Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Serail:
--- Cytuj --- chodziło że nie jesteś zbyt intelektualny
--- Koniec cytatu ---
Chyba inteligentny, nie można być intelektualnym, można być intelektualistą.
Baś-ka:
--- Cytuj ---Widzę że są tu ateiści dlatego chciałbym was zapytac jak wytłumaczylibyście coś takiego jak np. stygmaty??? Wierzący z wytłumaczeniem tego zjawiska nie powinni miec większych problemów, proszę o wasze, własne, przemyślane odpowiedzi.
--- Koniec cytatu ---
Zieeew, kolejne nieudowodnione brednie..
Capo:
Prosiłem grzecznie o przemyślane odpowiedzi a nie o napisanie sobie byle czego. Jeżeli nie potrafisz odpowiedziec to nic nie pisz czekam na kogoś kto sensownie mi odpowie. A tak nawiasem to stygmaty były wielokrotnie badane na przykładzie ÂŚw. Ojca Pio ale żeden lekarz nie był w stanie tego wytłumaczyc.
Isentor:
--- Cytat: CAPO di tutti capi w 13 Lipiec 2009, 22:30:51 ---Widzę że są tu ateiści dlatego chciałbym was zapytac jak wytłumaczylibyście coś takiego jak np. stygmaty??? Wierzący z wytłumaczeniem tego zjawiska nie powinni miec większych problemów, proszę o wasze, własne, przemyślane odpowiedzi.
--- Koniec cytatu ---
W 90% przypadków oszuści. Poza tym żaden stygmatyk nie ma realnych ran. Jeśli oglądałeś dajmy na to Pasje wiesz, gdzie winno wbijać się "gwoździe". Stygmatycy krwawią z dłoni bo tak mają pokazane na obrazach, etc. od czasów średniowiecza. Dłoń nie utrzyma ciężaru ciała. Także obal to...
p.s.
Jeśli jesteś zainteresowany, ciekawe informacje o stygmatykach, w większości przypadków ludziach chorych umysłowo.
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,6205
Baś-ka:
--- Cytat: CAPO di tutti capi w 13 Lipiec 2009, 22:42:09 ---Prosiłem grzecznie o przemyślane odpowiedzi a nie o napisanie sobie byle czego. Jeżeli nie potrafisz odpowiedziec to nic nie pisz czekam na kogoś kto sensownie mi odpowie.
--- Koniec cytatu ---
Bo nie ma sensu pisać przemyślanych odpowiedzi, jeśli się nie słyszy od drugiej strony żadnych argumentów o.O
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej