Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (175/181) > >>

Elrond Ñoldor:
Nie ma się z kim kłócić.  :(

Arti:
Ja pomogę!
Jestę ateistęłę...
Ale to wiadomo.
Przejrzałem swoje wypowiedzi sprzed lat i lekko ewoluowałem. To, że boga nie ma jest dla mnie w 100% oczywistym faktem i nie gdybam już nad tym.
Jara mnie fizyka i matematyka, a interesuje chemia, biologia i inne nauki ścisłe.
Wszechświat jawi mi się jako matematyczna układanka fizycznych zależności, bo tym w prawdzie jest. Dzięki temu możemy prawa fizyki opisać równaniami matematycznymi.
Co do zjawisk paranormalnych - fizyka sama w sobie bywa paranormalna, co z kolei pozwoliło mi spojrzeć na te "inne" zjawiska naukowym okiem, co z kolei często prowadzi do ciekawych teoretycznych gdybań.
Aczkolwiek jestem sceptycznych wobec nich, ponieważ żadnych nie doświadczyłem. A doświadczenie jest dla mnie wyznacznikiem istnienia czegoś.

Kozłow:

--- Cytuj ---Aczkolwiek jestem sceptycznych wobec nich, ponieważ żadnych nie doświadczyłem. A doświadczenie jest dla mnie wyznacznikiem istnienia czegoś.
--- Koniec cytatu ---
Człowiek nie jest istotą, która jest w stanie doświadczyć całej rzeczywistości wszechświata, więc nie może opierać się tylko na subiektywnym doświadczeniu, ale polegać także na ogólnym doświadczeniu ludzkości - puli doświadczenia, zwanej wiedzą. Co nie znaczy, że nie może elementów tej wiedzy negować, jeżeli dojdzie do nowych wniosków drogą własnego doświadczenia i rzeczywistość to potwierdzi.

Mogul:
Właśnie dlatego chcę być jak Voldemort. Nasze życie jest za krótkie, by poznać jego prawdziwy sens.

Sildarshi:

--- Cytat: Mogul w 21 Lipiec 2012, 15:35:08 ---Właśnie dlatego chcę być jak Voldemort. Nasze życie jest za krótkie, by poznać jego prawdziwy sens.

--- Koniec cytatu ---

Naprawdę chcesz mordować ludzi po to aby żyć wiecznie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej