Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Bogowie

<< < (2/2)

Matius:
Nie tylko z opowiadania Vatrasa, które jest naprawde pomocne i rozbudowane, możemy się dowiedzieć czegoś o Bogach. Wiele informacji zawartych jest w całych tomach ksiąg w Gothic 1. ta gra pod tym względem jest naprawdę imponująca. Poczytaj i posłuchaj, a będziesz wiedział synu Beiara...

Garret:
ÂŚwitny artykuł, wycinki z tekstów  Vatrasa, z tomów z Gothica l, i własne domysły. Lecz ciekawi mnie jedna rzecz. wszystkie te opowiadania, te legendy so opowidziane że kiedyś, dawno temu, a co takiego bogowie zrobili przez ostatnie pare lat?? Nic?? A wiec co? Wszyscy udali się na spoczynek? Nikt z nich nic nie robi??
No może poza beliarem(on zawsze aktywny). Innos na przykład, co ostatnio zrobil? Albo Adanos?? Jeśli coś wam się kojarzy albo domyślacie się czegoś to piszcie.

Z poważaniem
Garret

Enzo:
Muszę przyznać, że poruszyłaś/eś ciekawy temat. Historia Beliara jest ciekawa i w dodatku długa.
Jest bogiem zła. W grze często o nim mowa, ponieważ wszyscy się go boją, co potwierdza list Vatrasa do Isgarotha w którym Vatras pisze cytuję (... czyżbyśmy walczyli z samym Beliarem?)

Celeb:
1)Mi nie pasuje to ,że wszytko tak z Innosa się wzieło.Nie znam tych książek z GI ,ale opowieść Vatrasa dotyczy drugiej połowy twojego artu.Nie wierzę ,że Adanos wzioł się z Innosa.Zawsze jest możliwością ,że istnieli jeszcze dwaj bogowie ,rodzicie tych trzech bogów ,bo to miałoby sens.

Napisałeś ,cytuję:
"Wtedy pojawił się Innos "-ciekawe jak xD.Raz ,dwa ,trzy-dzień dobry Innos XDDDD

Reszta mi pasuje bo ma sens jakiś.

P.S.:Nie odbieraj tego jako krytyka ,bo wyrażam własne zdanie tylko ^^

Dydu:
Tak właściwie większośc informacji o bogach moim zdaniem to tylko pogłoski. Magowie wierzą w bogów, ponieważ dostają od nich wielką moc. Tak właściwie większośc informacji jest przekazywana przez magó i ich pracowników. Ludzie wieżą w moc bogów wiedzać co potafią magowie np. Vatras cały czas w mieście mówi swoje teksty o bogach. Po pewnym czasie to mnie nudzi i wnerwia. Ile można opowiadać o tym samym. Tj. bezimienny wieżę, iż człowiek los trzyma w swych własnych rękach. To, że ktoś powiedział, zmyślił sobie,że Innos jest dzieckiem anioła i boga. Gdzie zatem są ci inni bogowie i aniołowie. Bogowie istnieją w Gothicu. Na własnej skuże przekonał się bezimienny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej