Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
tH.:
--- Cytuj ---Ty tym czasem opowiedz mi co dok?adnie Ci powiedzia? wink.gif
--- Koniec cytatu ---
Ca?y "wyk?ad" tyczy? si? g?ównie takich zagadnie? jak sens ?ycia, idea wiary,przemiany w ko?ciele itd.
Ps: Mo?e zjedziemy wreszcie z rozmów o zjawiskach paranormalnych i powrócimy na w?a?ciwy temat?
Visor:
Ja si? zgodze z Isentorem a dok?adnie z tym ?e relgia to k?amstwa by? mo?e bóg istnieje ale nie ma to dobrych dowodów.Wielu ludzi mówi ?e tym dowodem jest pismo ?wi?te.Ale kto wie czy to prawda??Kto? móg? to sobie napisa? bo chcia? co? da? ludziom.Nie ma ?adnego potwierdzenia na autentyczno?? tego co jest zawarte w pi?mie ?wi?tym.Ale te? nie ?yli?my te dwa tysi?ce lat temu ?eby stwierdzi? z lekkim sercem ?e Jezus nie istnieje.Tak samo te heretyzmy widzia? kto? kiedy? demona przyzwanego przez ksi?dza(cho? dziwny przyk?ad troche to jest :) )Heretyzmy to te? rzecz niewiarygodna nigdy nie widzia?em dowodu ani przypadku odstawiania heretyzmu a póki nie zobacze nie uwierze.No cóz a co do istnienia duchów...trudno powiedzie? czy duchy istniej? by?o pare(podobno)przpadków na nawiedzenie przez ducha lataj?ce przedmioty itp.Wi?c na ten temat nie powiem ?e duchy istniej? lub nieistniej? bo ci?zko powiedzie?.I to tyle by by?o .A co do zjawisk paranormalnych podobno by?o kilka takich kiedy? by?o co? w TV o dziwnych wydarzeniach w jakim? tam domu.Lataj?ce przedmioty itp ale tak wtedy mówi?y dwie osoby wi?c czy to wystarczaj?cy dowód?S?owa dwójki osób które sobie mog?y powiedziec tak ?eby zdobyc s?awe czy co? tam jeszcze.
tH.:
--- Cytuj --- Wielu ludzi mówi ?e tym dowodem jest pismo ?wi?te
--- Koniec cytatu ---
OMG, przecie? to zwyk?e dzie?o literackie. Có? to za dowód? Co z tego, ?e pisali je ludzie w dawnych czasach którzy rzekomo mogli by by? ?wiatkami tych incydentów. Równie dobrze mogli by nazmy?la?.
--- Cytuj ---Ale te? nie ?yli?my te dwa tysi?ce lat temu ?eby stwierdzi? z lekkim sercem ?e Jezus nie istnieje
--- Koniec cytatu ---
Pff... a co ma Jezus do tej ca?ej wiary. Przecie? to, ?e taka istota chodzi?a po ziemi jest ju? raczej oczywiste i lekko potwierdzone w sposób naukowy. Nie koniecznie by? to prorok, osoba z nadprzyrodzonymi zdolno?ciami itp.
Kristo, s?dzisz ?e wiesz wiele o Ezoteryce i d?ugo w tym "siedzisz". Powiedz mi ile? Osobi?cie takimi zjawiskami (nie koniecznie ezoteryk?) zajmuj? si? ju? 5/6 lat, wi?c mam prawo broni? pogl?dów.
Isentor:
Ot taka ma?a ciekawostka. Wczoraj by? ciekawy dzionek, jego data ??czy?a si? w trzy szóstki, (666) czyli biblijny znak szatana. I wiadome by?o, ?e satani?ci b?d? w tym dniu aktywni. Ale to, co ogl?dn??em we wiadomo?ciach troch? mnie zaskoczy?o. Jeden z fanatycznych wyznawców szatana zabi? 6 swoich domowników. Najprawdopodobniej by?a to jego ofiara dla pana ciemno?ci.
tH.:
Pff... nie wiem ile jeszcze b?dzie to ci?gni?te. Zrozumcie wreszcie, ?e liczb? szatana nie jest 666! Jest to liczba bestii jak i bogów, niektórzy mówi? ?e jest "?wi?ta" i nie s? to ci pseudo satani?ci. Mo?e cho? jeden si?gn? by po jakie? naukowe informacje dotycz?ce liczby 666, 116, 118? Po przeczytaniu odpowiednich informacji potwierdzonych naukowymi badaniami zmienimy swoje pogl?du na temat trzech szustek.
Niestety ju? si? tak przyje?o 666- satan ;/.]
Ps: Nie b?d? si? ju? wypowiada? w tym temacie ani podobnym, gdy? widze ?e wszyscy koja?? wiar? z bogami, obrz?dami itd. Nie ma si? czego dziwi?. Wko?cu wi?kszo?? ludzi na Ziemi nie wie w co "wie?y".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej