Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Isentor:
--- Cytat: Kozłow w 31 Maj 2015, 13:39:18 ---Nie WIERZĂ, że te wątek umarł.
--- Koniec cytatu ---
Może kiedyś zmartwychwstanie? <aniol>
Devristus Morii:
Ostatnio zastanawiałem się jak to jest z buddyzmem w Polsce i jak on jest traktowany w Polsce. I doszedłem do wniosku, że to bardziej spotkania grup filozoficznych niż typowa religia. W sumie takie jest podstawowe założenie buddyzmu.
Równiez się zastanawiam czy aby wstąpić do buddyzmu trzeba złożyć apostaze?
Kozłow:
Nie wiem czy do struktur Hare Krishna przyjmują tylko apostatów, ze względu na ich usposobienie raczej przyjmują wszystkich szczęśliwców, co odkryli drogę psychodelicznego śmiechu, a jest to chyba jedna z nielicznych "organizacji buddyjskich" (to jest dziwne sformułowanie :D) w tym idiotycznym kraju, zwanym Polską.
A sam buddyzm? O boże, naszemu kręgowi językowemu brak kategorii, coby o nim rozprawiać w pełni ^^
Isentor:
--- Cytat: Devristus Morii w 31 Maj 2015, 13:47:31 ---Ostatnio zastanawiałem się jak to jest z buddyzmem w Polsce i jak on jest traktowany w Polsce. I doszedłem do wniosku, że to bardziej spotkania grup filozoficznych niż typowa religia. W sumie takie jest podstawowe założenie buddyzmu.
Równiez się zastanawiam czy aby wstąpić do buddyzmu trzeba złożyć apostaze?
--- Koniec cytatu ---
Pomyśl o tym z perspektywy chrześcijaństwa. Nowy testament został spisany na podstawie starego, patrząc na niego poprzez pryzmat doktryn buddyzmu. Czekam z ciekawością na trzecią aktualizację. Może dożyję, w końcu już 20 wieków bez patcha. xD
Kozłow:
E, Isentor - katarzy, protestanci, kalwiniści, antytrinitarze, arianie, schizma wschodnia, anglikanizm, itd. itd. - obszerne i mniejsze dodatki do podstawki, niekiedy zmieniające główny wątek fabularny :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej