Tereny Valfden > Dział Wypraw
Porządki w chramie
Yarpen aep Thor:
- O rany... teraz się zastanawiam. Czy... Mniejsza o to. Znajdź sobie uczciwą pracę, albo zanim porwiesz się na coś takiego poćwicz na szczurach czy coś. Podał ci kufel piwa. - Nie pomyślałeś o tym że przed pracą dla półświatka warto "poznać" ludzi?
Velegar:
- Ludzie miewają problemy, które ciężko normalnie rozwiązać. Myślałem, że to może podobna sprawa. Szczerze mówiąc nie wiedziałem jak bardzo poza prawem może działać ktoś nazywający siebie kaprem. Mój błąd, ale zdarza się gdy jest się kompletnie obcym w nowym miejscu. - odrzekł
Yarpen aep Thor:
- Kaprem? Kurwa, Nelson to pirat i przemytnik. Uczciwy, ale no... wiesz. Dla mnie byłoby podejrzane gdyby kaper poprosił mnie o oczyszczenie mety. A... Chuj. Słuchaj, jak chcesz napierdalać skurwysynów za dobre pieniądze to Bękarty zapraszają. A jeśli nie to zajrzyj do Ekkerund. Szukaj Dominika aep Zirgina. Tylko pukaj zanim wpadniesz do jego klitki. Gdyby marudził powiedz mu że ja cię wysłałem.
Velegar:
- Skoro polecasz to miejsce i tego Dominika to nie omieszkam tam zajrzeć. Może znajdzie się tam nieco inna robota dla kogoś takiego jak ja.
Yarpen aep Thor:
- Polecam polecam. Dobra wypij piwo i zjeżdżaj do Nelsona. Przekaż mu ode mnie że jest głupi. Powiedział siadając na taborecie. - Tylko nie forsuj tej nogi zbytnio, za kilka dni powinna być jak nowa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej