Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Seria The Sims

(1/2) > >>

Wrath:
O The Sims słyszał chyba każdy. Przez te lata zyskała ogromną ilość fanów. Seria jest fenomenem żeby się o tym dowiedzieć wystarczy zobaczy ile dodatków do niej wyszło i wychodzi nadal ile ludzi to kupiło ilu ludzi w to gra albo grało.
Gra jest fenomenem to fakt ale dlaczego tak się stało?

A moje drugie pytanie  to po prostu czy graliście i czy seria się wam podoba.

Mi osobiście gra po tygodniu znudziła i odstawiłem ją w kąt powiedzcie mi jak można grać w życie bo jak inaczej można nazwać simsy ale nie jakieś życie bohatera walczącego z smokami i innymi potworami tylko zwykłe szare nudne życie zwykłego człowieka którego sobie stworzyliśmy. Jak chce zagrać w symulację życia to gram powiedzmy w Fable jest to podobne do simsów jednak akcja dzieje się w świecie fantasty i jest o wiele ciekawsze. Gry powinny być jak książka powinny dawać niestworzone sytuację a nie zwykłe życie,
Ktoś może powiedzieć że GTA daje szare miasta i chodzisz zwykłą postacią jednak tak nie jest w GTA mamy bohatera a życie jego nie jest szare i nudne w Vice City wcielaliśmy się w Tommiego który należał do mafii a w San Andreas byliśmy CJ'em który był gangsterem gra miała fabułę czego w simsach niema.
No jeszcze jest sprawa dodatków które mnie denerwują najbardziej te do Simsów 2 takie zwierzaki można było dać już w podstawowej wersji a pory roku które mają być tematem następnego dodatku to było na początku dać.
A wy co myślicie o tej serii

ÂŚlimaczek:
1. The Sims jest jedną z jedynych serii symulatorów życia a jak już jakieś są to Simsy je przykrywają. Sukces zawdzięczają dziewczynom które z reguły bawią/bawiły się lalkami i niemal wszystkie które mają dostęp do komputera to mają na nim Simsy.
2. W serie The Sims grałem z 3-4 lata temu, ale znudziły mi się. To gra nie dla mnie ale jako symulator życia jest to bdb. gra. A EA kasuje na tym ogromnie dużo pieniędzy. Nie dość że ogromnie dużo odbiorców (jak już mówiłem niemal wszystkie dziewczyny z komputerem), to jeszcze jest pełno dodatków które mają cenę, taką jak oryginalna gra. Spójrzcie sobie na listy najbardziej kasowych gier któregoś roku z ostatnich 2-3 lat, to w pierwszej 15-stce znajdziecie co najmniej 3 gry z serii The Sims..

Poza tym nie miejcie zarzutów do tego że ta gra jest nudna. Jakoś wszystkie Plebanie, M jak Miłość, czy inne seriale pokazują zwykłe życie a mają dużą oglądalność. Wam się może to nie podobać ale nie wszystkim.

Metztli:
Gra The Sims to fenomen, trafia do wszystkich... Ale pierwsza część szybko się nudzi, simowie nie dorastają, wszystkie dni są takie same, nuda... No ale Sims 2 trochę ożywia rozgrywkę, potrafię grać w nią godzinami, fajnie patrzeć jak sim którego stworzyłeś dorasta, zakochuje się, zakłada rodzinę, ma dzieci, one dorastają i tak dalej... Ale tak serio to gra w końcu się nudzi...

Arkhan:
Mam podobne zdanie jak poprzednicy, seria The Sims zawdzięcza swój sukces dziewczynom które na pytanie [np u mnie w klasie i w ogólnym towarzystwie] jakie gierki mają na komputerze to każda odpowiada : simsy z dodatkami!. Dziewczyny łatwo lecą na tego typu produkcje, mają one odmienny gust iż my choć i w tym wypadku zdarzają się wyjątki :D

Jeżeli chodzi o to czy grałem to oczywiście że tak. Hmm ogółem mogę powiedzieć że cała moja gra w tą serię zajęła około 1 miesiąca z przerwami. Gra jako symulator życia niema sobie równych, jeżeli chodzi o mój gust to dla mnie gra za szybko się nudzi w sensie "zjedz, idź do pracy/szkoły, po powrocie wróć, odrób lekcje, umyj się, idź spać".

Pzdr.

DeadFish:
Jedyne simsy w które grałem to była pierwsza część, bez żadnych dodatków. Grało się w to bardzo przyjemnie, chociaż gdy już się wszystko osiągnęło, gra była nudna. Oczywiście można było się bawić jak tych biednych simów zadręczyć na śmierć (:D) np. wpuszczając do basenu i usuwając drabinkę ;D
Gra ogólnie dobra, ale z drugiej strony nienawidzę gier których nie można przejść...wyłączając MMO.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej