Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Sir_William:
Widzę, że media działają na Twój słabiutki umysł i jesteś przeżarty tą całą falą nowych wiadomości - obudź się człowieku! Czy Ty wiesz jakie głupoty rozpowiadasz?
--- Cytuj ---Tak wiesz, zastanawiałem się, czy przypadkiem nie wyrywać języków tym, którzy przy mnie tak powiedzą. Zaś buddystów kastrować, a muzułmanom wyrywać struny głosowe.
--- Koniec cytatu ---
ÂŻebym tylko nie chciał tego wszystkiego TOBIE zrobić.
--- Cytuj ---Ale nie będę Ci mówił o mnie, bo pewnie zwymyślasz mnie od żydomasonów
--- Koniec cytatu ---
Człowieku - pomyśl najpierw 5 - 10 razy a potem się wypowiedz! Odbieram Twą wypowiedź, jako, że jestem "pokrzywdzonym żydem". Mówię Ci: jestem młodym, hardym KATOLIKIEM, który jest tolerancyjny, jednak na takie osoby jak Ty, niestety brakuje słów w naszym polskim języku.
--- Cytuj ---a jest takim Katolikiem jak z koziej dupy trąba
--- Koniec cytatu ---
Tutaj mnie obraziłeś... Mnie, moje poglądy, przekonania i wiarę. Nie każdy jest przykładnym katolikiem, jednak takie osoby, a raczej postawy osób, jakie prezentują osoby Twojego pokroju są jeszcze gorsze. Nie staniecie twarzą w twarz do konfrontacji, tylko wolicie chować się po kątach i obrażać ludzi "obcych" wam. To, że Rydzyk pieprzy głupoty nie oznacza, że każdy go słucha i idzie w bój z podniesioną ręką ku górze z beretem gatunku: moher.
--- Cytuj ---Idę, zrobię sobie przeszczep moheru na głowę...
--- Koniec cytatu ---
Nie dla psa, kiełbasa...
--- Cytuj ---palmy wrogów kościoła i odszczepieńców.
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę, to co prezentujesz tutaj jest obniżeniem jakiejkolwiek burzliwej rozmowy teologicznej.
momo:
Jak dla mnie to powinniście trochę wyluzować. Każdy w coś tam wierzy, albo nie wierzy i nie można się nikogo o jego przekonania czepiać.
--- Cytuj ---Przyglądam się waszej rozmowie i mogę powiedzieć, że jako Katolik denerwuje mnie, kiedy widzę:
Ciekawe co przysporzy Ci los?
Dobrze wiemy, że takowy "los" został wymyślony, żeby nie urazić uczuć religijnych innych ludzi.
--- Koniec cytatu ---
Will skoro to wiesz to po cholere się o to tak rzucasz. Wierzysz w swoje to wierz w swoje przez takie akcje tylko osłabiasz swój autorytet katolika.
--- Cytuj ---Jeżeli tak się stroszycie (ateiści), że nie wierzycie w Boga i jak w waszej obecności używa się takich sformułowań jak:
Chwała Bogu!
W tym musi być jakiś Palec Boży...
to przestańcie wołać:
Jezu, co tutaj się stało?! albo O Boże!.
Albo wóz albo przewóz...
--- Koniec cytatu ---
ÂŁamanie przykazania II dekalogu. Jednak nie rozumiem po co mieli by ateiści go przestrzegać skoro w to nie wierzą. Z drugiej strony po co wzywają boga skoro twierdzą że nie istnieje. Ja to traktuje jako przyjęte już ogólnie powiedzonko takie jak kurde itp. i może jest ze mnie katolik
--- Cytuj ---z koziej dupy trąba
--- Koniec cytatu ---
ale sam nie używam takich sformułowań i uważam że i tak pozostaję w porządku.
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Tak wiesz, zastanawiałem się, czy przypadkiem nie wyrywać języków tym, którzy przy mnie tak powiedzą. Zaś buddystów kastrować, a muzułmanom wyrywać struny głosowe.
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Cóż, to raczej poważnie powiedziane nie było, wystarczy przeczytać poprzednie Rajcy posty:
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Nie ma nic gorszego niż to, co robią Jehowi, aby naciągnąć pismo do swych własnych celów:
--- Koniec cytatu ---
Spalić, spalić!
Podła żydojehowomasoneria dąży do unicestwienia kościoła. Benedykcie jesteś w nebezpieczeństwie!
--- Koniec cytatu ---
Jakby na niektóre odpowiednio spojrzeć to można się nieźle uśmiać (bez urazy).
--- Cytuj ---Katolik, a nie wie, że Bóg dał wolną wolę i od tako sobie nie ustawia każdemu życia, no chyba, że jesteś kalwinistą i wierzysz w predestynację.
O ciemnogrodzie...
--- Koniec cytatu ---
Ja tam podchodzę z dystansem do spraw związanych z wiarą. Myślę że większość czytała książke ''Stary Człowiek i Morze'' Hemingway'a(to lektura szkolna). Jeśli kogoś to interesuje to moja wiara wygląda bardziej tak jak głównego bohatera i bardziej wygląda to jak handlowanie się z bogiem niż wierzenie, czyli robię to co mam do zrobienia i mam spokój, i wiem jaki to ze mnie zły katolik ale dobrze mi z tym. Nie zamierzam nikogo pozbawiać zapału do służby bogu. Mogę tylko powiedzieć
--- Cytuj ---młodym, hardym
--- Koniec cytatu ---
wojującym katolikom, że w ten sposób raczej nikogo nie nawrócą. Pozdro...
Rajca:
--- Cytuj ---Widzę, że media działają na Twój słabiutki umysł i jesteś przeżarty tą całą falą nowych wiadomości - obudź się człowieku! Czy Ty wiesz jakie głupoty rozpowiadasz?
--- Koniec cytatu ---
Czy Ty wiesz, jaki twój słabiutki umysł jest niedoinformowany? Jeśli tak bardzo Cię to interesuje to jedyne wiadomości jakie zdobywam to RSS z dobreprogramy.pl depechemode.pl . TV, Radio a nawet portale informacyjne omijam.
Co do słabowitości umysłu, to raczej Ty takową postawę prezentujesz. Bo jednoznacznie z posta widać, że się uniosłeś.
--- Cytuj ---
--- Kod: ---Tak wiesz, zastanawiałem się, czy przypadkiem nie wyrywać języków tym, którzy przy mnie tak powiedzą. Zaś buddystów kastrować, a muzułmanom wyrywać struny głosowe.
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---Ale nie będę Ci mówił o mnie, bo pewnie zwymyślasz mnie od żydomasonów
--- Koniec kodu ---
Człowieku - pomyśl najpierw 5 - 10 razy a potem się wypowiedz! Odbieram Twą wypowiedź, jako, że jestem "pokrzywdzonym żydem". Mówię Ci: jestem młodym, hardym KATOLIKIEM, który jest tolerancyjny, jednak na takie osoby jak Ty, niestety brakuje słów w naszym polskim języku.
--- Koniec cytatu ---
Jakiż żal mnie ogrania, gdy widzę jak osobnik prawie dorosły nie umie rozpoznać takiego terminu/zwrotu/zabiegu jak ironia. Doprawdy, czy Ty uważasz, że komukolwiek bym coś wyrwał? Nie, nie i jeszcze raz nie, zmiażdżyłeś mnie.
--- Cytuj ---Mówię Ci: jestem młodym, hardym KATOLIKIEM, który jest tolerancyjny, jednak na takie osoby jak Ty, niestety brakuje słów w naszym polskim języku.
--- Koniec cytatu ---
Widać bidula ma mały zasób słów. Podsunę Ci coś:
Apostata
Innowierca
Heretyk
--- Cytuj ---Tutaj mnie obraziłeś... Mnie, moje poglądy, przekonania i wiarę.
--- Koniec cytatu ---
Jak Wy wszyscy potraficie się pięknie zasłaniać obrażaniem waszych poglądów, wiary i osób. Sami zaś nie patrzycie na to, że obrażacie innych.
Kolejna sprawa, powiedziałem o tym wielkim odsetku rodzin, które, że mimo katolickie to zachowują się jak zachowują, z wiarą nie mając nic wspólnego.
Jeśli zaś jesteś przykładnym katolikiem to się ciesz. A jeśliś jest mądry to nie zwrócisz uwagi na to co mówią o innych.
Acha, ktoś nie tak dawno powiedział, że jestem ateistą i uczynił to argumentem przeciwko mnie, jakobym był gorszy. Ale nie pisałem, jak to bardzo zostałem urażony.
--- Cytuj ---To, że Rydzyk pieprzy głupoty nie oznacza, że każdy go słucha i idzie w bój z podniesioną ręką ku górze z beretem gatunku: moher.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że sam o tym nie wiedząc, napisałem, że jesteś moherem...dziwne bo nie widzę tego.
--- Cytuj ---
--- Kod: ---palmy wrogów kościoła i odszczepieńców.
--- Koniec kodu ---
Naprawdę, to co prezentujesz tutaj jest obniżeniem jakiejkolwiek burzliwej rozmowy teologicznej.
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę, to co prezentujesz tutaj jest obniżaniem standardów wypowiedzi. Tak gramatycznie jako i logicznie.
--- Kod: ---Angielskie powiedzenie (przypisywane niekiedy Oscarowi Wilde) mówi, że sarkazm to najniższa forma dowcipu, za to najwyższa forma inteligencji (the lowest form of humour but the highest form of wit).
--- Koniec kodu ---
A co to sarkazm to sobie poszukaj, ważne abyś nie rozumiał tego powierzchownie.
A co ciekawe, to sam Dalajlama powiedział coś mniej więcej o tym znaczeniu:
--- Kod: ---Gdyby katolicy byli tacy jak im nakazuje wiara, to jako pierwszy bym się nawrócił na ich religię.
--- Koniec kodu ---
--- Cytuj ---Nie dla psa, kiełbasa...
--- Koniec cytatu ---
I co teraz mam się popłakać, albo poskarżyć adminom, że czynisz takie aluzje, nawet jeśli to takie powiedzenie.
Ach, jak co to pisz, w przyszłych postach każde ironiczne lub sarkastyczne stwierdzenie zaznaczę gwiazdką.
Swoją drogą, łatwo się łapiesz na prowokacje.
--- Cytuj ---Cóż, to raczej poważnie powiedziane nie było, wystarczy przeczytać poprzednie Rajcy posty
--- Koniec cytatu ---
No, brawo wreszcie ktoś kto nie strzela fochów, tylko widzi sens wypowiedzi.
(Znowu limit cytatów na post?To wstawie coś w "code")
Isentor:
Dzisiaj Thoro wysłał mi ciekawy zlepek materiałów telewizyjnych w których polscy katolicy pokazują całą prawdę o sobie. Jak można zauważyć w większości przypadków są to starzy "biedni" ludzie których fanatyzm pochłonął całkowicie.
Polscy katolicy - http://www.youtube.com/watch?v=hJaBRn3umPA&NR
Czysty przykład tolerancji, miłosierdzia oraz zrozumienia drugiego człowieka naprawdę po katolicku...
Najciekawsze cytaty:
--- Cytuj ---Masońska telewizownia
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---medialnie go ukamienowali
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---a fon, fon ja nie mówię do ciebie tylko do nich
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---tylko prawda nas wyzwoli, dziennikarze kłamią
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---wy jesteście przekupieni kościół jest zniszczony wiadomo przez kogo, przez masonów i żydów
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---uciekajcie stąd bo jeszcze możemy was za biczować
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---wtyka, wtyka, wtyka ubowska
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---precz z wami, precz [coś po moherowemu] precz
--- Koniec cytatu ---
Sir_William:
Ten filmik najlepiej pokazuje zepsute starsze społeczeństwo przez ich jedynego Rydzyka. Zapewne wszyscy wiedzą, że robi on więcej złego, a niżeli dobrego. Poprzez takich ludzi (zaprezentowanych na filmie) wszyscy porządki katolicy mają obniżoną renomę o kilka klas. Sam jestem katolikiem i ten film mną wstrząsnął, jednak uogólnianie nas wszystkich (Wspólnotę Kościoła Katolickiego) nie jest w porządku. Poprzez "wykręty" w postaci "pań w beretach, rodzaju moherowego", gorszy się nasza opinia, jako wierzących racjonalistów, jednak nie oznacza to, iż wszyscy słuchamy ojca Tadeusza idąc z jego imieniem i nazwiskiem do boju. A wręcz przeciwnie - widząc to co się dzieje. Pobudki i widoczna stronniczość Radia Maryi doprowadzają do takich ekscesów, za co "obrzucani błotem" są naprawdę porządni ludzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej