Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
tH.:
--- Cytuj ---A je?li mowa o Chrystusie. To by? on zwyczajnym cz?owiekiem, mia? ?on? oraz ?y? jak normalny cz?owiek. To, ?e czasami wyra?a? swoje pogl?dy na temat boga tworz?c przy tym samym now? religie...nie znaczy, ?e jest zaraz jego synem...
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Tylko ?e s?owo towarzysz w tamtych czasach oznacza?o dzisiejsze s?owo wspó?ma??onek.
Jak chcesz mog? zdoby? kilka apokryfów poczytasz sobie. :D
--- Koniec cytatu ---
Jezus mia? ?on? jak i wielu braci (nie koniecznie obecnych na ziemi) - chodzi mi tu o istoty duchowe. Jezus by? w?a?nie jedn? z tych istot z którymi komunikujemy si? nawet teraz za pomoc? przekazów channelingowich. Nie mia? dzieci, gdy? by? i jest istot? duchow?.
Zk?d te informacje? Ano z pewnego projektu (Projekt-Cheops) ?ledz? ju? ten projekt od oko?o dwóch lat i wiem co nieco. I nie s? to informacje wygadywane przez jakich? "o?wieconych" ludzi - co? w dese? sekty. Zreszt? bardziej zainteresowanym sugeruj? zapozna? si? ze stron? owego projektu oraz "sesjami".
Czemu w to wie?e? Mo?e dla tego, ?e wszystko co do tej pory powiedzia? En-Ki (Samuel), czy jak kto woli brat Jezusa (En-Li)podczas przekazów channelingowych za po?rednictwem pani Lucyny jest prawd? i niejednokrotnie, ba zawsze si? sprawdzi?o. To g?ównie dzi?ki Pani Lucynie uda?o si? odnale?? ruiny zamku na Sl??y oraz wielopoziomowe podziemia w jedynym z ko?cio?ów w tym samym miejscu. Zapewne nie zdajecie sobie sprawy czym jest to odkrycie - "e tak odkopali kilka cegie?, baba zgad?a i tyle". Ba, to s? historii pocz?tków pa?stwa Polskiego. Jedno z najwa?niejszych odkry? przed ostatnimi laty. I jak to wyt?umaczy?? Jak wyt?umaczymy, ?e jaka? stara "baba" dokona?a takiego odkrycia nie maj?c ?adnej wiedzy o archeologii? Zgad?a? Nie s?dz?.
Widze, ?e troch? schodz? z tematu... zreszt? jeszcze raz namawiam do zapoznania si? ze stronami projektu.
Kristo, tak te wszystkie "edity" w Biblii i innych dzie?ach literackich to tylko drobne b??dy w t?umaczeniu. Wszystko jest w 100% takie same bo ksi?dz tak powiedzia?. W takim razie spytaj Go czy na tych wszystkich seminariach mówi? im jak wygl?da? ko?ció? w przesz?o?ci w nie ocenzurowanej wersji. Czy mówi? o tych wszystkich "tajnikach" o których wiedz? tylko biskupi, ba papie?e i ich najbli?si podw?adni. Ko?ció? to to samo co pa?stwo - nie wszyscy wiedz? wszystko o wszystkim.
Isentor:
--- Cytat: tH. ---Jezus mia? ?on? jak i wielu braci (nie koniecznie obecnych na ziemi) - chodzi mi tu o istoty duchowe. Jezus by? w?a?nie jedn? z tych istot z którymi komunikujemy si? nawet teraz za pomoc? przekazów channelingowich. Nie mia? dzieci, gdy? by? i jest istot? duchow?.
--- Koniec cytatu ---
Na to nie ma dowodu, s? do domys?y kilku ?wirów z jakie? sekty. Na dowody jego ma??e?stwa z Mari? Magdalen? oraz tym ?e mieli bachora s? wi?ksze. :P
Próbouje wszystkiego i je?li nie ujrze tego na w?asne oczy nie wierz? w to. A teza o której opowiadasz k?uci si? ze zdrowym rozs?dkiem i logik?.
tH.:
--- Cytuj --- A teza o której opowiadasz k?uci si? ze zdrowym rozs?dkiem i logik?. ras.gif
--- Koniec cytatu ---
No tak lepiej wie?y? w to co wie?? przeci?tne masy - w Rydzyka, Leppera i reszte teamu, która ju? nie raz si? wykaza?a i "spe?ni?a" swoje obietnice .
--- Cytuj ---Na to nie ma dowodu, s? do domys?y kilku ?wirów z jakie? sekty
--- Koniec cytatu ---
Mam rozumie?, ?e ca?y ten projekt to jakie? "?wiry z sekty" a Pani? Lucyn? na staro?? poprostu "pierdolne?o"?
Sugerowa?bym zapoznanie si? z ca?ym projektem a nie sycenie si? ogólnymi informacjami, które przedstawi?em.
Kristo:
--- Cytuj ---Kristo, tak te wszystkie "edity" w Biblii i innych dzie?ach literackich to tylko drobne b??dy w t?umaczeniu. Wszystko jest w 100% takie same bo ksi?dz tak powiedzia?. W takim razie spytaj Go czy na tych wszystkich seminariach mówi? im jak wygl?da? ko?ció? w przesz?o?ci w nie ocenzurowanej wersji. Czy mówi? o tych wszystkich "tajnikach" o których wiedz? tylko biskupi, ba papie?e i ich najbli?si podw?adni. Ko?ció? to to samo co pa?stwo - nie wszyscy wiedz? wszystko o wszystkim.
--- Koniec cytatu ---
Sk?d te za?o?enia? Sk?d ta Twoja pewno??? Sk?d to wiesz?
--- Cytuj ---Wszystko jest w 100% takie same bo ksi?dz tak powiedzia?.
--- Koniec cytatu ---
Nie dla tego, ?e tak ksi?dz powiedzia?, tylko dla tego, ?e ja zasi?gne?em jakiego? autorytetu w tej sprawie przeciwnie ni? Ty.
--- Cytuj ---W takim razie spytaj Go czy na tych wszystkich seminariach mówi? im jak wygl?da? ko?ció? w przesz?o?ci w nie ocenzurowanej wersji. Czy mówi? o tych wszystkich "tajnikach" o których wiedz? tylko biskupi, ba papie?e i ich najbli?si podw?adni.
--- Koniec cytatu ---
A czy rozmawia?e? z jakim? normalnym ksi?dzem o czymkolwiek co uwa?asz i zak?adasz? Nie mów mi odrazu, ?e on Ci nic nie powie, on niczego tak naprawd? nie wie i b?dzie tylko m?ci? w g?owie. Powtarzam normalnego, a nie tego co stwierdzi?, ?e 30% jest tylko pierwotna, bo to jest stek bzdur.
--- Cytuj ---Ko?ció? to to samo co pa?stwo - nie wszyscy wiedz? wszystko o wszystkim.
--- Koniec cytatu ---
Tak administracja ko?cielna przypomina pa?stwo, lecz nie jest nim. Nie ma w?adzy nad lud?mi( prawnej ), nie decyduje, kto pójdzie do piek?a, kto do nieba, ono nie ma praktycznej w?adzy.
Czy nie wiemy o ko?ciele wszystkiego? Napewno nie, ale i tak s?dze, ?e szybciej Maria Magdalena by?a ?on? Chrystusa ni? ten projekt zako?czy si? pomy?lnie dla organizatorów. Osobi?cie w?tpie, by to mia?o teraz jakiekolwiek znaczenie. Chrze?cija?stwo teraz prze?ywa kryzys przybywa pe?no pozosta?ego ludu, który odnajduje si? w pozosta?ych grupach religinych i ateistycznych. Cho? szkoda, ?e pi?kne ideie mog? pa?? w dzisiejszym ?wiecie.
Co do tego projektu przedstawionego przez Th, ciekawe teorie tam si? przedstawia, ale nadal uwa?am, ?e to nie uda si? tej grupie.
PS. b?agam Ci? Th, pisz "wierz?", a nie "wie??". To mnie k?uje w oczy :P( gdyby to by? pierwszy raz to bym da? spokój, ale Ty uwa?asz, ?e tak si? to pisze ).
Maksous:
Ja jestem chrze?cijaninem chod?by dlatego ?e chc? by? zbawiony nie ta?a? si? w piekle a pozatym te wszystkie fakty o Jezusie i bogu to prawda jest ich zbyt du?o by w nie w?tpi?.
Macie jeszcze szans? by si? nawróci?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej