Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Mroczne Tajemnice - dyskusja
Respev:
--- Cytuj ---dla ciebie nie jest smieszne, lecz dla innych tak, a co do dopisków i tak jest ich mało a i mają swoje znaczenie(którego ty nigdy nie odkryjesz ;) )
naprawde nie podobają ci sie te dopiski, pozmieniaj je sobie masz do tego pełne prawo i możliwości, bo np dla tego udostepniliśmy skrypty
--- Koniec cytatu ---
Jakie znaczenie jest w :D, : P i innych emotikonach? Tu nie chodzi tylko o to, inne zdania mają tak fatalną składnie, że razi to w oczy, inne natomiast pisane sa jak przez małe dziecko.
--- Cytuj ---20:11:48 Hubert
bez sensu...
20:11:53 Hubert
autorzy gothica nie umieszczali zadnych dopiskow
20:11:56 Hubert
bo im sie tak podobalo
--- Koniec cytatu ---
Widocznie nie ja tylko tak uważam. Nie obchodzi mnie, że PB robiła Gothica, a nie wy. Tu chodzi o to, że uważam, że mod powinien byc na poziomie.
Thoro:
--- Cytuj ---Mnie to tam nie przeszkadza, ale mamie w.w. 10-latka raczej tak.
--- Koniec cytatu ---
Należy również pamiętać, że gra Gothic jest przeznaczona dla osób w określonych granicach wiekowych ;). Bodajże 16 lat czy tam 12 (w każdym razie nie 10), i to samo dotyczy modyfikacji do tejże gry - no chyba że mamy na myśli moda z teletubiśiami.
Dajcie już spokój z tymi dopiskami, bo to tak samo żałosne jak dyskusja o grubości srajtaśmy velvet. Rez, jesteś poprostu menda i po raz kolejny czepiasz się szczególików. Na prawdę nie ma o czym dyskutować, a Zdunek dobrze prawi - nie podoba Ci się to? Nie graj...
Isentor:
Widzę, że i ja muszę zająć pewne stanowisko w sprawie dialogów. Zacznijmy od składni, nie zawsze stoi na wysokim poziomie ale w większości przypadków nie przeszkadzało mi to w końcu nie spodziewajmy się poetyckich zwrotów od bandy skazańców. Ilość przekleństw jest jednak zbyt duża rozumiem umieszczenie w kilku dialogach bardziej perwersyjnych zwrotów no ludzie ale one pojawiają się zbyt często to jednak modyfikacja dla każdego odbiorcy nie tylko dla 10 latków cieszących się na widok każdej obrazy jednego z rozmówców. Przez coś takiego gra traci na klimacie nie ma zachowanej proporcji. W pewnym momencie było już nawet dobrze Uriziel - jeden z byłych pradawnych jako stary i mądry człowiek zwracał się do mnie w miarę normalnie do momentu gdy wyskoczył z tekstem.
--- Cytuj ---ciotowaty bóg (czy Innos)
--- Koniec cytatu ---
To już lekka przesada...
Wracając do emotikonek nie pasują one do poważnej modyfikacji i nie pasują w większości przypadków jeśli chcieliście byśmy zauważyli co dana postać chce wyrazić podczas wymawiana danego słowa trzeba było to pokazać za pomocą animacji.
Zdunek:
--- Cytat: Respev ---Jakie znaczenie jest w :D, : P i innych emotikonach? Tu nie chodzi tylko o to, inne zdania mają tak fatalną składnie, że razi to w oczy, inne natomiast pisane sa jak przez małe dziecko.
Widocznie nie ja tylko tak uważam. Nie obchodzi mnie, że PB robiła Gothica, a nie wy. Tu chodzi o to, że uważam, że mod powinien byc na poziomie.
--- Koniec cytatu ---
nie ma u nas w teamie małych dzieci ;)
najmłdoszy to chyba 16 lat a najstarszy to ponad 25
nie wyrywaj zdań z kontekstu(chodzi o tą rozmowe co dałeś ) wcześniej mógł co innego pisać
moim zdaniem mod jest na poziomie i trzyma klimat
i powtarzam po raz któryj nie podoba ci się coś edytuj skrypty(do tego wystarczy zwykły notatnik ;) )
Respev:
--- Cytuj ---Na prawdę nie ma o czym dyskutować, a Zdunek dobrze prawi - nie podoba Ci się to? Nie graj...
--- Koniec cytatu ---
Widzisz ThoRo, to własnie chodzi o to, że wszystko mi się podoba, oprócz dialogów, dlatego jeszcze to gości na moim dysku. Fani od Piranhy Bytes zawsze żądali łatek do gry, a o patcha do modyfikacji nie poprosić? Pierdoła to to może jest, ale w FPS'ach, FPP'ach i innych grach, w których nie liczy się głównie czytanie i myślenie. Jestem estetą i takie rzeczy mnie drażnią. Jeśli wypuszczacie dany produkt w wersji finalnej, musi być dopracowany, inaczej, można nazwać go betą, a najwyżej RC (wersją kandydującą do finalnej).
--- Cytuj --- Ilość przekleństw jest jednak zbyt duża
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, to też razi w oczy. Niestety, oewna grupa społeczeństwa myśli, że przekleństwa sa "cool"...
Czy wy nie rozumiecie, że określenia, które zawarte są w waszym modzie, pasują najwyżej do gazetki osiedlowej dla dresów? ;]
--- Cytuj ---moim zdaniem mod jest na poziomie i trzyma klimat
--- Koniec cytatu ---
Jasne...
--- Cytuj ---i powtarzam po raz któryj nie podoba ci się coś edytuj skrypty(do tego wystarczy zwykły notatnik ;) )
--- Koniec cytatu ---
Tak, zapewne wezme i szczegółowo przeglądne te kilkaset plików... Poczytaj wypowiedz isentora lepiej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej