Strefa moddingu gier Gothic > Modding i game development
GoMan i zagadnienia związane z teksturami
mikser60:
A jeśli ktoś chciałby przerabiać zbroje w formacie 3DS to się nie da! To są modele zbroi, a nie zbroje. Ale można przerabiać te modele w programach do 3D, np. 3DS MAX albo Blender. Mam pewien problem, a mianowicie tektury w G2NK nie chcą się otwierać przez Gomana. Wyskakuje błąd, że to niepoprawny format pliku. tektury zmieniły mi format na textures.vdf.disabled nie wiem co zrobić. HELP!
Robben:
Zrób tak. Wejdź do jakiegoś folderu, kliknij opcję narzędzia, a następnie wybierz zakładkę opcje folderów. Wyświetli Ci się okienko. Wybierz zakładkę Widok i odznacz opcję Ukryj rozszerzenia znanych plików. Teraz będziesz widział rozszerzenia wszystkich plików. Wejdź do podfolderu Data i zmień rozszerzenia Disabled na rozszerzenia VDF.
mikser60:
Dzięki! Pomogło! Jestem Ci bardzo wdzięczny!
Axon:
Elo,
Używając programu GoMan przeglądałem tekstury z Gothic 2 NK. Chciałem znaleźć teksturę zbroi magnata. Przeszukałem i nic :( Lecz potem chciałem jeszcze znaleźć teksturę startową z NK. Lecz znalazłem jedynie z podstawowego Gothic'a 2 . A i nie wiem czemu mam jeszcze tekstury z G1 np. szate Guru. Z góry thx. B)
Isentor:
Pewny jesteś, że NK przeglądasz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej