Strefa moddingu gier Gothic > Modding i game development
GoMan i zagadnienia związane z teksturami
Axon:
Elo,
Nie mogłem napisać w temacie "GoMan i zagadnienia związane z teksturami'' więc zakładam nowy.
Sedno sprawy, otóż edytowałem Ciężki pancerz łowcy smoków i wszystko ładnie pięknie tylko, została wiśnia u tortu, hełm. Dobra, wyciągłem texture i z edytowałem. Gdy po podmienieniu textur, uruchomiłem grę i założyłem zbroje, okazało się, że nie ma hełmu!!! Potem założyłem średni pancerz łowcy smoków (nie edytowany), też hełmu nie było. A zbroja paladyna i rycerza hełm posiadała. Proszę o pomoc.
Serail:
--- Cytuj ---Nie mogłem napisać w temacie "GoMan i zagadnienia związane z teksturami'' więc zakładam nowy.
--- Koniec cytatu ---
Ktoś pewnie przez przypadek zamknął. Już naprawione.
--- Cytuj ---Sedno sprawy, otóż edytowałem Ciężki pancerz łowcy smoków i wszystko ładnie pięknie tylko, została wiśnia u tortu, hełm. Dobra, wyciągłem texture i z edytowałem. Gdy po podmienieniu textur, uruchomiłem grę i założyłem zbroje, okazało się, że nie ma hełmu!!!
--- Koniec cytatu ---
Cóż, spróbuj zedytować, np. zbroję paladyna. Zmień kolor hełmu i jeśli tam także schrzani się zbroja, to będziemy myśleć dalej.
Axon:
Hełm, od zbroi paladyna po edycji działa poprawnie, ale hełm od w/w pancerza nie ma chodź, podmieniłem texture na oryginalną. ;(
A skoro jesteśmy przy hełmach paladyna to czy da się go "zamknąć"??
Werewolf16:
Da, ale to musisz znac sie na 3D :) To nic trudnego nie jest, jeśli tak jak ja, ma sie 3Ds Maxa :DDD
Axon:
A to trzeba robić jakimś programem czy w GoMananie coś trzeba pozmieniać?? Jeśli jest do tego jakiś program to jaką ma nazwe?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej