Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Echa przeszłości III - Arsil

<< < (85/109) > >>

Euthnoelfhijnd:
Warcisław zobaczył, jak Melkior, Nawaar, Kazmir, Ashog, Domenik i Torstein szli do kajuty Melkiora. Warcisław nie został tam zaproszony, więc na odchodne krzyknął, aby wszyscy usłyszeli:
- Skoro mogłem publicznie Cię oskarżyć, to i publicznie przepraszam Cię za niesprawiedliwy osąd i przyznaję Ci rację!

Torstein Lothbrok:
- Witaj, szefie. - poszedł razem z resztą do kajuty Melkiora. Szedł na samym końcu, ledwo przeciskając się przez korytarze i klnąc pod nosem.

Nawaar:
Nawaar jako jeden z nielicznych został wytypowany, przez Melkiora do zejścia pod pokład. Ciemnoskóry ruszył natychmiast za draconem, ale jednak musiał zachować dystans, gdyż skrzydła i ogon przeszkadzały również osobą postronnym. W końcu jednak się udało dostać do ciasnej kajuty. Pewnie teraz wszyscy dowiedzą się planu jaki wymyślił elf albo po prostu bez planu na hura, rozwalą Salima z jakim skutkiem to się jeszcze okaże.

Melkior Tacticus:
- Dziękuję. Odparł Sędziemu I wszedł za resztą. - Więc tak. Zaczął zamykając drzwi i zdejmując buty by zacząć zakładać te od zbroi. - Wezwałem was bo potrzebuję pomocy przy pozbyciu się tego urzędnika Selima. Wiem że ta gnida - zrobił pauzę sięgając po nagolenniki - ma willę nad morzem, dwa kilometry na wschód od miasta. Weźmiemy łódź - założył napierśnik - Zdesantujemy się tam po zachodzie słońca i zabijemy wszystko co stawi opór. Ponadto - założył naramienniki - - W piwnicy willi mogą być zakładnicy, typowa nasza operacja. Eliminacja i ekstrakcja. Zapytacie o konsekwencje. Brak. Bo nie zostawimy świadków.

Nawaar:
Nawaar wysłuchał planu ataku na posiadłość, który był bardzo prosty w wykonaniu a jednocześnie wiele mogło nie wyjść.
- Dobrze, ale co z cywilami na przykład dziećmi, kobietami, niewolnikami. Mamy zabijać czy działamy wedle własnego sumienia?
Na pewno jakieś niewinne istoty w takim miejscu będą. Mauren może mieć ewentualny dylemat, który chciał teraz rozwiać, żeby później również ewentualnie nie wylądować pod kilem. W każdym bądź razie przerwał ciszę oraz na chwilę powinien, oderwać elfa od ubierania zbroi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej