Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (136/181) > >>

Isentor:

--- Cytat: Pabloo w 14 Lipiec 2009, 21:12:44 ---Jest tak napisane:

A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!

I też jest tak napisane:

Cza wybaczać nawet największemu wrogowi!

--- Koniec cytatu ---
Czyli, najpierw masz nastawić twarz na klapsa a później za to wybaczyć. Nie zaś wymordować wszystkich niewiernych i oczekiwać wybaczenia. :huh:

Bomba:
Tacy z was ateiści jak z koziej dupy trąba, wy po prostu kpicie z wiary a nie próbujecie jej sobie tłumaczyc naukowo przykład isentor pisał że modlił się do różowego króliczka o śniadanie i otrzymał je i t oniby cud powiem tak isentor i komuch dajcie sobie spokój bo tylko sobie szkodzicie prędzej czy później zobaczycie jak wielki błąd popełniliście.

Baś-ka:
Dyskusja z pabloo można porównać do słynnego powiedzonka "Gadaj z D*** to cię osra". Dajcie spokój nie ma sensu tracić czasu na 12-sto latka..

Isentor:

--- Cytat: Baś-ka w 15 Lipiec 2009, 11:00:09 ---Dyskusja z pabloo można porównać do słynnego powiedzonka "Gadaj z D*** to cię osra". Dajcie spokój nie ma sensu tracić czasu na 12-sto latka..

--- Koniec cytatu ---
Satan przez ciebie przemawia. :-[

Kozłow:

--- Cytuj ---isentor i komuch dajcie sobie spokój bo tylko sobie szkodzicie prędzej czy później zobaczycie jak wielki błąd popełniliście.
--- Koniec cytatu ---

Kropeczko kochana luzuj poślady, spokojnie.

--- Cytuj ---a nie próbujecie jej sobie tłumaczyc naukowo
--- Koniec cytatu ---
Bóg objawił Ci pewnie, co ja sam sobie myślę o wierze?

De facto zresztą wiary nauki ścisłe badać nie powinny, wiara podchodzi pod zjawisko społeczne, a więc pod badanie socjologiczne, ewentualnie pod literaturoznawstwo. Nauka ma większe problemy niż obalanie zbiorowych wymysłów, chociaż przy tym obalaniu jest niezwykle przekonującym argumentem.

--- Cytuj ---Satan przez ciebie przemawia.
--- Koniec cytatu ---
Nie, to ukryta w nim Matka Boska Klawiaturowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej