Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Jedzenie
Dragas:
Mój Jadłospis:
Pierwsze śniadanie:Płatki na mleku,lub serek czekoladowy z dwoma samymi świeżymi bułeczkami.
Drugie śniadanie:Jakiś baton i napój od czasu do czasu jakaś bułeczka albo rogal.
Obiad: Róznie to bywa ale zwykle jakaś zupka albo kotleciki + ziemniaczki i surówka.
Podwieczorek: Jak coś to batona ale to bardzo rzadko.
Kolacja:Kanapeczki z serkiem lub jakimś mięchem lub jakieś zapiekaneczki a czasem gotowana kiełbasa z ketchupem.
Robben:
W takim razie ja wymienię pyszności, które lubię podjadać :-*:
- ÂŚniadanie: dżem, nutella, szynka, pasztet, ryba, ser, płatki, jajecznica, jajka gotowane, flaczki, parówki, budyń i kiełbaski ;D
- Obiad: kotlety schabowe, gulasz, bitki, pieczeń, kury, spagetti, ryba, kluski, pierogi, naleśniki, omlety, zapiekanki, pizze, hamburgery, hot-dogi i szaszłyki, oraz zupa pomidorowa, rosół, krupnik, pieczarkowa, żurek i minestrone :)
- Kolacja: to samo co w śniadaniu ;)
- Podwieczorek: batoniki, czekolady, ciasta, jogurty itd ;D
Nie trzymam się zasad, że to na śniadanie, a to na obiad. Jeśli mi tak pasuje, to na śniadanie jem to, co na obiad, lub na odwrót i mogę to robić o każdej porze. Co do mojego wymarzonego jedzenia, to... no cóż, niemam tu nic na myśli, ale jeśli już, to to coś, musiało by mieć lepszy smak niż potrawy wymienione powyżej ;D.
Eregrin:
ÂŚniadanie: Na śniadanie, lubię jeść coś porządnego i sycącego. Jest to zazwyczaj jajecznica z szynką, tosty, zwykłe parówki ("paruffki") czy hot-dogi. Czasami jednak, jem zwykłe kanapki, lecz to w teraźniejszych czasach jest wielką rzadkością.
Drugie ÂŚniadanie: Drugiego śniadania nie jadam. Może to być lud, albo mała paczka chipsów, ale to podczas spaceru. Do szkoły, mam zazwyczaj jakiś mały batonik, bowiem nie uważam, zeby drugie śniadanie było do czegoś potrzebne.
Obiad: Największy posiłek dnia. Na pierwsze danie, najchętniej wybrał bym zupę owocową, albo też barszcz biały. nie za bardzo przepadam za zupami, jednak te dwie wprost uwielbiam. Na drugie danie, może być: Ryba (w większości, bardzo lubię rybki smażone, ale najbardziej uwielbiam wędzone). Lecz podam tutaj kilka potraw rybek, które lubię najbardziej:
* Węgorz wędzony, w galarecie, smażony
* Panga - filet, bądź też po grecku
* ÂŁosoś - wędzony, albo na parze
Jeśli zaś chodzi o inne, to były by to: Klopsiki Szwedzkie (moje ulubione), pulpety (w sosie pomidorowym), kotlet schabowy, pieczeń rzymska, frytki, lazania, gołąbki, frutti - dimare, pizza i tyle tego, że mi sie nie chce wymieniać...
Jadam także od czasu do czasu w McDonald, wiec lubię wszelkiego rodzaju kanapki (ale BEZ pomidora) - Hamburger, Cheseburger, Fischburger, Big Mack, Fisch Mack, Podwójny McRoyal i inne potrawy: Frytki, kurczaczki, rybki etc.
Deser: Na deser, jem zazwyczaj jakąś czekoladkę, batonik, albo jakieś owoce, bądź też inne rzeczy, jakie można przyrządzić. Czasami jednak, nie jem go w ogóle.
Kolacja: Na kolację, spożywam: kanapki, tosty, jajecznicę - śniadanie wieczorne jednymi słowy :). Albo także, potrafię jej w ogóle nie zjeść.
user no. 11627:
Oto co lubię sobie zjeść....
ÂŚniadanie: płatki z mlekiem / bułka z jakąś wędlinką + pomidor / jajecznica
Drugie śniadanie: drożdżówka / pączek / kanapki
Obiad: schabowy, ziemniaki i surówka / zupa owocowa + naleśniki / pomidorowa / ryba (najlepiej smażona) / krokiety
Podwieczorek: jakieś ciasto domowej roboty :D
Kolacja: kanapki / zupa mleczna
Kirgo32:
Najczęściej jadam:
śniadanie: Płatki z mlekiem lub po prostu kilka kanapek z wędliną,serem czy dżemem.
2 śniadanie: (Jem ZAWSZE w szkole), raczej kanapki lub bułka. Nieraz drożdżówka, która zakupie w szkolnym sklepiku.
obiad: Jakaś zupa (najczęściej pomidorowa, rosół, krupnik czy buraczkowa) lub ziemniaki z mięsem (np. schabowy), surówką i sosem. A w niedziele 2 dania (najczęściej takie jak wyżej).
kolacja: Najczęściej kanapki z wędliną, pomidorem czy serem, ale od czasu do czasu jakieś naleśniki czy omlety.
Wymarzony jadłospis:
śniadanie: Naleśniki z dżemem truskawkowym.
2 śniadanie: Drożdżówka z budyniem.
obiad: Kebab Turecki (kupiony w tureckiej restauracji) lub Gyros także od Turka.
kolacja: Jajecznica robiona na masełku bez dodatku mięsa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej