Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Wierzyciel

<< < (11/24) > >>

Quinn:
- Quinn jestem - powiedział do ponurego nieznajomego. Najwyraźniej ich misja się mocno skomplikowała - I że tak elokwentnie zapytam, co teraz? Ze swojej chwilowej poprzedniej profesji co prawda pamiętam sposób czy dwa na porozumienie się z umrzykiem, ale ani tego nie potrafię, ani nie znam nikogo kto by potrafił. Jest szansa żę przekazał komuś informacje albo je gdzieś zapisał?

Domenik aep Zirgin:
- Przekazał. Podano prosie w tym czasie, z dodatkami wymaganymi przy takowym, mięso było tak miękkie że kelnerka kroiła je talerzem. - Tylko że...
- Co pieprzło. Przerwał Domenik.
- Daj dokończyć stary cepie. Wierzyciel zdążył przekazać że klucz, a przynajmniej jedna z pięciu części jest na Vrih. Razem z mapą do pozostałych czterech fragmentów. Problem w tym że Vrih boryka się z najazdami Łupieżców z Ignis Terra.
- Łał, to już ich ktoś nazwał? Jestem do tyłu z polityką.
- Zawsze byłeś. Jednakże większym problemem jest Ghurucki margrabia Sesosits Szeszeszantisz. Ma chrapke na Vrih i często napada ich większą wyspę Dihok. Zapłace wam jeśli to sprawdzicie, Merith nie wie. Celia i Melkior wolą by zrobić to bez jego wiedzy.

// Polityczna Mapa Świata

Quinn:
- To teraz płyniemy za morze? W sumie... A co ja mam lepszego do roboty? - zamyślił się Quinn wspominając mapę świata, którą widział ostatnio w Efehidon. W sumie nie tak daleko jak o tym pomyśleć - Jak już się roboty podjąłem to jestem chętny szukać tych informacji dalej.

Domenik aep Zirgin:
- Ale jesteś pewien? Wisz, to kawał stąd. Powiedział zakąszając mienso - A ja nie kce Cie w duże kaka władować. Vernuśśś a...
- Tak. Szefowa dała na służbowe wydatki. Vernon położył na stole pokaźny mieszek przewracając oczyma. Domenik spał na złocie a żebrał drobniaki na droge. Cały on.

Quinn:
Elf zaśmiał się cicho, widząc krasnoluda sępiącego o złoto. Jakże typowe dla jego rasy. Ale sam Quinn nie był przecież inny, z tym ze on nie spał na złocie, a bardzo potrzebował pieniędzy.
- Jak zarobek godny i nie zginę gdzieś po drodze to mogę się wybrać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej