Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ożywieni NPC z G1 do G2 NK

<< < (2/5) > >>

_Snopek_:
A ja widzę inne rozwiązania:

1) Gomez był kimś tylko w Starym Obozie, a z momentem jego opuszczenia stałby się jak pozostali zwykłym skazańcem. Dlatego postanowił pozostać w SO razem z paroma magnatami, a kiedy przybyli Paladyni to zabili ich podczas stawianego oporu.

Po drugie zastanawialiście się kiedyś jak by to brzmiało "Noc Gomeza" lub "Noc Blizny" w sumie mało sensownie. Nie dziwie się że Piranie wybrały właśnie Kruka gdyż był on mało użytkowym NPC w pierwszej części jednak stał dość wysoko w hierarchii obozu. Po za tym biorąc jego imię do nazwy dodatku nadali tytułowi tajemniczości bo ja na przykład dopóki nie rozpakowałem pudełka z grą nie skojarzyłem w ogóle, że o tego Kruka tu chodzi.

Sir_William:
Czytając tutaj, niektóre wypowiedzi musiałem się z nimi zgodzić, jednak moja wersja całego zamieszania jest taka:
Diego w Gothic I, odradzał byśmy nie podchodzili do bram, gdyż zaraz nas zaatakują. Twórcy postanowili wykorzystać ten aspekt, gdyż jesteśmy odsunięci od jakichkolwiek działań militarnych. Nie musieliśmy zabijać, a wiec jakaś część graczy pozostawiła tych strażników w spokoju.
W mojej opinii dlatego Ci strażnicy zostali przeniesieni do dodatku.

Druga sprawa.
Idąc do Gomeza musieliśmy natrafić na Kruka, który to zaraz na nas się rzucał i nie było innej drogi, a niżeli przynieść śmierć owemu NPC'owi. Cóż, błąd rzeczowy, ale słowa _Snopka_ wszystko wyjaśniają i ja także pod nimi się podpisuję:

--- Cytuj ---zastanawialiście się kiedyś jak by to brzmiało "Noc Gomeza" lub "Noc Blizny" w sumie mało sensownie. Nie dziwie się że Piranie wybrały właśnie Kruka
--- Koniec cytatu ---

sluga bogow:
Dlaczego Bloodwyn jest w GIINK jest lepszy od Thorusa?
Ja uważam, że Bloodwyn był lepszym ulubieńcem Kruka albo zasłużył sobie na to.
Dlaczego Flecher, Bloodwyn i pojawili się w Nocy Kruka?
W gothic I możemy znaleźć runę teleportacyjną, która przeniesie nas do starego obozu. Aby móc zabić Gomeza i uwolnić Stonea trzeba było wykończyć magnatów w tym Kruka. Możliwe, że twórcy zamiast wymyślić nowych NPC to dali dobrze nam znanych z Gothic I zajkładając, że nie zginęli. Bardzo to dziwne, ponieważ ja zawsze niszczę tych strażników na bramach.

Airyx:
Mnie tam wcale nie przeszkadza to, że zostali ożywieni. Kto wie czemu? Może gdy Kruk stał się sługą Beliara, ten wskrzesił jego ,,znajomych" żeby pomogli mu spełnić misję?   A może nie...   W każdym razie mi pasuje to, że zabijam ich w Gothic 1 a potem spotykam w Gothic 2 Noc Kruka... i znów mogę ich zamordować!

Byakugan:
Być może, ale mogłoy być tak, że przeciez nie musieliśmy ich zabijać!
Kruka moglibyśmy ominąć, ale wymagane byłoi zabicie Gomeza, dlatego się nie pojawił :)

--- Cytuj ---Gomez zapewne został zabity przez paladynów/ strażników
--- Koniec cytatu ---
Gomeza MY zabiliśmy, bo to było wymaganie ;)

Kruka nie musieliśmy zabić, a Piranie postanowiły wykorzystać to :p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej