Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Próba Siły #20
Happy:
//Nie no spoko, też ostatnio jestem trochę zalatany.
Wygląda na to, że w końcu dotarłem do celu. Pomyślał po czy zrobił niepewny krok do przodu w głąb jaskini. Zaczął się uważnie rozglądać, będąc niedokońca pewnym czego się może spodziewać.
Bethrezen Hatton:
O dziwo w jaskini nie było tak ciemno, jak byś się spodziewał. W ścianach i na podłodze były świecące kryształy, zaś w oddali groty widziałeś żółtawo - pomarańczowy blask ognia, jakby z pochodni.
Happy:
Zaczął powoli kierować się w stronę światła, uważając by nikt nie mógł go przypadkiem usłyszeć. Kiedy podszedł najbliżej jak mógł rozejrzał się po miejscu do którego właśnie dotarł.
Bethrezen Hatton:
W okręgu wokół ogniska ujrzałeś kilka osób. Trzech wyglądających jak rasowe męty wyjęte spod prawa. Rzucali wulgarne słowa, jedli jakieś mięso i popijali piwo. Usłyszałeś też ciche, stłumione stęknięcie.
- Ryj smarku!- ryknął jeden z nich.
Happy:
Podszedł najbliżej jak mógł, aby mieć jak najlepszy widok na całą sytuację która ma miejsce w okół ogniska. Spróbował wypatrzeć dokładne miejsce w którym znajdowała się dziewczynka. Już tak blisko, muszę być bardzo ostrożny. Nie mogą się zorientować, że tu jestem dopóki nie będę gotowy działać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej