Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Próba Siły #19
Elaren:
- Tak, schodzę na dół. Chętnie przyjąłem pochodnie, trzymałem ją w prawej ręce, starałem się jak najszybciej zejść po drabinie, ale z zajętą jedną dłonią było to trudne, gdy zszedłem od razu złapałem lewą dłoń na rękojeści miecza obywatela gotowy ją wyciągnąć
Marduk Draven:
Przywitał cię rzeczony już chłód i wilgoć. Płomień pochodni rozświetlał efektywnie mroki w zasięgu około dwóch metrów. Piwnica była zaskakująco duża, możliwe, że zbudowana przez mieszkającego tu człeka. W promieniu światła zobaczyłeś beczki i kufry. Kilka rozwalonych, bądź otwartych. Jednakże musiałeś poruszać się w niewygodnej pozycji na kucaka, gdyż piwnica była niska. Słyszałeś też dziwne mlaskanie. Gdzieś.
Elaren:
Nienawidzę małych przestrzeni. Cały czas szedłem przed siebie chodząc po cichu, starałem się ustalić skąd dobiega to mlaskanie.
Marduk Draven:
Dobiegało one zza jednej z beczek. Gdy już tam dotarłeś, ujrzałeś dziwne stworzenie, jakby skrzyżowanie goblina z jaszczurką. Zaskrzeczał on na Ciebie i cisnął Ci w twarz kawałek mięsa, po czym podreptał w stronę jak się okazało dziury w ścianie, szerokiej i dużej. Zaczął wchodzić do owej dziury.
1x trablin
Elaren:
Co to miało być? Pierwszy raz widziałem takie stworzenie, poszedłem szybkim krokiem do dziury, też do niej wszedłem, w tym samym czasie wyciągając miecz
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej