Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - dyskusja

<< < (19/32) > >>

canis:
Przez ostatnie parę dni grałem w tą modyfikacje ... po prostu oderwać się nie mogłem znajome i znajomi się dopytywali co ja robię przez całe dnie ... jedna koleżanka do mnie powiedziała: "czemu o tobie niema ani widu ani słychu, całe dnie jakby zapadasz się podziemie", na co wskazuje ze modyfikacja jest bardzo wciągająca ... poprawiono wiele rzeczy, strażnicy przed kopalnią, straż przy placu wymian (bardziej realistycznie). Zadanie, które mi w Gothicu sprawiało wielką radochę jak je wykonywałem (Chromanin) zostało tutaj ulepszone, dzięki czemu idzie wyczuć że nie jest to już tylko szukanie igły w stogu siana, ale także szukanie pomocy ze strony innych (Dziwny Eremita), który podpowiada gdzie znaleźć kolejne księgi. Co do niego to mam pytanie gdzie ten Nekromanta się teleportuje, bo nie widziałem go już więcej po oddaniu mu wszystkich 6 ksiąg Chromanina. i jeden mały problem teksturowy mam, gdy idzie się we wieży mgieł od strony morza to jest pewien brak tekstury w pewnym miejscu, wygląda tak jak by się wchodziło w nicość na której rosną drzewa, idąc dalej pojawia się reszta wierzy, ale na początku to sobie pomyślałem ze wieżyczkę mi skasowaliście ;). nic więcej do tej modyfikacji nie mam, sądzę ze jest genialna, i ze szkoda ze nie jest dodatkiem ... (no wiecie takim jak Noc Kruka do G2, sądzę ze MT jest o wiele leprze od Nocy kruka).

Pozdrawiam Canis  

Slomek.16:
Jeżeli należysz do jednego z trzech podstawowych obozów z Gothica (SO OB NO) to możesz przyłączyć się jednocześnie do ÂŁowców Orków, Fanatyków i Przemytników.

Jeszcze jedną fajną rzeczą jest np. to że kiedy dołączysz się do Nowego Obozu i znudzi ci sie nim gra możesz dołączyć do Obozu Przed Kopalnią bez względu na to kim byłeś wcześniej a potem nawet zostać jego szefem (dostajesz zbroję Magnata)

kozin:
To ja przedstawie moje odczucia po grze w MT:
Plusy:
1. Nowe Obozy i nowe postacie,
2. DUÂŻO nowych zadań,
3. Reakcja Bezia po wypiciu bimbru :D,
4. Nowe lokacje np. wyspa na której znajduje się Uriziel.
(to tylko te najważniejsze ale jest tego dużo więcej)

Minusy:
1. Czasami za długie dialogi (chwilami aż usypiające),
2. Bardzo zróżnicowany poziom trudności (może tylko mi się tak zdawało ale na początku było dużo trudniej niż pod koniec gry),

P.S.
I zalatuje mi tu trochę motywami z takich filmów jak Gwiezdne Wrota (Historia Pradawnych) i Kod Da Vinci (motyw dziecka Innosa).  Tego niezaliczam do minusów ale do małego spostrzeżenia (może autorzy moda powiedzą czy dobrze mi się zdaje).

Sotek84:
Jeśli chodzi o plusy dodał bym:

1: ogromne zrużnicowanie nowych broni i pancerzy(chełmy i najlepszy miecz dwuręczny 200/200)
2: nowe umiejętności a w szczegulności kowalstwo

Jeśli chodzi o minusy

1:podatność wszystkich nieumarłych szamanów orków na zwykłą broń (nie jest potrzebny uriziel do zabicia ostatniego z szamanów)
2:powyjściu od pradawnych gra zamienia się w spacerek i sukcesywną exterminację wszystkiego co żyje

IceMan:
sluchajcie mam pytanko a zarowno zastrzezenie bo widzice w gothic MT mozna dolaczyc tylko do straznikow kopalnii znaczy tak ze pisze gildia: straznik kopalnii a na przyklad chce do przemytnikow ale nie bede mail ich gildii i wlasnie tu te zastrzezenie siekacz jagbyscie mogli zrobcie zeby bylo cos takiego ze jest gildia: przemytnik gildia: fanatyk gildia: lowca orkow itd prosze bo chcialbym zeby bylo wiecej gildii zeby mozna byc na stale w tych gildiach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej