Tereny Valfden > Dział Wypraw

VI zadanie Khaleba

(1/2) > >>

Khaleb:
Poranek był chłodny, słońce leniwie wznosiło się wyżej i wyżej. W tym czasie Khaleb wstawał.

Wyszedłem szybko z klasztoru, a przed jego murami stał już arcymag Arkhan. Wielki magu, jakie masz dzisiaj dla mnie zadanie?

Arkhan:
Owszem mam. Ostatnimi czasy, nie padał deszcz a zbiory w klasztornym ogrodzie były minimalne... Pójdziesz do rolnika kupić zapas rzepy, a oto 30 szt złota. Uwiń się szybko, bo potrzebujemy rzep. Ruszaj w drogę, bo mało czasu pozostało.

Khaleb:
Zrobiłem tak jak mi nakazał mag. Ruszyłem w strone farmy, cała droga przebiegała spokojnie. W oddali widziałem już farmę... Po paru chwilach byłem na miejscu lecz dowiedziałem się, że...

Arkhan:
Khaleb dowiedział się że jeden z rolników sprzedał całą rzepę.

- Kurde, i co ja teraz zrobie?

Na co rolnik mu odpowiedział

- Hmm, niedaleko stąd jest farma następna, jej właściciel niema dużych zamówień. Może u niego dostaniesz pożądaną roślinę.

- Tak zrobię! Uśmiechnął się Khaleb, pożegnał rolnika i wyruszył....

Khaleb:
I tak sobie szedłem i szedłem, po drodze spotkałem wilka przed którym musiałem wiać. Mimo, że uciekając przebiegłem z kilometr to farmy tego rolnika nie było. Ta ścieżka się niemiłosiernie dłużyła... Ale jest, w końcu. Zobaczyłem farmera i powiedziałem:
- Słyszałem, że dostane u Ciebie rzepe. Jeśli tak to daj mi jej za 30 sztuk złota...
- Nie ma sprawy - odpowiedział.

Ja wracałem zadowolony do klasztoru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej