Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Pabloo:
--- Cytat: Amen w 14 Lipiec 2009, 11:10:55 ---Piszesz że piszemy głupoty, mimo tego że wszystko co piszemy jest bardziej realne, co za tym idzie racjonalnie i naukowo wytłumaczone. Nie możesz się pogodzić z prawdą i tyle. Bardziej wierzę dzisiejszej nauce i technice niż jakimś starym zapiskom.
--- Koniec cytatu ---
Piszecie głupoty obrażając czyjąś wiarę.Opieracie się na nauce a nie wierze ,wiara to wiara.Twierdzisz że nie mogę się pogodzić z prawdą ale jaką?.Jesteś Ateista a Ateista opiera się na nauce a nie na wierze.
Czaroxxx:
Jeden mądry człowiek kiedyś powiedział "nie wiem czy jest życie po śmierci, ale nie zaszkodzi chwilę się pomodlić niż potem żałować"
Czy jakoś tak
Pabloo:
--- Cytat: Kyras w 14 Lipiec 2009, 11:49:35 ---Jeden mądry człowiek kiedyś powiedział "nie wiem czy jest życie po śmierci, ale nie zaszkodzi chwilę się pomodlić niż potem żałować"
Czy jakoś tak
--- Koniec cytatu ---
Twierdzisz że jak raz się pomodlisz już będziesz w niebie o_0?.
Czaroxxx:
Nie... Twierdze, że modlitwa nie zajmuje całego życia tylko krótką chwilę i jakby okazało się, że po śmierci jest niebo i piekło to lepiej byłoby spędzić wieczność w niebie dzięki modlitwie wierze i modlitwie... <zabrzmiało jak moher...>
Pabloo:
--- Cytat: Kyras w 14 Lipiec 2009, 11:58:16 ---Nie... Twierdze, że modlitwa nie zajmuje całego życia tylko krótką chwilę i jakby okazało się, że po śmierci jest niebo i piekło to lepiej byłoby spędzić wieczność w niebie dzięki modlitwie wierze i modlitwie...
--- Koniec cytatu ---
Ale jak tylko będziesz się modlił nie znajdziesz się w niebie.ÂŻeby w niebie się znaleźć cza przestrzegać to co jest związane z prawem Religijnym czyli chodzić do kościoła,wierzyć w Boga,przestrzegać przykazań Bożych itd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej