Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
Horas:
Mam problem z teleportem w 4 rozdziale Papik napisal mi zebym przeinstalowal gothic i tak zrobilem ale to nic nie dalo potem zebym directx zainstalowal i tez nic to co jest grane mozna to jakos omniac czekam na wasza pomoc pomuszcie bardzo prosze moze ktos z was mial taki problem
canis:
Xav zainstaluj na nowo gothica I, tylko niezapomnij zapisac sobie gdzies indziej zapisane stany gry. Powinno pomuc :D
West:
Witam,
jakiś czas temu już maiłem zainstalowanego gothica z tym modem. Jednakże miałem formata całego dysku i straciłem wszystko. Postanowiłem więc zainstalować wzystko od nowa (ściągnąłem podstawe gothica, moda, playerkit'a czyli wszystko potrzebne). Zainstalowałem grę, później playerkita, moda i mam problem z uruchomieniem gry, których wcześniej nie było. Np. ten
[img]http://img124.imageshack.us/img124/8493/beztytuudc9.th.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]
Mam albo błąd przy uruchomieniu gry, albo przed samym rozpoczęciem rozgrywki. Proszę o pomoc, gdyż mam wielką ochotę zagrać jeszcze raz :)
Falcon:
Ja czasami mam też tego rodzaju błędy, spowodowane są one prawdopodobnie niestabilnością Gothica.
Skrypty i obiekty są ładowane w locie do pamięci i nie są na stałe zasobami więc dlatego zapewne są te błędy.
Jeśli wcześniej nie pojawia się okienko o uszkodzeniu archiwum ZEN, bo wtedy to już tylko reinstall, to stosuję wczytywanie savea z lokalizacji którą sprawdziłem i nigdy mnie nie zawiodła. Potem wczytuję tą która powodowała błąd i o dziwo wtedy jest wszystko ok. Natomiast podczas gry dobrze sprawuje się player-kit i to ten który dostarczany jest z modem, wyłapując błędy które usuwa bezpośrednio z pamięci. Testowałem to wszystko na dwóch różnych komuterach, jeden z systemem win 98 a drugi z XP i miałem to samo. Czyli bardzo się sprzętem nie ma.
West:
Poradziłem sobie z tym problemem :P choc trochę to zajęło (przynajmniej narazie gra się nie wyłączyla, grałem kilka minut).
Może się komuś przyda to co zrobiłem (rzecz prosta) :)
Mój komputer --> właściwości --> zaawansowane -- > uruchamianie i odzyskiwanie --> na dole jest zapisywanie informacji o debugowaniu --> ustawiłem na zrzut pamięci jądra i gra działa :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej