Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

OOBE - Out of Body experience

<< < (5/7) > >>

_Snopek_:
Tak więc ja dołączę do dyskusji i zadam jedno pytanie na które chciałbym poznać odpowiedź.

Mianowicie czy była by taka możliwość, że gdybym wszedł w trans i znalazł się w astralu to czy mógłbym na przykład skorzystać z jakiejś książki i uczyć się jakiegoś przedmiotu podczas gdy moje ciało by spało ?

Skoro można udać się na Hawaje mimo iż ich nigdy nie widzieliśmy to czemu byśmy nie mogli się uczyć ?

Oczekuje odpowiedzi  

Arti:

--- Cytuj ---Tak więc ja dołączę do dyskusji i zadam jedno pytanie na które chciałbym poznać odpowiedź.

Mianowicie czy była by taka możliwość, że gdybym wszedł w trans i znalazł się w astralu to czy mógłbym na przykład skorzystać z jakiejś książki i uczyć się jakiegoś przedmiotu podczas gdy moje ciało by spało ?

Skoro można udać się na Hawaje mimo iż ich nigdy nie widzieliśmy to czemu byśmy nie mogli się uczyć ?

Oczekuje odpowiedzi biggrin.gif
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli byś się mocno skupił i skoncentrował na ruszaniu rzeczy fizycznych ( książki ) to tak. Uczył byś się 2 razy szybciej albo i jeszcze szybciej. Twój umysł był by skoncentrowany na nauce. W świecie fizycznym umysł musi się skupić na ciele i na jego odczuciach. Co do tej odp. to nie jestem pewien, bo nigdzie nie czytałem, że można ruszać przedmiotami fizycznymi ale skoro można latać przy mocnym skupieniu to czemu nie dało by się przy mocnym skupieniu podnieść przedmiotu fizycznego. Całą noc będziesz zakuwał a potem wstaniesz świeży i wypoczęty. Oczywiście najpierw musisz się mocno skupić i przypomnieć choć jedną rzecz z projekcji astralnej wtedy cała książka ( o ile ją przeczytałeś ) wpadnie ci do mózgu jak rakieta. I 6 z klasówki... :D

A jeżeli nie mam racji to sobie wyobrazisz tę książkę i się będziesz uczyć.  

W OOBE wszystko jest możliwe co odróżnia go od świadomego śnienia.  

Jak wiecie ( albo nie ) człowiek wykorzystuje 10% umysłu. Einstein wykorzystywał 11%. To ciekawe ile w astralu można wykorzystywać na nauke.

Thoro:
Odpowiadam na wcześniejsze pytanie Artiego.

--- Cytuj ---PS Pytanie do Thoro, Otwierałeś tzn. Czakry czy bez nich wyszedłeś?
--- Koniec cytatu ---

Nie, i szczerze mówiąc ledwo wiem co to jest. Nie jestem ezoterykiem, ani też nie interesuję się tym. Nie czytałem również żadnych traktatów, poradników i książek o tym zjawisku.

--- Cytuj ---Np. gdy do ziemi będzie się zbliżał meteor ( chyba rok 2029) o ile się nauczę projekcji astralnej, będę mógł zapaść w projekcje astralną i zginąć bez bólu. Moje ciało się ,, spali ,, a ja będę w świecie astralnym i nic nie odczuję.
--- Koniec cytatu ---

Z tego co wiem jest to nie możliwe, ponieważ gdy ktoś/coś dotknie naszego ciała materialnego podczas stanu OOBE, ciało astralne natychmiast wraca.

Arti:
Oki krórki pościk bo mnie ,, brat goni ,, xD
Sposoby relaksacji. Od relaksacji zalezy czy uda się projeckja astralna.

* rozładowanie napięcia dzięki poczuciu humoru,
* ciepła kąpiel,
* ulubiona muzyka,
* wysiłek fizyczny.Bardziej zaawansowane:
* leżąc na plecach, napinaj i rozluźniaj po kolei wszystkie mięśnie od stóp do głowy, oddychaj miarowo, koncentruj się na odczuciach płynących z ciała,
* znajdź miejsce, w którym możesz wygodnie usiąść, weź kilka głębokich wdechów, tak by powietrze wypełniło całe płuca; zrób wdech, zatrzymaj powietrze, a następnie zrób wydech licząc do czterech; wdychając powietrze wyobrażaj sobie, że wypełniasz się światłem i spokojem,
* zamknij oczy i skoncentruj się na ciemności przed sobą; nie myśl o niczym, tylko patrz; twój umysł stanie się skoncentrowany i skupiony, a ciało ogarnie odprężenie.

momo:
Wszystko spoko, z wyluzowaniem nie miałem większych problemów. Leże sobie i odliczam w dół ''wyświetlając'' sobie liczby. Po chwili w rękach i nogach czuję mrowienie, stopniowo rozchodzi się po całym ciele, a w głowie jakby trzask, głośny pisk i w pewnym momencie skurcz. Konkretnie brzuch - kiedy chciałem sobie przypomnieć którąś z technik/wizualizacji poprostu mnie złapało, a pisk zanikał i dopóki nie otworzyłem oczu nie mogłem się z powrotem rozluźnić. Jaki błąd?

Btw:

1.Pytam z ciekawości: Można w ramach relaksacji pociągnąć sobie coś z procentami – też się rozluźni, czy będzie to miało jakiś zły wpływ (na koncentracje  no dobra to może głupie pytanie ;) ?

2.Można w astralu spotkać istoty inne niż ludzie?

3.Skoro tyle osób ma takowe umiejętności i za ich pomocą można podróżować w przyszłość (niby wyższy stopień wtajemniczenia ale pewnie ktoś umie), to dlaczego nie czerpią z tego korzyści materialnych (chodzi mi tu o rzeczy typu: jakie będą liczby w lotka w następnym losowaniu, albo kto i ile wygra mecz, zakłady za kase itp.)? Pzdr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej