Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Dragosani:
--- Cytuj ---Ja nie wyzywam. Ja bronię swojej wiary.
--- Koniec cytatu ---
Bronisz się na pewno, ale też wyzywasz.
--- Cytuj ---2. Według was jak powstał świat?
--- Koniec cytatu ---
Słyszałeś o teorii Wielkiego Wybuchu? I o jego następstwach?
--- Cytuj ---3. Dlaczego sataniści, którzy są ateistami przyjęli sobie za znak szatana, mimo, iż w niego nie wierzą?
--- Koniec cytatu ---
Szatan jest symbolem odrzucenia bzdur chrześcijaństwa (i innych religii też). A, na symbol wybrano akurat tą postać, ze względu na jej role w Biblii.
--- Cytuj ---5. Nie wiem, czy wiecie, ale zdecydowana większość ludzi jest wyznania Islamu, Chrześcijaństwa bądź Judaizmu. Te trzy religie są do siebie w miarę podbne (np we wszystkich słyszano o Jezusie i w każdem z tych religii jest na swój sposób ważny). I co wy na to? Jesteście w mniejszości, a aż tyle ludzi się myli?
--- Koniec cytatu ---
Więc prawda leży po stronie większości? Ciekawa koncepcja... A tak z drugiej strony, to nie wiedziałem że w wierzeniach wyznawców Islamu występuje Jezus.
Beregond:
--- Cytuj ---1. Znam wielu ateistów (np mój sąsiad, czy wychowawczyni w szkole), ale żaden z nich nie naśmiewa się i nie krytykuje różnych religii jak wy. Czemu?
--- Koniec cytatu ---
Bo to wolny kraj i każdy ma prawo mówić co mu się podoba. Tak samo ty możesz krytykować ateizm, nikt ci nie broni, ani nikt nie pójdzie płakać w poduszkę z tego powodu.
--- Cytuj ---I co wy na to? Jesteście w mniejszości, a aż tyle ludzi się myli?
--- Koniec cytatu ---
Kozłow zapewne zna ten cytat, miał go kiedyś w opisie na gg, że religia jest oparta głównie na strachu. Ludziom wpaja się od małego religijne kłamstwa, ale nie wszyscy przejrzą na oczy i nie zaczną się domyślać, że to wszystko stek bzdur. No a co do tego strachu, o którym wspomniałem - ludzie boją się, że pójdą do piekła i założę się, że są osoby, które wierzą ze strachu przed śmiercią.
--- Cytuj ---3. Dlaczego sataniści, którzy są ateistami przyjęli sobie za znak szatana, mimo, iż w niego nie wierzą?
--- Koniec cytatu ---
Bo szatan jest dla nich symbolem wolności. Było szerzej napisane o tym w temacie o sataniźmie.
Baś-ka:
--- Koniec cytatu ---
Heh kolejny idiota. Znak szatana jest używany w przenośni. Sataniści mówiąc szatan mają na myśli szereg filozofii które są wg. mnie jak najbardziej właściwe. W praktyce sataniści nie są tacy niedojechani i ograniczeni by modlić się do boga o pierdoły jak zwykłe cioty, tylko biorą się w garść i są ponad tym...
--- Cytuj ---5. Nie wiem, czy wiecie, ale zdecydowana większość ludzi jest wyznania Islamu, Chrześcijaństwa bądź Judaizmu. Te trzy religie są do siebie w miarę podbne (np we wszystkich słyszano o Jezusie i w każdem z tych religii jest na swój sposób ważny). I co wy na to? Jesteście w mniejszości, a aż tyle ludzi się myli?
--- Koniec cytatu ---
Przytoczę tutaj dwa cytaty które może niekonkretnie traktują o religii ale można ich tutaj spokojnie użyć w tym pytaniu.
"Demokracja to rządy większości, a większość to idioci."
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Tylko co do tej pierwszej są wątpliwości"
Mantos:
--- Cytat: Kozłow-ski w 25 Marzec 2009, 19:46:10 ---Nie ma Boga.
--- Koniec cytatu ---
Jest.
--- Cytat: Amen w 29 Marzec 2009, 22:03:19 ---
--- Cytat: MooN w 29 Marzec 2009, 21:54:04 ---1. Znam wielu ateistów (np mój sąsiad, czy wychowawczyni w szkole), ale żaden z nich nie naśmiewa się i nie krytykuje różnych religii jak wy. Czemu?
--- Koniec cytatu ---
Może już nie mają sił na to by wmawiać katolikom prawdę, a tamci swoje O_O
--- Koniec cytatu ---
Więc według ciebie ta dyskusja polega na uświadamianiu drugiej strony że jest w błędzie?
Kozłow:
--- Cytuj ---Ja nie wyzywam.
--- Koniec cytatu ---
Owszem wyzywasz, przytoczyć 1 twój post?
--- Cytuj ---1. Znam wielu ateistów (np mój sąsiad, czy wychowawczyni w szkole), ale żaden z nich nie naśmiewa się i nie krytykuje różnych religii jak wy. Czemu?
--- Koniec cytatu ---
Bo my jesteśmy wojującymi ateistami ^^ Moim osobistym zdaniem w obowiązku każdego ateisty leży uświadamiać otoczenie, że wierzy w bajdurzenia.
--- Cytuj ---2. Według was jak powstał świat?
--- Koniec cytatu ---
ÂŚwiat to jest pojęcie wieloznaczne. Sprecyzuj.
--- Koniec cytatu ---
Owned. Ty czytasz co piszesz?
--- Cytuj ---4. Komuna była czasem upodlenia, gdzie dobrze mieli tylko ci wyżej postawieni. Co takiego widzicie w komuniżmie?
--- Koniec cytatu ---
Komuna - to jest miejska. A nie ustrój. Po drugie - to nie jest temat o komunizmie, a komunistą jestem tu zapewne tylko ja.
--- Koniec cytatu ---
"To, ze większość tak mówi, to wcale nie znaczy, że to prawda" - jak to ktoś powiedział.
--- Cytuj ---Jest.
--- Koniec cytatu ---
Udowodnij.
--- Cytuj ---Więc według ciebie ta dyskusja polega na uświadamianiu drugiej strony że jest w błędzie?
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie na tym polega - pytanie nie do mnie, ale odpowiem.Wy uświadamiacie nas, że jesteśmy w błędzie, my was - co z tego wyjdzie? Coś na pewno.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej