Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania

<< < (49/138) > >>

Falcon:
Na początek chcę pochwalić POZIOMKI za bardzo udany mod....
Zacząłem grać w gotic I i byłem już w 3 rozdziale gdy zainteresowałem się MT.... więc zacząłem od nowa....  
No i mam pytanie:
- jak odpowiedziałem przemytnikowi że nie mam tyle kasy -300 baryłek (Diego dał mi 200 na te łuki) to trzeba zacząć od nowa ??, bo Diego odpowiada mi że "pogadamy jak będziesz miał łuki", a przemytni gadać już nie chce.... na razie wypełniam misje innych przemytników.
- nie udało mi się wykuć długiego ostrza pomimo że mam kowlstwo i składniki 2 ostrza, 2 rozgrzane stale, 2 rozgrzane ostrza (przepis mówi o 2 prętach + ostrze), mam komunikat "nie posiadasz wszystkich składników", może poszukam innego kowadła bo próbowałem w kuźni SO

momo:

--- Cytuj ---- jak odpowiedziałem przemytnikowi że nie mam tyle kasy -300 baryłek (Diego dał mi 200 na te łuki) to trzeba zacząć od nowa ??, bo Diego odpowiada mi że "pogadamy jak będziesz miał łuki", a przemytni gadać już nie chce.... na razie wypełniam misje innych przemytników.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co wiem, to jeśli powiesz że nie masz kasy, to na tym kończy sięzadanie z dostarczeniem paczki Diego. Niestety, tak to jest w handlu. Zawsze miej przy sobie pare bryłek więcej. Na wszelki wypadek  

--- Cytuj ---- nie udało mi się wykuć długiego ostrza pomimo że mam kowlstwo i składniki 2 ostrza, 2 rozgrzane stale, 2 rozgrzane ostrza (przepis mówi o 2 prętach + ostrze), mam komunikat "nie posiadasz wszystkich składników", może poszukam innego kowadła bo próbowałem w kuźni SO
--- Koniec cytatu ---
Spróbuj zdobyć surową stal i przekuć wszystko od podstaw, może się coś ruszy. Dodatkowo staraj się kuć na kowadłach które zostały dołożone w dodatku (np to koło Argorna). Ze starymi może się czasami coś poplątać i nie zadziałać.

Papik:

--- Cytuj ---Szatę mrocznego arcymaga znajdujesz w skrzyni w wieży uriziela (mag, nie miecz) pod koniec dodatku.

--- Koniec cytatu ---
Jestem świeżo po skończeniu MT. W skrzyni jest Szata Mrocznego Mistrza

--- Cytuj ---Szatę wielkiego mistrza, to o ile dobrze pamiętam można znaleźć po użyciu runy teleportacyjnej, odebranej od Baeleriatha (czy jak tam temu zdrajcy). Leży pod jedynum drzewem na tym ''płaskowyżu''.

--- Koniec cytatu ---
To jest Opoka Ognia. Wydaje mi się wspomnianych w moim poprzednim poście zbroi po prostu nie ma.  

--- Cytuj ---Otrzymamy dwuręczny miecz kosnekrowany ku czci innosa
--- Koniec cytatu ---
Mowa o mieczu "Płomień Innosa"??. O ile dobrze widzę zadaje 180obr. a mój "Ostatni  Cios" - 200 :D no chyba że "Płomień Innosa" ma jeszcze jakieś dodatkowe obrażenia.
Tu jeszcze mam pytanie odnośnie w.w. miecza. Jak go przekuć. Założyłem go ("Niosący światło"), poszedłem do kowala i mogę tylko uczyć się walki 1h. Myślałem że sam do mnie zagada ale jakie się do tego nie kwapi :D  

--- Cytuj ---No jasne, chyba nie wyobrażasz sobie uczyć się walki mieczem dwuręcznym trzymając w ręku miecz jednoręczny.
--- Koniec cytatu ---
Mając na plecach 2h mogę uczyć się 1h a nie mogę 2h. Zauważyłem że walki 2h mogę uczyć się tylko gdy mam "założony" Ostatni Cios. Z każdym innym 2h nie mam możliwości nauki 2h. Dziwne...

Papik:

--- Cytuj ---mam problem z teleportacja ktora dodebralem gosciaowi jak mu dalem krysztal zwyciescow gdy sie teleportuje gierka mi wychodzi a patcah mam 1.03 i nie wiem co mam zrobic moze mi ktos doradzi
--- Koniec cytatu ---
Może reinstall pomoże, jak nie - wcześniejszy save.

Ja mam kolejne pytanko - gdzie sie podziała runa teleportacyjna do Magów Ognia. O ile mnie pamięć nie myli (chociaż nie jestem w 100% pewien :D) powinna się znajdować ona w zatopionej wieży w jednej ze skrzyń ale jej tam nie znalazłem. Kolejny bug????   :/

sibou:
witam wszystkich mam pytanie gdzie mogę znaleźć te nasiona wysokiego dębu?
i jak się gra w te kości no bo Yarpen każe mi usiąść na stołku ja siadam i nic.Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej