Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Beregond:
--- Cytuj ---Rany, wycofuję się z tej dyskusji, bo niedługo będę chyba musiał naprawdę odwiedzić psychiatrę. No bo co tu mamy? Ludzi, którzy chcą być fajni i są ateistami, jakiegoś pop*****lca, który zakochał się w nieistniejących ideałach (tzw komunizm) i ateiste, który jest satanistom. Ogólnie podsumowując.
--- Koniec cytatu ---
Ech, udajesz zagorzałego katolika, a tak naprawdę to nim nie jesteś. Czy tak twój bóg nakazuje i tak w kościele uczą ,,wyzywaj ateistów i ludzi innych poglądów od pop*****lców", a będzie ci dane wstąpić do raju"? Nie sądzę, że jeśli bóg by istniał, to by był zadowolony z twojej postawy.
Baś-ka:
--- Cytuj ---Rany, wycofuję się z tej dyskusji, bo niedługo będę chyba musiał naprawdę odwiedzić psychiatrę. No bo co tu mamy? Ludzi, którzy chcą być fajni i są ateistami, jakiegoś pop*****lca, który zakochał się w nieistniejących ideałach (tzw komunizm) i ateiste, który jest satanistom. Ogólnie podsumowując.
--- Koniec cytatu ---
Zainwestuj w słownik ortograficzny, to nie boli. Jakie to typowe dla katolików najeżdzać na wszystkich którzy mają odmienne poglądy. Buahaha, i to ma być wasza religia polegająca na nadstawianiu drugiego policzka i na miłosierdziu? Jesteście popie********* hipokrytami, i nic po za tym...
Po za tym, tak na marginesie, kogo my tu mamy?
Niezrównoważonego katolika który wierzy w bzdety i powtarza zasłyszane słowa w kościele i w domu. Ogarnij się człowieku....
MooN:
Ja nie wyzywam. Ja bronię swojej wiary. Ale skoro wy mnie tak zasypujecie obelgami, to ja wam zadam kilka pytań. W drugą stronę teraz. Więc:
1. Znam wielu ateistów (np mój sąsiad, czy wychowawczyni w szkole), ale żaden z nich nie naśmiewa się i nie krytykuje różnych religii jak wy. Czemu?
2. Według was jak powstał świat?
3. Dlaczego sataniści, którzy są ateistami przyjęli sobie za znak szatana, mimo, iż w niego nie wierzą?
4. Komuna była czasem upodlenia, gdzie dobrze mieli tylko ci wyżej postawieni. Co takiego widzicie w komuniżmie?
5. Nie wiem, czy wiecie, ale zdecydowana większość ludzi jest wyznania Islamu, Chrześcijaństwa bądź Judaizmu. Te trzy religie są do siebie w miarę podbne (np we wszystkich słyszano o Jezusie i w każdem z tych religii jest na swój sposób ważny). I co wy na to? Jesteście w mniejszości, a aż tyle ludzi się myli?
Gromak:
--- Cytat: MooN w 29 Marzec 2009, 21:54:04 ---1. Znam wielu ateistów (np mój sąsiad, czy wychowawczyni w szkole), ale żaden z nich nie naśmiewa się i nie krytykuje różnych religii jak wy. Czemu?
--- Koniec cytatu ---
Może już nie mają sił na to by wmawiać katolikom prawdę, a tamci swoje O_O
--- Cytat: MooN w 29 Marzec 2009, 21:54:04 ---2. Według was jak powstał świat?
--- Koniec cytatu ---
Z bakterii które się połączyły tworząc coś w rodzaju skały, o dziwo zaczęły się rozmnażać, w kilka tys. lat powstała planeta.
--- Cytat: MooN w 29 Marzec 2009, 21:54:04 ---3. Dlaczego sataniści, którzy są ateistami przyjęli sobie za znak szatana, mimo, iż w niego nie wierzą?
--- Koniec cytatu ---
Może Kiedyś wierzyli w Boga i zostali ateistami, ale pomyśleli że wyznając wiare w drugą stronę coś im się uda O_O
--- Cytat: MooN w 29 Marzec 2009, 21:54:04 ---4. Komuna była czasem upodlenia, gdzie dobrze mieli tylko ci wyżej postawieni. Co takiego widzicie w komuniżmie?
--- Koniec cytatu ---
Ktoś tu coś mówi o komunizmie?
--- Cytat: MooN w 29 Marzec 2009, 21:54:04 ---5. Nie wiem, czy wiecie, ale zdecydowana większość ludzi jest wyznania Islamu, Chrześcijaństwa bądź Judaizmu. Te trzy religie są do siebie w miarę podbne (np we wszystkich słyszano o Jezusie i w każdem z tych religii jest na swój sposób ważny). I co wy na to? Jesteście w mniejszości, a aż tyle ludzi się myli?
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie <ok>
pokemon:
--- Cytuj ---1. Znam wielu ateistów (np mój sąsiad, czy wychowawczyni w szkole), ale żaden z nich nie naśmiewa się i nie krytykuje różnych religii jak wy. Czemu?
--- Koniec cytatu ---
A kto obraża nasz światopogląd?
--- Cytuj ---2. Według was jak powstał świat?
--- Koniec cytatu ---
Ewolucja.
--- Cytuj ---5. Nie wiem, czy wiecie, ale zdecydowana większość ludzi jest wyznania Islamu, Chrześcijaństwa bądź Judaizmu. Te trzy religie są do siebie w miarę podbne (np we wszystkich słyszano o Jezusie i w każdem z tych religii jest na swój sposób ważny). I co wy na to? Jesteście w mniejszości, a aż tyle ludzi się myli?
--- Koniec cytatu ---
Tak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej