Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Drugi krąg magii.
(1/1)
Astarth:
Witam.
Jestem magiem. Mam 9 poziom i jestem w pierwszym rozdziale. Poznałem pierwszy krąg magii lecz Parlan nie chce mnie wprowadzić w drugi krąg. Mam 10 PU. Parlan mówi, że nie nadeszła jeszcze pora.
Czy ma to związek z brakiem pkt PU czy nauczy mnie po Górniczej Dolinie?
Arkhan:
Witaj,
W Gothic'u II, wraz z rozpoczęciem każdego rozdziału, masz możliwość wstąpienia do nowego kręgu magii, czyli z chwilą rozpoczęcia II rozdziału, możesz nauczyć się II kręgu, (jest to wtedy kiedy idziesz porozmawiać z Lordem Hagenem o smokach). Podobnie ma się z III kręgiem, i IV jak i V, jednak wyjątek stanowi krąg VI, którego możesz się nauczyć w V rozdziale.
Pozdrawiam.
aleks194:
Nie możesz jeszcze opanować drugiego kręgu magii, tak samo jak innych umiejętności. w Gothicu II musisz dostać się do następnego rozdiału by wtajemniczyć się w wyższe kręgi czyli I rodział I krąg, II rodział II krąg i tak dalej tylko że VI krąg opanowujesz W V rodziale uczy Cię go Pyrokar po tym , jak odnajdziesz mapę morską dworu Irdorath. Kręgów uczysz się u Parlana I - III u kolesia w bibliotece nie pamiętam imienia to jest IV - V, a VI krąg u Pyrokara
Riddle.:
Parlan po prostu nie uczy drugiego kręgu. Drugiego kręgu nauczysz się u Miltena w Górniczej Dolinie. Dopiero tam będziesz miał pierwsze zetknięcie z tym kręgiem. Prosta odpowiedź i chyba najkrótszy post zaraz po takim innym... też prostym
Z wyrazami szacunku...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej