Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
kusza czy łuk?
kolek:
ÂŁuk jest lepszy od kuszy. Może i kusza ma większe obrażenia ale nim przeciwnik dobiegnie masz szansę na trafienie raz (tzn masz czasu na 1 strzał)! Czyli jeśli nie trafisz tak czy inaczej jesteś zdany na miecz. Z łuku oddasz 2 może 3 strzały. I tutaj możesz zadać tyle samo dmg, ale zawsze masz w zapasie 1 strzał. A niektórzy twierdzą , że trzeba pakować w Zdolności Myśliwskie , że to się nie opłaca. Ale przecież do dwóch mieczy tak czy inaczej trzeba Zdolności Myśliwskich. Czyli jak będziesz rozwijał od początku łuk później możesz sobie spokojnie władować 2 miecze ;). A jak sobie wyuczysz jeszcze umiejętności typu Gruby Zwierz, Mistrz ÂŁuku, to będzie duużo lepiej niż z kuszą.
RIK:
Ja myślę że łuk jest bardziej interaktywny od kuszy.
Zdolności myśliwskie się przydają do walki na 2 bronie i do łuku i gra się przyjemnie moim zdaniem w ten sposób no i szybciej się strzela.
Kolek napisał:
ÂŁuk jest lepszy od kuszy. Może i kusza ma większe obrażenia ale nim przeciwnik dobiegnie masz szansę na trafienie raz (tzn masz czasu na 1 strzał)! Czyli jeśli nie trafisz tak czy inaczej jesteś zdany na miecz. Z łuku oddasz 2 może 3 strzały.
to prawda i ja polecam łuk
Onar:
Ja wole łuk bo się szybciej przeładowuje że tak powiem. Dużo osób mówi że kusza może być dobra na ludzi i orków. Ja ich pokonuje bronią białą. łukiem pokonuje zwierzyne i potwory. Może to dlatego że kusza już na początku mnie zniechęciła, bo mi bohater gry przeładowywał 10 sekund (może przesadziłem). osobiście wole łuk. Nawet z wyglądu.
PoZdRo
Hataker:
ÂŁuk lepszy bo szybszy od kuszy
a co do obrażeń to są nawet konkretne łuki
które zadają przyzwoite obrażenia .
Morgoth145:
Ja wybieram kusze. Według mnie jest celniejsza niż łuk, a szybkostrzelność łuku kusza nadrabia potężnymi obrażeniami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej