Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Paladyn-wojownik na odległość czy na zwartą walkę
KrokusM:
Co jak co, ale paladyni, zawsze byli "świętymi" wojownikami walczącymi o wolność naszą-i-waszą, w imię różnorakich bogów światłości i takich tam. Jeśli chodzi o moje zdanie, to myślę, że paladyn powinien (jako rycerz) posłógiwać się głównie bronią do walki w zwarciu. Jeśli służy bogom to niech używa magii przeciwko stworzeniom ciemności. ALE ALE. Jeśli jest (i powinien być) silny, nie powinno mu sprawiać problemu posługiwanie się też kuszą. Tak w ogóle to palladyn powinien być czymś pomiędzy magiem a wojownikiem, toteż jest to postać dość wszechstronnie uzdolniona...
Daedagor:
Witajcie. Moim zdaniem Paladyny są wyszkoleni do walki wręcz jak i używania magii. Jak wiecie Paladyni to są "ÂŚwięci Wojownicy Innosa" dlatego też dostają od Magów (niżsi rangą Paladyni) i od Innosa (wysocy rangą Paladyni) runy i uczą się z nich korzystać. I są one skuteczne przeciwko złym istotom, np. Orkom, Szkieletom, Demonom. A co do walki wręcz to oni walczą po mistrzowsku i znają do perfekcji zasady walki. Dlatego więc, moim zdaniem Paladyni są mocnymi wojownikami którzy umieją walczyć ze wszystkich broni. I z magii i broni strzeleckiej jak i z broni do walki wręcz.
Anmarius:
Moim zdaniem, do paladyna pasuje najlepiej walka w zwarciu. Podoba mi się też, że w gothicu, paladyn walczy magią na odległość. Jak zobaczyłem, że w gothicu paladyn posługuje się magią, to mnie to tak bardzo nie zdziwiło. W gothicu jest świętym wojownikiem Innosa lub Panem Cienia. Pozdrawiam...
Casano:
Moim zdaniem, samo słowo paladyn kojarzy się z cieżką wytrzymałą zbroją oraz ogromnym mieczem, którym zadaje obrażenia. Dlatego też, moje wyobrażenia i zdanie dotyczące paladyna zostanie takie jak napisałem wyżej. Co do łuku, oczywiscie każdy może wycwiczyc sobie umiejętnośc, które teoretycznie jest mu nie potrzebna. Jednak mówie, dla mnie paladynem, będzie ten kto posiada miecz i nieprzeciętną zbroje.
Arkhan:
Postać Paladyna, to z pewnościa ikona mężnego rycerza, o wielkiej wierze, i mocy wielkiego ducha. Na postać paladyna składa się powłoka cielesna która posługuje się pobłogosławionym przez Bogów mieczem, toporem, symbolem sił witalnych, natomiast ta duchowa, magiczna, siła ducha, siła przetrwania w wielkim ucisku, np w Gothicu II, kiedy Górniczą Dolinę zaatakowały smoki. Nigdy nie wyobrażałem sobię by paladyn posługiwał się łukiem, acz w dwójce mamy do czynienia właśnie z takimi osobistościami lecz oni są jedynie wyjątkami. Głównie Paladyn to wojownik siły i mocy ducha.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej