Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Rozproszeni

<< < (6/13) > >>

Rakbar Nasard:
- Kiedyś współpracowałem z panią Eteler przy badaniach nad wulkanami. Bardzo mi wtedy pomogła. Niestety od paru lat nie miałem z nią kontaktu, odkąd Inkwizycja zaczęła swoje rządy. Reszty z nazwisk nie znam, jednak ta Pani - wskazał na maga wody - wygląda dziwnie znajomo. Gdzieś ją widziałem, ale gdzie, przypomnieć sobie nie mogę. Na rynku? Albo w szpitalu? Potraktujcie to jedynie jako poszlakę, bo wiek nie ten już. Ale może to wam się przyda: jeden z moich wykładowców zaobserwował jakieś dziwne anomalie w chramie na południu. Zapytajcie go sami, Albert jest w sali wykładowej numer 4 na pierwszym piętrze. Akurat ma przerwę.

Melkior Tacticus:
- Szpitalu, ale którym? Spytał o czarodziejkę wody. Mieli dwie poszlaki.

Rakbar Nasard:
- W centrum Atusel.

Melkior Tacticus:
- Dziękuję, i miłego dnia życzę. Podziękowawszy zabrali karty i wyszli z gabinetu rektora, kierując się do sali wykładowej numer cztery, szukając Alberta. Jeśli on nie pomorze, to czeka ich wycieczka do Atusel...

Rakbar Nasard:
Doszliście do drzwi sali wykładowej numer 4, gdzie według planu przebywać miał Albert, nauczyciel języków obcych. Przed wejściem było około 50 przepychających się studentów. Najprawdopodobniej ogłoszono wyniki z jakiegoś egzaminu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej