Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (166/181) > >>

stefan666:
Ubolewam nad tym od rana ;/ skąd ja wezmę tyle pieniędzy na te pogrzeby.

Sado:

--- Cytat: Pienik w 17 Listopad 2011, 19:23:58 ---Ubolewam nad tym od rana ;/ skąd ja wezmę tyle pieniędzy na te pogrzeby.

--- Koniec cytatu ---

Bardziej powinno Cię martwić, że w jeszcze większej ich ilości w ogóle się nie narodziłeś ;]

Isentor:

--- Cytat: Pienik w 17 Listopad 2011, 18:57:45 ---To nie Bóg pokonuje strach tylko Ty, i twoje wola samozaparcia, wierzysz, że modlitwa daje Ci siłę. To tak jak ja kiedy jestem chory, biorę Gripex, który leczy tylko objawy ale nie samą chorobę i wmawiam sobie, że on leczy chorobę.

--- Koniec cytatu ---
Mniej więcej dobrze to ująłeś. Darlenit pokonuje strach ale przy pomocy wiary, że siła wyższa czuwa nad nim, chroni go i daje mu siłę. To działa, więc jest dobre. Nie wszyscy potrafią polegać tylko na sobie. Dobrze, że Darlenit znalazł sposób żeby sobie z tym radzić, nawet jeśli jest to w jakimś stopniu okłamywanie samego siebie. Ale czy jest na pewno? Nie wiemy tego. Ważne, że daje to korzystne efekty. Mnie to nie przeszkadza. Jeśli odebrałbyś mu wiarę, zabrałbyś mu tarcze, za którą nauczył się chronić od małego. Ciebie nikt nie zmusza do porzucenia analitycznego i logicznego poglądu na świat.

Elrond Ñoldor:
Cały czas tylko: boga nie ma, bóg jest. A co powiecie o Jehowych?  >:(

Czasami mają czelność zapukać do moich drzwi i wcisnąć mi w łapkę gazetkę. W jednej z nich jak byk pisało, podparte odpowiednimi cytatami z bibli, jakoby na Ziemi, po tym końcu świata czy jakoś tak na samym końcu, wszyscy zmarli zmartwychwstaną, będzie szczęście i wogóle wszyscy będą jeść rośliny, żadnych mięsożerców.

Zrobiłem parę obliczeń.

Na ziemi żyło dotychczas wedle szacunków około:

106 000 000 000 ludzi (106 miliardów)

Powierzchnia lądu ziemi to:

148 940 000 km² (149 milionów km²)

CZYLI gdyby ich marzenie spełniłoby się, na Ziemi, na każdym kilometrze tundry, nizin, gór, pustyń, lasów żyło by: 711,7 ludzi.

Aktualnie mamy: 44 ludzi/km²

Czyli będzie nas więcej niż jest teraz o 17 razy! I wszyscy będziemy roślinożercami!

Izabell Ravlet:
ÂŚwiadkowie i ich założenia czasami sie wzajemnie wykluczają. Przykład? Historia, którą tutaj przytoczę w skrócie:

ÂŚW - ÂŚwiadkowie Jechowy
K - Koleś

ÂŚW: Witaj. Chcialibyśmy zachęcić Cię do dołączenia do nas.
K: Zastanowię się nad tym. A powiedzcie mi, ilu ludzi zostanie zbawionych?
ÂŚW: Według Apokalipsy ÂŚwiętego Jana 144 000.
K: I jeszcze szukacie chętnych?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej