Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Gunses:
--- Cytat: Isentor w 14 Lipiec 2009, 16:19:06 ---Rider nawróć braci na pismo święte. :-[
--- Koniec cytatu ---
Za późno Is. Według teorii rdr., w której jasno ukazane jest jak ma wyglądać wierzący, ja za takiego nie uchodzę ;p
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:24:02 ---A niewierzący Kozłow czyta! ^^
--- Koniec cytatu ---
Bądź mym mistrzem! ;]
Pabloo:
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:09:24 ---Aha, to wystarczy się uważać za katolika, żeby już żyć według PÂŚ? No i w swym zaślepieniu nie widzisz, że wykazałem Ci, że nie postępujesz jak nakazuje Jezus w Piśmie ÂŚw.
--- Koniec cytatu ---
Tak uważam się za Katolika bo jestem człowiekiem Wierzącym.A to że jak ty to napisałeś "ktoś cie na padnie a ty nic nie zrobisz" jest głupotą bo w Piśmie ÂŚwiętym nie pisze żeby nic nie robić tylko żeby wybaczyć.
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:09:24 ---Lol. Ależ mam Pismo ÂŚw - "Biblia Tysiąclecia" (które czasem czytam i piszę komentarze na marginesach), Biblię dziecięcą, Katechizm Kościoła Katolickiego. Jeśli o takie informacje chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Ale jak wyraźnie nic nie napisałeś mądrego.
Tylko że ty się nie równasz z Treubezi wiedzą o komunizmie.Bo wie więcej od ciebie.
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:09:24 ---Jestem już któryś raz z kolei stąd wypraszany, bo widać wierzący nie zdzierżają moich argumentów.
--- Koniec cytatu ---
Bo jak wypisujesz głupoty.
--- Cytat: Gunses w 14 Lipiec 2009, 16:16:51 ---A powiedzcie szczerze, czytaliście je?
--- Koniec cytatu ---
Tak czytałem Pismo ÂŚwięte.
Kozłow:
--- Cytuj ---Tak uważam się za Katolika bo jestem człowiekiem Wierzącym.A to że jak ty to napisałeś "ktoś cie na padnie a ty nic nie zrobisz" jest głupotą bo w Piśmie ÂŚwiętym nie pisze żeby nic nie robić tylko żeby wybaczyć.
--- Koniec cytatu ---
O to każdy wierzący jest katolikiem?
W Piśmie Jezus wyraźnie powiedział: "nie sprzeciwiajcie się złu", a nie "wybaczajcie zło". Przytoczyłem cytat, powinieneś wiedzieć o tym, skoro czytałeś.
--- Cytuj ---Bo jak wypisujesz głupoty.
--- Koniec cytatu ---
Tak twierdzisz ty.
--- Cytuj ---Tak czytałem ,bo jakbym nie znał Pisma ÂŚwiętego ty bym nie brał udział w tej dyskusji i nie wiadomo czy byłbym Katolikiem.
--- Koniec cytatu ---
Byłbyś, matka z ojcem tak czy inaczej ochrzcili by Cię bez twojej wiedzy i zostałbyś zaliczony w poczet katolików.
Pabloo:
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:34:32 ---O to każdy wierzący jest katolikiem?
W Piśmie Jezus wyraźnie powiedział: "nie sprzeciwiajcie się złu", a nie "wybaczajcie zło". Przytoczyłem cytat, powinieneś wiedzieć o tym, skoro czytałeś.
--- Koniec cytatu ---
Powiedział "wybaczajcie tym co wam coś złego zrobili" a nie nic nie robić.
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:34:32 ---Tak twierdzisz ty.
--- Koniec cytatu ---
Nie tylko ja.
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 16:34:32 ---Byłbyś, matka z ojcem tak czy inaczej ochrzcili by Cię bez twojej wiedzy
--- Koniec cytatu ---
Tak jestem ochrzczony a ty nie?
Nie raz jak się modliłem to prosiłem o coś Boga i moje prośby zostały wysłuchane.To znak że istnieje.I zawsze będę wierzył w Boga i zostanę Katolikiem aż do śmierci.
Isentor:
--- Cytat: Pabloo w 14 Lipiec 2009, 17:30:38 ---Nie raz jak się modliłem to prosiłem o coś Boga i moje prośby zostały wysłuchane.To znak że istnieje.I zawsze będę wierzył w Boga i zostanę Katolikiem aż do śmierci.
--- Koniec cytatu ---
Ja się wczoraj modliłem do różowego króliczka prosząc o śniadanie na dzisiaj. Ty i rano w kuchni zastałem śniadanie. Cud! Cud! Chwalmy różowego króliczka albowiem on istnieje!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej