Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Jedzenie

<< < (3/9) > >>

Arti:
Moje codzienne jedzenie w dni robocze:
ÂŚniadanie : jakaś kanapka i herbata.
II śniadanie : kanapki w szkole
Obiad : Oj tu zróżnicowanie wielkie( ziemniaki+surówka+jakaś padlina)lub(zupa pomidorowa,ogórkowa,buraczkowa,barszcz czerwony, barszcz biały ,pomidorowa , kapusniak(rzadko)
IIobiad : nie jadam chyba, że czasem w niedziele to wtedy pierwszy obiad to :ziemniaki+surówka+jakaś padlina a drugie to jakaś zupa z wyżej wymienionych
Podwieczorek : nie jadam ale jakieś ciastko się hapsnie jak w barku jest..
Kolacja : chyba przestanę jeść bo to tuczy ale często jakieś kanapki...
W weekend:
ÂŚniadanie : tak trudno powiedzieć ale jakaś parówka xD kanapki, chleb opiekany w jajku ( polecam gdyż ma dużo żelaza a gdy dodamy wiórków żelazowych to jeszcze więcej, to z wiórkami to żart) ale żadko no i moja nowość tosty z serem i szynką smażone na oleju roślinnym na patelni na lekkim ogniu. Chrupiące, ser się ciągnie... MMMMM.
Obiad : jak w dni robocze
Podwieczorek : jak w dni robocze
Kolacja : jak w dni robocze...

A teraz dla zinteresowanych przepis na tego pysznego tosta.
Dwie kromki smarujemy masłem i na jedną z nich kładziemy ser i szynkę( może być parówka,kiełabasa ogólnie jakaś padlina) i przykładamy drugą kromką. Na rozgrzanej patelni z olejem kładziemy kanapke i smażymy. Lookamy co jakiś czas na spód by zobaczyć czy się usmażyło( najlepsze takie brązowate) i przekładamy na drugą stronę i znów lookamy czy się usmazyło. Potem jemy z ketchupem, majonezem, chrzanem lub co kto woli. Smacznego, a i jescze ja tenm przepis z The Sims 2 wziołem xD ale polecam bo to takie pyszne...

Na dole:

--- Cytuj --- Sniadanie : chipsy z polewą nugatową
Drugie śniadanie : N/D
obiad : spagetti (uwielbiam)
drugie danie : N/D
podwieczorek : 5 l. soku z cytryny
kolacja : chipsy z polewą migdałową ras.gif
--- Koniec cytatu ---

Nie polecał bym Ci jeść tylu chipsów, gdyż chipsy psują żołądek i są trawione nawet 6 miesięcy.

Moje wymarzone żarełko (korytko)

ÂŚniadanie - Chlen opiekany z degustą bądź jajecznica na szczypiorku,boczku i cebuli. ( no może bez cebuli)
II ÂŚniadanie - Myślę, że kanapki ze świeżym chlebem i świeżym masłem i świeżą szynką
Obiad - Spagetti, Pomidorowa, Kotlety mielone z buraczkami,Kluchy ÂŚląskie z sosem i buraczkami
II Obiad - Kluchy ÂŚląskie z sosem i buraczkami
Podwieczorek - Nic
Kolacja - Stos kanapek lub parówka na pół przekrojona z serem...

Boba Fett:
Codzienny jadłospis:

ÂŚniadanie:
ÂŚniadanko zazwyczaj jem w szkole, gdyż rano nie mam na to za bardzo czasu. Najcześciej są to bułki lub chleb z żółtym serem.
Obiad:
Jakaś zupa i czasami danie z mięsem. Najcześciej z zup to: pomidorowa, rosół, krupnik, buraczkowa.
Kolacja:
Parówki na ciepło lub chleb z: żółtym serem/krojonym pomidorem.

Wymarzony jadłospis:

ÂŚniadanie:
Hmm... talerz płatków z mlekiem.   Tego nigdy za mało. A w szkole jabłuszko, które zazwsze dostaję od kolegi w zamian za bułkę/kromkę chleba.
Obiad:
Chude mięsko z ziemniaczkami polanymi tłuszczem i jakąś dobrą surówką (z marchewką lub z kapustą pekińską zmieszaną z kukurydzą w majonezie). Prócz tego uwielbiam też ryż z jabłkiem. Ewentualnie frytki.
Kolacja:
Jakaś mała porcja jajecznicy ze szczypiorkiem lub jajko na miękko. Prócz tego mogą być kanapki grubo posmarowane masłem osełkowym z cieniutko pokrojonym pomidorem (niezbyt dojrzałym).

Grison:
Codzienny jadłospis:
ÂŚniadanie- Płatki z mlekiem(głównie Cini-Minis lub Corn Flakes).
Drugie śniadanie(w szkole)- kanapki z żółtym serem i jakąś wędliną, do popicia Sprite lub 7 Up, baton(lion, snickers lub bounty).
Obiad- jakiaś zupa np. grochówka, pomidorowa, rosół lub grzybowa(rzadko).  
Kolacja- ziemniaki z jakimś mięsem typu kotlet schabowy, kotlet mielony, pierś kurczaka no i surówka.

Wymażony jadłospis:
Sniadanie- Cheseburger z dóżą ilością sera(wiem ,że nie zdrowe).
Drugie śniadanie-(takie jak codziennie).
Obiad- Fix do potraw chińskich wraz z duszoną piersią kurczaka.
Kolacja- fajnie jest tak jak jest aczkolwiek czasami marzy mi się wielki tależ frytek przesiąkniętych cholesterolem wraz z curry i ketchupem.

Maksous:
Jadłospis:

śniadanie - płatki z mlekiem (mleczo)
drugie śniadanie - nie jadam
obiad - rosołek, mięcho, ziemniaczki i surówka
podwieczorek - różnie
kolacja - kanapki

Wymarzony Jadłospis
śniadanie - kanapka z pomidorem mozarellą i przyprawami
drugie śniadanie - nic
odbiad - spaghetti ewentualnie coś w tym stylu
podwieczorek - nic
kolacja - może jakaś porządna surówka

Rakbar Nasard:
Witam

Oto co zawsze jem:

ÂŚniadanie - kanapka z dżemem i miodem + jogurt.
Drugie śniadanie - dwa małe obwarzanki.
Obiad - ziemniaki, kotlet schabowy i sałata w śmietanie ( mniam   ).
Kolacja - zwykle nie jadam a jak jadam to małą ( nie jadam bo obiad późno jem   ).
                       Od czasu do czasu kanapki lub mleko + płatki.

To jest mój jadłospis na co dzień i zarazem wymarzony  .

Pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej