Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Próba Siły #19

<< < (7/8) > >>

Elaren:
Spojrzałem na twarz tego stwora, była ohydna, miecz trzymałem w lewej dłoni mocno zaciskając rękojeść, szybko podbiegłem i starałem się trafić w brzuch, pomyślałem, że tam najłatwiej go trafie

Marduk Draven:
Trablin nie czekał aż grzecznie podbiegniesz. Miast tego uskoczył przed twoim cięciem na twoją prawą flankę i wykonał zamach by ciąć cię pazurami po łydce.

Elaren:
Gdy trablin wykonał zamach, odskoczyłem w lewo, prawię się wywróciłem, ale zdołałem jakimś cudem utrzymać równowagę i szybko powrócić do pozycji bojowej, pazur potwora prawie otarł się o moją nogę, nie myślałem zbyt długo nad kolejnym atakiem, trzymając miecz dalej w lewej dłoni na wysokości klatki piersiowej trablinai pobiegłem w kierunku potwora od prawej strony i wymierzyłem cios znowu w brzuch, byłem też gotowy na obrót gdyby potwór miał także ominąć też cios,

Marduk Draven:
Trablin nie był gotowy na twoją reakcję. Był pewien, że trafi i to go zgubiło. Mosiężna klinga rozpłatała jego brzuch, on zaś zakręcił się od impetu ciosu i padł w kałuży własnej krwi. Chwilę coś jęczał i warczał aż w końcu zdechł.

Elaren:
W końcu padł. Schowałem swój miecz i przez krótką chwilę patrzyłem się na truchło trablina, po czym udałem się w stronę rynku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej