Strefa pomocy > Gothic
Nauka walki bronią dwuręczną
(1/1)
kregan:
witam,
pytanie proste powinno być dla was,
czy żeby móc się uczyć broni 2 ręcznej trzeba mieć wyuczoną 1 ręczną?
może i dziwne ale na paru stronach sprzeczne info było...
np. na jednej w opisie umiejętności pisze że trzeba ale już w poradach na tej samej stronce pisze że nie trzeba... tak więc jakby ktoś mógł mnie upewnić w ktorejś z dwóch opcji to bede wdzieczny
pozdrawiam
(tak na marginesie, to mój 1-szy post i mam nadzieje że nie ostatni :))
Może być i ostatni jeśli tak będziesz nazywał tematy. Zmieniłem lecz na przyszłość proszę nie nazywać tak tematów - DODO
Sir_William:
Oczywiście, że nie! Walka bronią dwuręczną jest zupełnie inną dziedziną i w żaden sposób nie koliduje nauka tej sztuki od razu. Nie jestem pewien czy na początku gry będzie ktoś kto chcieć będzie Cię tego nauczyć.
--- Cytuj ---może i dziwne ale na paru stronach sprzeczne info było...
--- Koniec cytatu ---
Ja mogę tylko potwierdzić moje wcześniejsze słowa jako weteran Gothic 1. Zapewne reszta osądzi identycznie.
Pozdrawiam!
kregan:
heh no to dzięki :)
a tu cytat z tej stronki na której forum właśnie pisze :P :
Walka bronią białą – wyróżniamy dwa rodzaje broni białej – miecze jednoręczne i miecze dwuręczne. Miecze jednoręczne są szybkie, mają krótki zasięg, wymagają mało siły i zadają małe obrażenia, zaś miecze dwuręczne są wolne, mają długi zasięg, wymagają dużo siły i zadają duże obrażenia. Aby nauczyć się podstaw walki bronią dwuręczną trzeba najpierw nauczyć się w stopniu mistrzowskim walczyć bronią jednoręczną.
to w takim razie chyba powinni poprawić
pozdrawiam
Cóż dostałeś już odpowiedź więc sądzę, że mogę zamknąć - DODO
Nawigacja
Idź do wersji pełnej