedłem spokojnie do jaskiń, ale byłem za słaby więc się wycofałem, a teraz się wejść nie da :( Nie mogę odzyskać pierścienia, a co za tym idzie z przywódcą przemytników.
2) dotarłem do fanatyków (dopiero w 3 rozdziale) i wykonałem zadania xord'a zabiłem wysłannika Cor Caloma, ale w menu rozmowy z xordem nie mogę tego potwierdzić przez co nie mogę spotkać się z przywódcą fanatyków :(
3) najmniejszy problem nie chce za mną łazić smok, nie wiem czemu :P
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Arthas:
Ad.1
Miałem/mam podobny problem. Tylko u mnie gra wiesza się dość często w nowych lokacjach i przy rozmowie z nowymi postaciami. Podobno reinstalka gry, dodatku oraz Playerkita pomaga. Sam muszę to sprawdzić.
Ad.2
Możliwe, że to jakiś bug, albo po prostu autorzy Mrocznych Tajemnic nie przewidzieli, że ktoś będzie wykonywał zadania dla Fanatyków tak późno i dlatego nie możesz dokończyć tego wątku, choć nie jestem pewnien. Polecam wczytanie wcześniejszego save'a.
Ad.2
Z tego, co zdążyłem usłyszeć, dopracowanie wątku ze smokiem będzie miało miejsce w patch'u, który już wkrótce się pojawi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej