Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Czarne oceany

<< < (2/2)

Merith:
//Elfa  ;)

- Mam swoje "ptaszki". Odparł. Jego wzrok skierował się na woźnice czytającego "Gońca Valfdeńskiego". Nie żeby Merith czerpał wiedzę z plotkarskiej gazety... absolutnie... magowi nie wypada tego czytać. Nie chciał jednak ujawniać źródeł. Przeszli przez bramę a elf kontynuował.
- A więc. Gdy skończyła się ostatnia wojna postanowiłem sobie odpocząć w Puszczy Es, to w gminie Omas na zachodzie kraju. Jednakże gdy tylko dotarłem do Gandawy, pierwszej wioski na jaką sie trafia jadąc głównym traktem, to zostałem "przywitany" przez jakiś pseudo sekciarzy. Zawróciłem do stolicy, wynająłe piątke Bękartów Rashera oraz Rikkę Malkain do zbadania sprawy tajemniczego kultu. Kult ten terroryzował gminę Omas, napadając na wsie i konwoje. Okazało się że owa sekta jest przykrywką dla działalności piratów z Doral, Samotnych ÂŁowców, lokalnych bandytów i małego wyspiarskiego państewka Vrih. Doszło do małej bitwy... Owi "piraci" mają przywódcę. I tu zaczynają się schody, bo to lisz. Nazywa się Torreno, pochodzi z Tinriletu. Uciekł  stamtąd w czasach gdy portal był otwarty. Uciekł bo Aragorn, TEN Aragorn, zniszczył jego państewko. Latami ukrywał sie na Valfden, a gdy opadła mgła wyemigrował na Doral, gdzie założył sobie nowe "Księstwo". To jego magowie odparowali Aragorna. Torreno szukał na Valfden grobowca, a raczej więzienia, pewnego starożytnego wampira, nazwanego Dazelmoino, czyli "Demon" po starowampirzemu. Grobowiec znalazł, ale Kazmir MacBrewmann pogonił jego ludzi. Tyle że do otwarcia więzienia potrzebny jest klucz, podzielony na 5 części. Rozsianych po świecie. W dodatku 4 z 5 części zawierają w sobie mniejsze fragmenty, po 4 na każdy. Skomplikowane? Piąty fragment jest najważniejszy, i najbardziej skomplikowany. To okrągła "kostka rubika" zawierająca w sobie... właściwy klucz. Po nią się wybieramy aż do Vrih. Ma ją pewien handlarz staroci. Elf aż sie zmęczył.

Zaidaan:
Wyprawa zostaje zamknięta na wyraźną prośbę prowadzącego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej