Autor Wątek: Dyskusje Teologiczne  (Przeczytany 359595 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pabloo

• Gość
Odp: Dyskusje Teologiczne
« Odpowiedź #660 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:02:12 »
Kozłow jesteś Ateistą a Ateista nie żyje według Pisma ÂŚwiętego.Nie mów do mnie że "nie żyje według Pisma ÂŚwiętego" bo żyje bo jestem Katolikiem.Nie masz żadnych informacji na temat Religi wiec się tu nie wypowiadaj.Wypowiadaj się na temat twojego "Komunizmu" bo o tym wiesz najlepiej ale mogę się mylić bo o Komunizmie więcej wie Treubezi.   

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #661 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:09:24 »
Kozłow jesteś Ateistą a Ateista nie żyje według Pisma ÂŚwiętego.
Logiczne. W ogóle życie według jakiejkolwiek książki to idiotyzm, lub inaczej zwany "izm" - czyli dogmatyzm. A życie podług książki sprzed 2000 lat, to już w ogóle podchodzi tylko pod śmiech na sali.

Nie mów do mnie że "nie żyje według Pisma ÂŚwiętego" bo żyje bo jestem Katolikiem.
Aha, to wystarczy się uważać za katolika, żeby już żyć według PÂŚ? No i w swym zaślepieniu nie widzisz, że wykazałem Ci, że nie postępujesz jak nakazuje Jezus w Piśmie ÂŚw.

Nie masz żadnych informacji na temat Religi wiec się tu nie wypowiadaj.
Lol. Ależ mam Pismo ÂŚw - "Biblia Tysiąclecia" (które czasem czytam i piszę komentarze na marginesach), Biblię dziecięcą, Katechizm Kościoła Katolickiego. Jeśli o takie informacje chodzi.

Wypowiadaj się na temat twojego "Komunizmu" bo o tym wiesz najlepiej ale mogę się mylić bo o Komunizmie więcej wie Treubezi.
Truebezi wie dużo o antykomunizmie, a nie o komunizmie.

Jestem już któryś raz z kolei stąd wypraszany, bo widać wierzący nie zdzierżają moich argumentów.

Kozlow

A oczywiście: [Poza tym, że bóg nie istnieje]

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #661 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:09:24 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #662 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:16:51 »
To mnie rozbraja. Ludzie zasłaniają sie Pismem ÂŚwiętym. A powiedzcie szczerze, czytaliście je? Jasne, że nie. "Niech każdy podąża za Pismem ÂŚwiętym" "Niech każdy zaufa Bogu". Religia religią. Ale nie popadajcie w fanatyzm.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #663 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:19:06 »
Rider nawróć braci na pismo święte. :-[

Offline Kozłow

• Magnat
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #664 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:24:02 »
To mnie rozbraja. Ludzie zasłaniają sie Pismem ÂŚwiętym. A powiedzcie szczerze, czytaliście je?
A niewierzący Kozłow czyta! ^^

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #665 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:25:11 »
Rider nawróć braci na pismo święte. :-[
Za późno Is. Według teorii rdr., w której jasno ukazane jest jak ma wyglądać wierzący, ja za takiego nie uchodzę ;p

A niewierzący Kozłow czyta! ^^
Bądź mym mistrzem! ;]

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #666 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:28:30 »
Aha, to wystarczy się uważać za katolika, żeby już żyć według PÂŚ? No i w swym zaślepieniu nie widzisz, że wykazałem Ci, że nie postępujesz jak nakazuje Jezus w Piśmie ÂŚw.
Tak uważam się za Katolika bo jestem człowiekiem Wierzącym.A to że jak ty to napisałeś "ktoś cie na padnie a ty nic nie zrobisz" jest głupotą bo w Piśmie ÂŚwiętym nie pisze żeby nic nie robić tylko żeby wybaczyć.

Lol. Ależ mam Pismo ÂŚw - "Biblia Tysiąclecia" (które czasem czytam i piszę komentarze na marginesach), Biblię dziecięcą, Katechizm Kościoła Katolickiego. Jeśli o takie informacje chodzi.
Ale jak wyraźnie nic nie napisałeś mądrego.

Tylko że ty się nie równasz z Treubezi wiedzą o komunizmie.Bo wie więcej od ciebie.

Jestem już któryś raz z kolei stąd wypraszany, bo widać wierzący nie zdzierżają moich argumentów.
Bo jak wypisujesz głupoty.

A powiedzcie szczerze, czytaliście je?
Tak czytałem Pismo ÂŚwięte.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec 2009, 17:33:29 wysłana przez Pabloo »

Offline Kozłow

• Magnat
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #667 dnia: 14 Lipiec 2009, 16:34:32 »
Tak uważam się za Katolika bo jestem człowiekiem Wierzącym.A to że jak ty to napisałeś "ktoś cie na padnie a ty nic nie zrobisz" jest głupotą bo w Piśmie ÂŚwiętym nie pisze żeby nic nie robić tylko żeby wybaczyć.
O to każdy wierzący jest katolikiem?
W Piśmie Jezus wyraźnie powiedział: "nie sprzeciwiajcie się złu", a nie "wybaczajcie zło". Przytoczyłem cytat, powinieneś wiedzieć o tym, skoro czytałeś.

Bo jak wypisujesz głupoty.
Tak twierdzisz ty.

Tak czytałem ,bo jakbym nie znał Pisma ÂŚwiętego ty bym nie brał udział w tej dyskusji i nie wiadomo czy byłbym Katolikiem.
Byłbyś, matka z ojcem tak czy inaczej ochrzcili by Cię bez twojej wiedzy i zostałbyś zaliczony w poczet katolików.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #668 dnia: 14 Lipiec 2009, 17:30:38 »
O to każdy wierzący jest katolikiem?
W Piśmie Jezus wyraźnie powiedział: "nie sprzeciwiajcie się złu", a nie "wybaczajcie zło". Przytoczyłem cytat, powinieneś wiedzieć o tym, skoro czytałeś.
Powiedział "wybaczajcie tym co wam coś złego zrobili" a nie nic nie robić.

Tak twierdzisz ty.
Nie tylko ja.

Byłbyś, matka z ojcem tak czy inaczej ochrzcili by Cię bez twojej wiedzy
Tak jestem ochrzczony a ty nie?

Nie raz jak się modliłem to prosiłem o coś Boga i moje prośby zostały wysłuchane.To znak że istnieje.I zawsze będę wierzył w Boga i zostanę Katolikiem aż do śmierci.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec 2009, 17:32:50 wysłana przez Pabloo »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #669 dnia: 14 Lipiec 2009, 17:41:05 »
Nie raz jak się modliłem to prosiłem o coś Boga i moje prośby zostały wysłuchane.To znak że istnieje.I zawsze będę wierzył w Boga i zostanę Katolikiem aż do śmierci.
Ja się wczoraj modliłem do różowego króliczka prosząc o śniadanie na dzisiaj. Ty i rano w kuchni zastałem śniadanie. Cud! Cud! Chwalmy różowego króliczka albowiem on istnieje!

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #670 dnia: 14 Lipiec 2009, 17:48:56 »
Jak się modliłem to nie raz prosiłem Boga o coś a to ważne sprawy były i zawsze mi pomógł.I proszę Boga to dziś jak mam ważną sprawę.A nazwanie tego szczęściem jest niemożliwe.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #671 dnia: 14 Lipiec 2009, 20:33:47 »
Powiedział "wybaczajcie tym co wam coś złego zrobili" a nie nic nie robić.
Idioto, napisałem Ci fragment ubóstwianego przez Ciebie Pisma ÂŚw, wydanego przez Kościół Katolicki, który kochasz i uwielbiasz, w którym Jezus wyraźnie mówi, żeby nie przeciwstawiać się złu. Ty jednak nadal swoje z wybaczaniem, o którym tu nie pisze. Chociaż Jezus o tym mówił, tak samo jak w innym miejscu, że "nie przynosi pokoju, ale miecz" - jest często sprzeczny w swoich poglądach. Ale sprzeczność to chleb powszedni religii.

Nie tylko ja.
A to wiem. "A zgadnij co mnie to obchodzi", że zacytuję moją historyczkę.

Tak jestem ochrzczony a ty nie?
Jestem, i oficjalnie jestem katolikiem, przynajmniej w kościelnych rejestrach. Fakt faktem, że rodzice wpisali mnie do Kościoła Katolickiego bez mojej zgody, perfidnie nakazuje to KK, kiedy jeszcze dziecko nie jest w stanie decydować o sobie.

100 ludzi rzuca kostką i żaden nie wyrzuca 6. 101 rzuca i wyrzuca 6. Ludzie i tak uznają to za cud ^^ Nawet jeśli sprawa wynika z wszechogarniającego nas prawdopodobieństwa.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #672 dnia: 14 Lipiec 2009, 20:44:48 »
Idioto, napisałem Ci fragment ubóstwianego przez Ciebie Pisma ÂŚw, wydanego przez Kościół Katolicki, który kochasz i uwielbiasz, w którym Jezus wyraźnie mówi, żeby nie przeciwstawiać się złu. Ty jednak nadal swoje z wybaczaniem, o którym tu nie pisze. Chociaż Jezus o tym mówił, tak samo jak w innym miejscu, że "nie przynosi pokoju, ale miecz" - jest często sprzeczny w swoich poglądach. Ale sprzeczność to chleb powszedni religii.
W Piśmie ÂŚwiętym pisze że Jezus mówił że cza wybaczać nawet największemu wrogowi!.

100 ludzi rzuca kostką i żaden nie wyrzuca 6. 101 rzuca i wyrzuca 6. Ludzie i tak uznają to za cud ^^ Nawet jeśli sprawa wynika z wszechogarniającego nas prawdopodobieństwa.
Tylko Ateista tak będzie mówił,pisał.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #673 dnia: 14 Lipiec 2009, 20:52:59 »
W Piśmie ÂŚwiętym pisze że Jezus mówił że cza wybaczać nawet największemu wrogowi!.
Ok, specjalnie dla Ciebie przytoczę fragment jeszcze raz.

A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!

Mt 5,39, Biblia Tysiąclecia, wydanie 3, poprawione, Wydawnictwo Pallottinum, Poznań - Warszawa, 1990.

Tylko Ateista tak będzie mówił,pisał.
A głupi dureń będzie mówił o cudzie.

----------

1700 post! Whoah!

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #674 dnia: 14 Lipiec 2009, 21:12:44 »
Jest tak napisane:

A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!

I też jest tak napisane:

Cza wybaczać nawet największemu wrogowi!

A głupi dureń będzie mówił o cudzie.
Głupi dureń będzie to komentował

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #675 dnia: 14 Lipiec 2009, 22:42:08 »
Jest tak napisane:

I też jest tak napisane:

Cza wybaczać nawet największemu wrogowi!
Czyli, najpierw masz nastawić twarz na klapsa a później za to wybaczyć. Nie zaś wymordować wszystkich niewiernych i oczekiwać wybaczenia. :huh:

Offline Bomba

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #676 dnia: 14 Lipiec 2009, 22:44:44 »
Tacy z was ateiści jak z koziej dupy trąba, wy po prostu kpicie z wiary a nie próbujecie jej sobie tłumaczyc naukowo przykład isentor pisał że modlił się do różowego króliczka o śniadanie i otrzymał je i t oniby cud powiem tak isentor i komuch dajcie sobie spokój bo tylko sobie szkodzicie prędzej czy później zobaczycie jak wielki błąd popełniliście.

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #677 dnia: 15 Lipiec 2009, 11:00:09 »
Dyskusja z pabloo można porównać do słynnego powiedzonka "Gadaj z D*** to cię osra". Dajcie spokój nie ma sensu tracić czasu na 12-sto latka..

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #678 dnia: 15 Lipiec 2009, 11:07:18 »
Dyskusja z pabloo można porównać do słynnego powiedzonka "Gadaj z D*** to cię osra". Dajcie spokój nie ma sensu tracić czasu na 12-sto latka..
Satan przez ciebie przemawia. :-[

Offline Kozłow

• Magnat
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #679 dnia: 15 Lipiec 2009, 11:09:58 »
isentor i komuch dajcie sobie spokój bo tylko sobie szkodzicie prędzej czy później zobaczycie jak wielki błąd popełniliście.

Kropeczko kochana luzuj poślady, spokojnie.

a nie próbujecie jej sobie tłumaczyc naukowo
Bóg objawił Ci pewnie, co ja sam sobie myślę o wierze?

De facto zresztą wiary nauki ścisłe badać nie powinny, wiara podchodzi pod zjawisko społeczne, a więc pod badanie socjologiczne, ewentualnie pod literaturoznawstwo. Nauka ma większe problemy niż obalanie zbiorowych wymysłów, chociaż przy tym obalaniu jest niezwykle przekonującym argumentem.

Satan przez ciebie przemawia.
Nie, to ukryta w nim Matka Boska Klawiaturowa.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #679 dnia: 15 Lipiec 2009, 11:09:58 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18