Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Echa przeszłości III - Arsil

<< < (8/109) > >>

Melkior Tacticus:
// Jakiej wojny?

- Zasadniczo to to jest wycieczka dookoła świata. Jedynie we Vrih zatrzymamy się by zbadać jaki wpływ na mieszkańców wywarły artykuły do prasy dotyczące aneksji, które dostarczył Miyashi. Reszta przystanków będzie raczej poznawaniem kultur i tak dalej.

Nawaar:
// Chodziło mi o to, żeby jej czasem nie wywołać.

Mauren nie wiedział, że to będzie tylko wycieczka krajoznawcza a coś więcej, ale poznawanie kultur i zwyczajów obcych nacji może nieco przybliżyć ich innym oraz poznać słabe punkty, które można wykorzystać w miarę konieczności. Nawaar był światowym maurenem, więc będzie chciał czerpać garściami z tej wyprawy.
- Rozumiem. Zobaczymy co się wydarzy.
Na razie nie miał więcej pytań.

Kazmir MacBrewmann:
- Jak rozumiem zachaczymy o Torgon? Dobrze. Bo dostałem pierdolone zawiadomienie o "wypadku" ojca w rodzinnej kopalni. Pociągnął z fajki Wypadek mnie w dupe... stawiam flaszke że wykończyła go konkurencja. Kopalnia była zamknięta od czasów praprapradziadka Hegmunda MacBrewmanna, Więc to nie był wypadek. Stawiam swoje ziemie że to MacChesterowie... kurwy niemyte... Na chuja hodowcom bydła kopalnia? Skąd wiedzieli że nie jest wyeksploatowana? Krasnolud popadł w rodzaj monologu, wszak nikt mu zbytnio nie miał co odpowiedzieć. Chyba.

Melkior Tacticus:
- Tak, daj tylko znać gdzie. Torgon jest sporym krajem. Ktoś coś jeszcze?

Euthnoelfhijnd:
- Skoro już opisujemy cele podróży, to pozwolę sobie tylko krótko nadmienić, że skoro zamierzamy popłynąć do Tolgrund, to oczywiście trzeba zaznaczyć, że nawet przy sprzyjającej koniunkturze handlowej dla całej Myrtany i Ardenos, w tym miasteczka Tolgrund, tereny przy granicy Ardenos nigdy nie są w pełni bezpieczne i zawsze trzeba się tam mieć na baczności. - Warcisław odpowiedział na pytanie Melkiora.
- Ponadto... - zaczął dodawać po chwili - ... wciąż nie mamy odpowiedzi, co zrobić z dzikimi ludami Vrih. A są one ewidentnym zagrożeniem tak dla planu aneksji, jak i dla pokoju jako takiego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej