Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Pabloo:
Jak się modliłem to nie raz prosiłem Boga o coś a to ważne sprawy były i zawsze mi pomógł.I proszę Boga to dziś jak mam ważną sprawę.A nazwanie tego szczęściem jest niemożliwe.
Kozłow:
--- Cytuj ---Powiedział "wybaczajcie tym co wam coś złego zrobili" a nie nic nie robić.
--- Koniec cytatu ---
Idioto, napisałem Ci fragment ubóstwianego przez Ciebie Pisma ÂŚw, wydanego przez Kościół Katolicki, który kochasz i uwielbiasz, w którym Jezus wyraźnie mówi, żeby nie przeciwstawiać się złu. Ty jednak nadal swoje z wybaczaniem, o którym tu nie pisze. Chociaż Jezus o tym mówił, tak samo jak w innym miejscu, że "nie przynosi pokoju, ale miecz" - jest często sprzeczny w swoich poglądach. Ale sprzeczność to chleb powszedni religii.
--- Cytuj ---Nie tylko ja.
--- Koniec cytatu ---
A to wiem. "A zgadnij co mnie to obchodzi", że zacytuję moją historyczkę.
--- Cytuj ---Tak jestem ochrzczony a ty nie?
--- Koniec cytatu ---
Jestem, i oficjalnie jestem katolikiem, przynajmniej w kościelnych rejestrach. Fakt faktem, że rodzice wpisali mnie do Kościoła Katolickiego bez mojej zgody, perfidnie nakazuje to KK, kiedy jeszcze dziecko nie jest w stanie decydować o sobie.
--- Cytuj ---Nie raz jak się modliłem to prosiłem o coś Boga i moje prośby zostały wysłuchane.To znak że istnieje.I zawsze będę wierzył w Boga i zostanę Katolikiem aż do śmierci.
--- Koniec cytatu ---
100 ludzi rzuca kostką i żaden nie wyrzuca 6. 101 rzuca i wyrzuca 6. Ludzie i tak uznają to za cud ^^ Nawet jeśli sprawa wynika z wszechogarniającego nas prawdopodobieństwa.
Pabloo:
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 20:33:47 ---Idioto, napisałem Ci fragment ubóstwianego przez Ciebie Pisma ÂŚw, wydanego przez Kościół Katolicki, który kochasz i uwielbiasz, w którym Jezus wyraźnie mówi, żeby nie przeciwstawiać się złu. Ty jednak nadal swoje z wybaczaniem, o którym tu nie pisze. Chociaż Jezus o tym mówił, tak samo jak w innym miejscu, że "nie przynosi pokoju, ale miecz" - jest często sprzeczny w swoich poglądach. Ale sprzeczność to chleb powszedni religii.
--- Koniec cytatu ---
W Piśmie ÂŚwiętym pisze że Jezus mówił że cza wybaczać nawet największemu wrogowi!.
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 20:33:47 ---100 ludzi rzuca kostką i żaden nie wyrzuca 6. 101 rzuca i wyrzuca 6. Ludzie i tak uznają to za cud ^^ Nawet jeśli sprawa wynika z wszechogarniającego nas prawdopodobieństwa.
--- Koniec cytatu ---
Tylko Ateista tak będzie mówił,pisał.
Kozłow:
--- Cytuj ---W Piśmie ÂŚwiętym pisze że Jezus mówił że cza wybaczać nawet największemu wrogowi!.
--- Koniec cytatu ---
Ok, specjalnie dla Ciebie przytoczę fragment jeszcze raz.
--- Cytuj ---A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!
--- Koniec cytatu ---
Mt 5,39, Biblia Tysiąclecia, wydanie 3, poprawione, Wydawnictwo Pallottinum, Poznań - Warszawa, 1990.
--- Cytuj ---Tylko Ateista tak będzie mówił,pisał.
--- Koniec cytatu ---
A głupi dureń będzie mówił o cudzie.
----------
1700 post! Whoah!
Pabloo:
Jest tak napisane:
A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!
I też jest tak napisane:
Cza wybaczać nawet największemu wrogowi!
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 20:52:59 ---A głupi dureń będzie mówił o cudzie.
--- Koniec cytatu ---
Głupi dureń będzie to komentował
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej