Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (131/181) > >>

rdr.:
Gwoli sprostowania: przymiotnik to ta część mowy, która określa rzeczownik.
Wyrazu Bóg wypada użyć z wykorzystaniem wielkiej litery chociażby z samego szacunku do Stwórcy. Tak samo jak określenia Pan, Odkupiciel, Zbawca etc.

Zakład Pascala to tylko filozofia, która nie ma zbyt dużo do powiedzenia w życiu. Chrześcijaninem trzeba być na co dzień o każdej porze, tj. na wszelkie zło odpowiadać dobrem, nie wstydzić się swej wiary, czytać Pismo ÂŚwięte i je rozważać, modlić się z należytym skupieniem etc. W przeciwnym razie nie ma co wypatrywać zbawienia: "Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust." (Ap 3, 15b-16)
Mimo wszystko uważam, że życie, w którym mogę zaufać Panu Bogu jest lepsze i ma sens. Jeżeli mam jakieś problemy życiowe, czy mniejsze czy większe, oddaję je Panu Jezusowi, zamiast samemu próbować je rozwiązać. I zawsze wychodzę na tym bardzo dobrze. Nie dość, że moje obecne życie ma sens, wiem, że już teraz buduję sobie miejsce w niebie.  &lt;_&lt; Naprawdę współczuję ateistom w ich smutnym życiu.  :(

Gunses:

--- Cytat: rdr. w 14 Lipiec 2009, 15:01:37 ---Zakład Pascala to tylko filozofia, która nie ma zbyt dużo do powiedzenia w życiu. Chrześcijaninem trzeba być na co dzień o każdej porze, tj. na wszelkie zło odpowiadać dobrem, nie wstydzić się swej wiary, czytać Pismo ÂŚwięte i je rozważać, modlić się z należytym skupieniem etc. W przeciwnym razie nie ma co wypatrywać zbawienia: "Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust." (Ap 3, 15b-16)
--- Koniec cytatu ---
O_O ... jestem ateista ;|

Isentor:
Powiedzmy to razem Amen, powrócił pastor rider. Amen! ;)

--- Cytat: rdr. w 14 Lipiec 2009, 15:01:37 ---Tak samo jak określenia Pan, Odkupiciel, Zbawca etc.

--- Koniec cytatu ---
Już mnie tak nie rozpieszczaj.

--- Cytat: rdr. w 14 Lipiec 2009, 15:01:37 ---Zakład Pascala to tylko filozofia, która nie ma zbyt dużo do powiedzenia w życiu. Chrześcijaninem trzeba być na co dzień o każdej porze, tj. na wszelkie zło odpowiadać dobrem, nie wstydzić się swej wiary, czytać Pismo ÂŚwięte i je rozważać, modlić się z należytym skupieniem etc. W przeciwnym razie nie ma co wypatrywać zbawienia: "Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust." (Ap 3, 15b-16)
Mimo wszystko uważam, że życie, w którym mogę zaufać Panu Bogu jest lepsze i ma sens. Jeżeli mam jakieś problemy życiowe, czy mniejsze czy większe, oddaję je Panu Jezusowi, zamiast samemu próbować je rozwiązać. I zawsze wychodzę na tym bardzo dobrze. Nie dość, że moje obecne życie ma sens, wiem, że już teraz buduję sobie miejsce w niebie.  &lt;_&lt; Naprawdę współczuję ateistom w ich smutnym życiu.  :(

--- Koniec cytatu ---
I o to chodzi. Jeśli jesteście katolami powinniście brać przykład z ridera. Bo jak na razie wasze zachowanie można opisać tak...

--- Cytuj ---Ciebie kocham i ciebie, ciebie też a ty żydzie, jechowy czy ateisto wypierdalaj!
--- Koniec cytatu ---

Kozłow:
[Poza faktem, że Bóg nie istnieje]

--- Cytuj ---Wyrazu Bóg wypada użyć z wykorzystaniem wielkiej litery chociażby z samego szacunku do Stwórcy. Tak samo jak określenia Pan, Odkupiciel, Zbawca etc.

--- Koniec cytatu ---

Poczytałby, bo jak piszemy o bogu Apisie, to piszemy z małej, nie zaś z dużej. On się zwie Apis, a nie Bóg Apis. A jeśli Apis jest bogiem, to jest to jego określenie, a więc przymiotnik, a więc z małej litery. Pisać z dużej litery można jeśli tylko mowa o bogu chrześcijańskim - o Bogu.

--- Cytuj ---Mimo wszystko uważam, że życie, w którym mogę zaufać Panu Bogu jest lepsze i ma sens. Jeżeli mam jakieś problemy życiowe, czy mniejsze czy większe, oddaję je Panu Jezusowi, zamiast samemu próbować je rozwiązać.
--- Koniec cytatu ---
Bóg ich nie rozwiązuje, a ty walasz się we własnej nędzy, nie próbując rozwiązywać problemów, a jedynie odsuwając je od siebie.

--- Cytuj ---Naprawdę współczuję ateistom w ich smutnym życiu.  
--- Koniec cytatu ---
Nom, bez żałobnego postu, bez gorzkich żali, bez rozpamiętywania Chrystusowej męki, bez ciągłego strachu przed piekłem i strachu czy znajdziesz się w niebie, bez poczucia winy za rzeczy, które są naturalne, bez ciągłego przypominania, że ludzie to proch i nic nie znaczą. Smutne to życie bez tego wszystkiego.

Pabloo:

--- Cytat: Isentor w 14 Lipiec 2009, 15:10:55 ---Jeśli jesteście katolami powinniście brać przykład z ridera. Bo jak na razie wasze zachowanie można opisać tak...
--- Koniec cytatu ---
Jestem Katolikiem ,ale to nie oznacza żebym brał przykład z rid.'a.Bo każdy powinien iść swoją wierzącą drogą jaka jest napisana w Piśmie ÂŚwiętym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej