Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Bramy Bogactwa?

(1/1)

Nefarius:
W pewnym momęcie gry od hanny dostaje jakis klucz i ona mówi ... "oto klucz do bram bogactwa" albo jakoś tak podobnie, jesli można by wiedziec ... do czego ten klucz jest??

KARWO:
Czy oddałeś jej "bardzo starą mapę" którą kupiłeś od kartogtafa? Zdaje mi się ze właśie wtedy ona tak mówi.
Chyba chodzi o to że możesz otworzyć z drzwi w knajpie i zejść do gildi złodzieji. Nie jestem do końca pewien czy to jest napewno tak.

Szarleǰ:

--- Cytuj ---Czy oddałeś jej "bardzo starą mapę" którą kupiłeś od kartogtafa? Zdaje mi się ze właśie wtedy ona tak mówi.
Chyba chodzi o to że możesz otworzyć z drzwi w knajpie i zejść do gildi złodzieji. Nie jestem do końca pewien czy to jest napewno tak.
--- Koniec cytatu ---

Heh... mi tam się raczej wdaje, że oddał jej księgę długów Lemara (nie pamiętam jak sie pisze jego imię ;]). A klucz, z tego co pamiętam służy do otwarcia drzwi do jakiejś jaskini na morzu... możliwe że się mylę, ale z tego co pamiętam jest to coś takiego na małej wysepce. Sam nie powiem ci jak tam dopłynąć, z prostej przyczyny - zapomniałem.

Pozdrawiam.

Sado:
Jak mówił RooTer jest to klucz do skrzyni. Musisz popłynąć na wysepkę. Jaskinia będzie zakryta "roślinnością". Będzie w niej kilka jaszczurów. Pochodnia jest dźwignią, która unieruchamia kolce. Jeśli wejdziesz to takiego pokoju i nie naciśniesz dźwigni to kolce zagrodzą ci drogę i zginiesz. W tym pokoju jest kilka skrzyń i pucharów. Niektóre skrzynie sa otwarte, inne trzeba otworzyć wytrychem, a inny własnie tym kluczem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej