Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (62/181) > >>

Berdemer:
Odgrzewam i podaję wypowiedź znalezioną dzisiaj w sieci:

--- Cytuj ---Dlaczego ateistoświry są tak prymitywnie zawzięci ,...dlaczego tak często zarzucając wierzącym brak tolerancji i poszanowania ,jednocześnie sami nie potrafią dać przykładu ,i uszanować poglądy sprzeczne z ich światopoglądem .
--- Koniec cytatu ---

Kozłow:
"Dlaczego wierzący są tak prymitywnie zawzięci, .... dlaczego tak często zarzucając ateistom grzeszenie, mordy i rzezie niewiniątek, gwałty i zbrodnie, a także brak tolerancji i poszanowania, jednocześnie sami nie potrafią dać przykładu i "uszanować poglądów sprzecznych z ich religią i najchętniej by je spalili, zamknęli, zniszczyli"?

Jak kto woli.

Arti:
Tak się składa ciekawie, że procent ateistów w więzieniach USA wynosi o ile dobrze pamiętam 0,02%. Hmmm.... Poza tym również badania dowodzą, że ateiści rzadziej dopuszczają się zbrodni, potrafią budować lepsze społeczeństwa, unikają wojen itp.

Osobiście jestem ateistą ( dziwne, nie? ;] ), i to, że nie wierze w Boga nie znaczy, że gdy widzę jakiegoś rannego psa to go jeszcze bardziej.. ranie. Szanuje i kocham zwierzęta całym sercem. Często nawet w grach mam odruchy, że nie zabijam wilka czy innego "naturalnego" stworzenia, bo mi po prostu go szkoda. Kiedyś, w jakieś grze, nie pamiętam jakiej, zabiłem niewinne stworzenie, był to chyba jakiś pies. Wczytałem grę dwie godziny przed incydentem by tego nie zrobić, straciłem dwie godziny dla życia jakiegoś modelu i skryptów, ale życia ;]

Mimo wszystko najbardziej smuci mnie widok bezdomnych psów lub innych cierpiących zwierząt. To jeden z faktów dla których odrzuciłem uznanie dla Boga. Zwierzęta nic nie zawiniły, a mimo to cierpią. Są więzione, żywcem palone i katowane. Za co?

Kozłow:
Wiesz. Bóg powiedział w Biblii: "Będziesz panował nad zwierzętami" - może dlatego?

Berdemer:

--- Cytuj ---dlaczego tak często zarzucając ateistom grzeszenie, mordy i rzezie niewiniątek
--- Koniec cytatu ---
Kto zarzuca? Jak na razie to po dyskusji widzę, że to ateiści zarzucają to katolikom.

--- Cytuj ---Tak się składa ciekawie, że procent ateistów w więzieniach USA wynosi o ile dobrze pamiętam 0,02%. Hmmm.... Poza tym również badania dowodzą, że ateiści rzadziej dopuszczają się zbrodni, potrafią budować lepsze społeczeństwa, unikają wojen itp.
--- Koniec cytatu ---
Skąd te dane? Może podaj źródło?

--- Cytuj ---Mimo wszystko najbardziej smuci mnie widok bezdomnych psów lub innych cierpiących zwierząt. To jeden z faktów dla których odrzuciłem uznanie dla Boga.
--- Koniec cytatu ---
Co on ma z tym wspólnego?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej