Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Pomocna dloń

<< < (2/3) > >>

Rethon^^:
Ja ostatnio "wykorzystuję" moich kompanów do tego aby większa część przeciwników atakowała ich/go a ja w tym czasie mogę spokojnie wybijać powoli każdego z nich. Zgadzam się również z Arthasem, Gorn jest jedną z postaci, która najczęściej ma szansę i okazję wesprzeć nas w wymienionych wyżej zadaniach.

srodek:
Według mnie wszyscy towarzysze są tylko przeszkodą, walcząc samemu o wiele rzadziej muszę wczytywać stan sprzed walki bo towarzysz został zabity czy samemu padłem. Walcząc samemu o wiele rzadziej sam ginę bo nie muszę sie przejmować i pomagać towarzyszowi jak za dużo wrogów go obskoczy. Mogę walczyć swoim stylem i nikt mi nie przeszkadza mogę uciec podleczyć sie i wrócić dokończyć dzieła zniszczenia:)

godula:
ja tam zawsze walczę sam, w jednej sytuacji konieczna była pomoc przywołania, obojetnie kogo w świątynii, ponieważ w środku było 3 magów, (strażników) i samemu ciezko było ich załatwic, a tak 1 się skupiał na czymś innym:))

_Snopek_:
Jeśli chodzi o pomoc ze strony NPC to najbardziej pomocną osobą dla mnie okazał się Wenzel w Cape Dun. Na samym początku gry gdy nasza postać pozostawiała wiele do życzenia odbijanie miasta razem z nim stało się dużo łatwiejsze.
Ponadto mogę wymienić jeszcze Maga Ognia z Geldern który także podczas wyzwalania miasta siał zniszczenie dzięki swym zaklęciom.
Na koniec dodam jeszcze Gorna głównie z powodów wymienionych już powyżej, uważam że jest to najsilniejszy NPC wśród wszystkich z którymi wybrałem się na wspólną przygodę nielicząc oczywiście nas samych.

Grison:
1.Wenzel w Cape Dun. Gdyby nie on to misja odbicia Cape Dun z rąk orków byłaby niemal nie do wykonania.
2.Georg w Vengardzie. Również barzo pomocny może nie zadaje zabójczych obrażeń i nie jest zbyt szybki ale i tak jest nieocenioną pomocą w sytuacji kiedy zwali się na Beziego ok 30 orków.
3.Gorn w Gothcie. Jak każdy wie w Gocie jest mnóstwo wszelkiego rodzaju zombiaków i szkieletów ,którzy gdy tylko cię zobaczą ruszają w twoją stronę jak opętani tak więc Gorn przydaje się jako swoista "żywa tarcza". Do tego znakomicie zajmuje uwagę Demona Goty podczas gdy ja siekam go mieczem od tyłu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej