Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - dyskusja

<< < (16/32) > >>

Drastim:
Nie, w postach, na GG i "gdzie indziej" mogę pisać, bo tylko ja i znajomy to czyta :)

A co do błędów - jasne, przygotuję za parę dni rozpiskę, jeżeli to was satysfakcjonuję.

Przy okazji - ile się czeka na waszym forum na akceptację konta? Bo chciałbym wreszcie zgłoszenie do translacji napisać :)

Siekacz:

--- Cytuj ---Ech, proszę, nie jest ważny wiek, ważne jest, co się czuje o danym aspekcie dzieła.

Tym bardziej, że sam w sobie mod nie jest zły, a kładą go właśnie takie dialogi.

A jeżeli bardzo musisz wiedzieć, to studiuję już.

PS Wolę dopracowanie dialogi, niż błędy w zapisie.
--- Koniec cytatu ---

Studiujesz Polonistyke? Jeśli tak to ci sie nie dziwie.

Jeśli chcesz coś wiedzieć o dialogach. Są one w sporej części brane żywcem z realu.
Znam dużo ludzi i poprostu przenosiłem styl wypowiadania sie na gre, nie przejmując sie piękną polszczyzną. Praktycznie nawet nie musiałem ich na siłe wymyślać, co dodało realności.

Dokładniej pracowałem nad obozem strazników kopalni.

Celowo robiłem prostackie i debilne dialogi, które miały w sobie ukryty humor i logike. Rozpoznali go tylko ci co dobrze znają osiedlowe Polskie życie.

--- Cytuj ---A co do emotikon - cóż, nic więcej nie wywalczę, mam zamiar zgłosić się do procesu translacji moda i przynajmniej tam powalczyć o brak emotikon :).
--- Koniec cytatu ---

Ja takich nie dodawałem, nawet takich nie pamiętam...
Jak bym je widział też by mi sie nie podobały

Isentor:

--- Cytat: Siekacz ---Powiem że w orginalnym gothicu strasznie wnerwiał mnie brak naturalności dialogów. Były one bez emocji, ekspresji.

--- Koniec cytatu ---
A według nie było wręcz przeciwnie no chyba, że dla ciebie zdanie bez przekleństwa jest zbyt sztuczne bądź nienaturalne...
Tak więc umieszczenie w każdej wypowiadanej kwestii przekleństwa wprowadza ekspresje...ciekawy tok myślenia...

--- Cytat: Siekacz ---Według ciebie kto rozmawiając w stresowych sytułacjach z nożem przy gardle martwi sie o polszczyzne :D
Ps. Wole realność niż poprawność.

--- Koniec cytatu ---
Aha więc pierwszy porządniejszy polski mod ma zawierać błędy ortograficzne, ośmieszać polaków i ukazywać ich jako modderów nie znających swojego ojczystego języka bo tak jest fajnie i naturalnie. Przecież dialogi powinny być mówione napisy to tylko dodatek tak więc jak według ciebie w dialogu mówionym umieścić "niepotrzebną poprawną polszczyznę".

Siekacz:

--- Cytuj ---A według nie było wręcz przeciwnie no chyba, że dla ciebie zdanie bez przekleństwa jest zbyt sztuczne bądź nienaturalne...
Tak więc umieszczenie w każdej wypowiadanej kwestii przekleństwa wprowadza ekspresje...ciekawy tok myślenia...
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście. Przekleństwa to czysta ekspresja...

A w Gothicu dialogi były na żałosnym poziomie. Wszystkie były stałe, więc miło sie je czytało, jak książke.
Z realnością jednak nie miały nic wspólnego. Realności dodawała tylko dobra gra aktorska. My sobie na to nie mogliśmy pozwolić, więc musieliśmy maksymalnie podkręcić napięcie.
Inaczej dialogi by były drętwe jak w Diccuricu.

--- Cytuj ---Aha więc pierwszy porządniejszy polski mod ma zawierać błędy ortograficzne, ośmieszać polaków i ukazywać ich jako modderów nie znających swojego ojczystego języka bo tak jest fajnie i naturalnie. Przecież dialogi powinny być mówione napisy to tylko dodatek tak więc jak według ciebie w dialogu mówionym umieścić "niepotrzebną poprawną polszczyznę".
--- Koniec cytatu ---

Nie mówie o błędach ortograficznych, a celowego pominięcia poprawnego stylu składniowego by nadać charakter postaci. Każdy ma jakiś własny styl wypowiadania, nie zawsze prawidłowy z polszczyzną. Właśnie dla tego było czuć styl konkretnych NPC.

Maksous:

--- Cytuj ---Co ma do tego Hitman?
--- Koniec cytatu ---

A tyle ma że jak idziesz spać (w modzie) to czasami ci pisze "zostałeś zaatakowany" po chwili widzisz gostka codename 47 który chce cię zabić. Według mnie jest to zabawne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej