Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Schodami do nieba #3

<< < (8/8)

Patty:
Po chwili do świątyni weszła Patty.
- Żyjesz- mruknęła z mieszaniną zaskoczenia i podziwu - Dobrze. Chodźmy zatem, czas wracać na Valfden. Ładne skrzydła - dodała przy okazji, patrząc na szare lotki skrzydeł Marduka.

Marduk Draven:
– To ktoś kiedyś zginął? – dodał z lekkim uśmiechem. Odgarnął włosy z twarzy, po czym rozejrzał się po sali. – Tak, chodźmy. Choć będę z pewnością tęsknił za tym miejscem... i dziękuję. I za pochwałę, ale bardziej za przyprowadzenie mnie tu.

Patty:
- Spokojnie, wrócisz tu jeszcze. Chciałam cię właśnie nauczyć jak przenosić się do Przystani, a potem wracać na Valfden. Na razie zrobię to ja, ty jesteś świeżo po przemianie i nie ma potrzeby tak cię obciążać. Ten symbol który narysowałam wcześniej to anielska runa przeniesienia. Pozwala nam na wstęp do Przystani, a potem na powrót na Valfden. Patrz i ucz się - Patty zaczęła rysować powoli wzór na piasku plaży. Celowo powoli, by Marduk mógł zapamiętać symbol i potem go powtórzyć. Po dłuższej chwili jej praca była gotowa - Zapamiętałeś?

Marduk Draven:
Anioł obserwował, jak anielica rysuję runę. Patrzył i zapamiętywał każdy najmniejszy ruch, dzięki czemu symbol mu łatwo zapadł w pamięć.
– Tak.

Patty:
- Wracajmy zatem - powiedziała anielica i wraz z Mardukiem weszła na symbol, który rozbłysł światłem i przeniósł oboje do Twierdzy Świtu.

Zadanie zakończone
Podsumowanie: Marduk po ukończeniu dotychczasowego szkolenia dostąpił zaszczytu zostania aniołem. Wraz z Patty udał się do Niebiańskiej Przystani, gdzie został obdarzony anielskim darem.

Marduk Draven
Aktywność: brak
Opisy: 1 brązowy talent
Walka: brak

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej